Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κουκάκι my love!

Γειτονιά αγαπημένη και πολύ trendy! Εκεί θα βρεις σήμερα τη Λένα


Λένα Γρηγορίου

Πάω και ξαναπάω και δεν την χορταίνω την παλιά μου γειτονιά. Γυρίζω τριγυρίζω, θυμάμαι, ανακαλύπτω. Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά κάθε φορά κάτι καινούργιο κι όμορφο τραβάει την προσοχή μου. Κατά κει λέω να πάω και σήμερα. Κατά Κουκάκι μεριά!

Και να σου πω πώς η σημερινή βόλτα έχει... πολύ ψωμί! Και μη μου πεις πως δεν αγαπάς τρελά το ψωμί. Και τι ψωμί! Από φούρνο άκρως καλλιτεχνικό! Με πιάνο, παρακαλώ, και σωστά διάβασες! Με πιάνο. Και δυο ιδιοκτήτες, τον Γιώργο και τη Ραλού, πρώην ηθοποιούς και "παιδιά" με πολλή αγάπη και γνώση και ψάξιμο και μεράκι γι' αυτό που σου δίνουν στο "Μαμά ψωμί" τους.

volta.jpgfournos.jpg

"Μαμά ψωμί" λένε τον υπέροχο φούρνο, στην οδό Ζαχαρίτσα 44 και στα ράφια του μπορείς να βρεις, στην κυριολεξία ό,τι ψωμί σκεφτείς. Σταρένιο, πολύσπορο, καρυδόψωμο, ολικής άλεσης, με προζύμι, με ηλιόσπορο, με φουντούκι. Σε τρέλανα; Και να' ταν μόνο το ψωμί... Πίτες, αλμυρές και γλυκές, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ, κουλουράκια. Κολασμένη κατάσταση... Όταν θα πας να είσαι προετοιμασμένη. Εκτός από τη γεύση σου, να έχεις και την ακοή σου έτοιμη: για κλασική μουσική! Μην απορείς ξανά! Είπαμε, είναι ο απόλυτα καλλιτεχνικός φούρνος!

 

allimia.jpg

 

Η "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", ένα βήμα απ' το Μικρόκοσμο, στην Αναστ. Ζίννη 34, μαγαζί "ψαγμένο" και με τις... ευλογίες του άγιου των μαγείρων, του Αγίου Ευφρόσυνου (!), μας περιμένει για μεζέδες, δροσερές σαλάτες, καβουρμά, λαδοτύρι, πιπεριές Φλωρίνης και οινοποσία.

Άσε που θα μας φωτίζουν και πολυέλαιοι που κάποτε ανήκαν στον Τίτο! "Ποιον Τίτο;" ρωτάς κι εσύ, σαν τη Μαρία. Ε, τον αμφιλεγόμενο, πάλαι ποτέ, ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας. Αυτόν.
Και μη ρωτήσεις εμένα πώς στον Ευφρόσυνο βρέθηκαν οι πολυέλαιοι του.

Ρώτα τον Γιώργο που -όποια μέρα κι αν πας- θα σε περιμένει χαμογελαστός.
Την άλλη βδομάδα πάλι θα πάμε βόλτα. Μην ξεχνάς το ραντεβου μας.
Φιλιά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών