Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ένας Ιπποπόταμος και πολλά σουβλάκια!

Μια διαφορετική βόλτα στο Κολωνάκι (για καφέ και φαγητό),που θα σε κάνει να το δεις με άλλα μάτια και άλλη όρεξη!



Δευτέρα με ήλιο, ανεβασμένη θερμοκρασία και –κυρίως- εκπτώσεις! Τι καλύτερο από μια βόλτα στο κέντρο, λοιπόν; Εννοείται, βέιβαια, πως δεν θα πρόκειται για μια απλή βόλτα στα μαγαζιά της Ερμού, αλλά για πολλά περισσότερα.
Ετοιμάζομαι και ξεκινάω με κατεύθυνση το Κολωνάκι. Καιρό τώρα ακούω για το μυθικό καφέ στη Δελφών 3Β, τον «Ιπποπόταμο». Στεγάζεται, λέει, εκεί από το 1978, άλλαξε χέρια το 2014, όταν το αγόρασαν τρεις πελάτες του, επειδή έμαθαν ότι ο παλιός ιδιοκτήτης ήθελε να το κλείσει, κι έχει φανατικούς πελάτες, που δεν το αλλάζουν ποτέ και για κανένα λόγο.

Φτάνω και η πρώτη εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Χρωματιστές καρέκλες, φωτάκια και κάδρα παντού, με κινηματογραφικές και άλλες αφίσες που άφησαν εποχή. Ένα καφέ που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχει εκεί και που σε καμία περίπτωση δεν σου «κολλάει» με την γενικότερη εικόνα που έχεις για το Κολωνάκι.  

 

volta.jpg


Βρίσκω ένα τραπέζι και κάθομαι, ζητώ έναν κατάλογο κι αρχίζω την εξερεύνηση. Οι τιμές του μοιάζουν εξωπραγματικές για την περιοχή αυτή, μιας και μπορείς να βρεις καφέ κάτω από 2€, ποτήρι μπίρας στα 3,50€, ποτό στα 6,50€ και πολλά άλλα. Ο χώρος είναι πολύ ζεστός και το προσωπικό πολύ φιλικό με τους πελάτες. Κοίτα να δεις που έχουν δίκιο όλοι όσοι ήταν (και είναι ακόμα) ξετρελαμένοι μ’ αυτό το μαγαζί!

Εγκαταλείποντας  τον «Ιπποπόταμο», όχι με την ευκολία που περίμενα, καθώς δεν χόρταιναν τα μάτια μου χρώματα και εικόνες, αντιλαμβάνομαι πως η ώρα απαιτεί κι ένα γεύμα πριν από τον δύσκολο αγώνα στα ράφια των καταστημάτων. Μιας και βρίσκομαι κοντά, λοιπόν, αρχίζω να κινούμαι προς την Τσακάλωφ, για το ένα, το μοναδικό, το σωστό, το «Ντερλικατέσεν». Πιθανότατα το όνομά του να βγαίνει από το δικό μας «ντερλικώνω» και το γερμανικό «essen», που σημαίνει τρώω, αλλά ποιος νοιάζεται για τέτοια τώρα;!

Φτάνω στο κολαστήριο με τα τυλιχτά σουβλάκια και δεν ξέρω τι απ’όλα να διαλέξω. Η ιδιαιτερότητα αυτού του κομψού street-foodάδικου, κρύβεται στην τεράστια ποικιλία από πίτες και κρεατικά. Μπορείς να φας ακριβώς αυτό που θες, όπως το θες, όσο περίεργο κι αν μπορεί να πιστεύεις ότι ακούγεται. Το μαγαζί αυτό το έχουν Θεσσαλονικείς, οπότε, είναι ήδη από την αρχή αναμενόμενο να φας ποσοτικά και ποιοτικά πολύ! Πολύ σε όλα του! Σπεσιαλιτέ τους το κεμπάπ και η σταρένια πίτα με την φέτα. Και μόνο στη σκέψη η αναμονή μοιάζει μαρτύριο.  Βρίσκεται στην οδό Τσακάλωφ 14 και ικανοποιεί κάθε ευχή και γούστο!

 

souvlaki.jpg
 
Έχοντας πια γεμίσει τις μπαταρίες μου από καφέ και φαγητό, νομίζω πως είμαι έτοιμη να κατέβω στον εκπτωτικό αγώνα και να γεμίσω και την ντουλάπα μου. Ο καιρός, άλλωστε, ευνοεί το περπάτημα, οπότε ποιος ξέρει; Ίσως μείνει και λίγος χώρος στο στομάχι για ένα γλυκό αργότερα . Σίγουρα έχω πολλά  μέρη, όλο γλύκα, στο μυαλό μου Αυτά , όμως,  θα σας τα  μάθω μια άλλη φορά!

Γεωργιάννα Μαρίνου

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024