Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια νύχτα στο Παγκράτι

Με Γκόγκολ και τιραμισού



Μεγαλωμένη στα δυτικά προάστια της Αθήνας δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω στο κέντρο αυτής της πόλης. Η σχέση μας, βλέπεις, είναι ερωτική, με άπειρες εκπλήξεις αλλά και πολλές απογοητεύσεις. Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει σχέση ζωής που τη φθείρει η καθημερινότητα.

Για αυτό κάθε φορά που κατεβαίνω στο κέντρο, παίρνω μια χαρά μεγάλη, ξέροντας ήδη ότι η χαρά είναι πρόσκαιρη, της μιας βραδιάς.

ohboy_big.jpg

Απόψε θα βρεθώ στο Παγκράτι, που, κοίτα να δεις τώρα πώς τα έφερε η ζωή, κατοικούν δύο από τα αδέρφια μου. Έχουμε ραντεβού στο Ohh Βoy της Μαργαρίτας Σιδερίδου να πιούμε έναν καφέ και να φάμε ένα ωραίο γλυκό συζητώντας τα οικογενειακά μας. Πάντα γύρω από ένα τραπέζι τρώγοντας τα συζητάμε αυτά. Και πώς βρε παιδί μου αυτό το τιραμισού τα γλυκαίνει τα προβλήματα, πώς γίνεται, πες μου.

Μην ξεχάσω να πάρω από το Ohh Boy και ένα κύπελο από μπαμπού, από αυτά τα ωραία τα οικολογικά, τα επαναχρησιμοποιούμενα, που θέλει η φίλη μου η Ράνια.

Για μετά έχω ετοιμάσει έκπληξη, και τον νου σου μην πεις κουβέντα στα αδέρφια μου. Έχω κλείσει να δούμε μια από τις πιο δυνατές παραστάσεις της σεζόν, τον Επιθεωρητή, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου (πόσο τον πιστεύω αυτόν τον ωραίο τύπο, και τι βλέμμα, Θεέ μου) στο skrow theater.

giorgos_big.jpg

Πρόκειται για την κλασική κωμωδία του Γκόγκολ ειδωμένη όμως ως ερωτική ιστορία. Στο πρόσωπο του Ρώσου απατεώνα Χλεστιακόβ οι κάτοικοι βλέπουν έναν μεγάλο σωτήρα και οραματίζονται ένα σπουδαίο μέλλον. Για μία ημέρα και οι δύο πλευρές ζουν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα· και είναι η αγάπη αυτή για την αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας που δημιουργεί τη συμφιλίωση με την ψευδαίσθηση που φέρνει μαζί του ο “Επιθεωρητής”.

Πιστεύω ότι θα μας αρέσει πολύ- δεν έχω ακούσει άδικα τόσα θετικά σχόλια από φίλους που το έχουν δει. Αλλά, οκ, οικογένεια είμαστε, υπάρχει εμπιστοσύνη. Και όταν κανονίζω να βρεθούμε, πάντα περνάμε ωραία. Στο Παγκράτι, σε καφέ, θέατρα, ταβερνάκια, μα και στο σπίτι ακόμα.

Ευτυχείτε με όσους αγαπάτε.

Info: 
skrow theater: Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, T: 210 7235 842   

Ohh Boy: Αρχέλαου 32, Παγκράτι, Τ: 21 1183 8340
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.