Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην Πλατεία, στο Δάσος και χρόνια πολλά μας!

...μηδέν  και σήμερα για ένα ΣΚΔ αλλιώτικο απ'τ'άλλα


Λένα Γρηγορίου

Μπορεί να ξεκινήσω σήμερα τη βόλτα μου στην πόλη λίγο μετά τις 3 (15.00 μ.μ., για σένα που είσαι ακριβολόγος), μπορεί να ανεβάσω ρυθμούς στο κόκκινο για να τα τελειώσω όλα, όμως, ο κόσμος να χαλάσει, το σεργιάνι μου θα το κάνω.

Πρώτος... στόχος τα Public στην Πλατεία Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1). Εκεί θα συναντήσω τον πιο διάσημο Ιάπωνα συγγραφέα, τον Χαρούκι Μουρακάμι. Τρόπος του λέγειν "θα συναντήσω", στα βιβλία του θα "χωθώ" και στη γραφή του, που πρέπει να σου πω πως με συναρπάζει. Διάβασα το 3τομο IQ84 και μαγεύτηκα. Το βρήκα αριστουργηματικό. Μυστηριώδες, συναρπαστικό, ερωτικό, ατμοσφαιρικό, με ισορροπίες απίστευτες και με ήρωες που ο καθένας τους είναι ένας μικρός (ίσως και μεγάλος) φιλόσοφος. Αυτός ο άνθρωπος, ο Μουρακάμι, έχει έναν απολύτως δικό του τρόπο να "παίρνει" μαζί του τον αναγνώστη του και να τον ταξιδεύει με την αφήγηση του σε τόπους και χρόνους και πολιτισμούς, που μόνο ένας μάγος θα μπορούσε. Θέλω να ξαναταξιδέψω, γι' αυτό θα αναζητήσω στα Public το βιβλίο που ο Μουρακάμι έγραψε πριν το IQ84, το "Νορβηγικό Δάσος" (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα). Ένα μυθιστόρημα που οι κριτικοί το έχουν χαρακτηρίσει σαν "μια ιστορία γεμάτη ποίηση".

 

1Q84-Haruki-Murakami-ebook-psichogios.jpg 9789604966530.jpg 

Θα το πάρω και -ναι θα μπορούσα να ανέβω στον 5ο όροφο, στο καταπληκτικό cafe, αλλά αυτό μου το φυλάω για άλλη μέρα- θα πάω προς Πλατεία Καρύτση μεριά. Εκεί που, για μένα, όλα μυρίζουν την αγαπημένη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, κουβαλάνε τόμους εφημερίδων και περιοδικών, μνήμες από ταινίες (λατρεμένο Αττικόν), παραστάσεις (θέατρο Μουσούρη), συναυλίες (Παρνασσός) και σήμερα έχουν ένα καινούργιο άρωμα ζωντάνιας με τα δεκάδες μικρά καινούργια στέκια. Στην Πλατεία Καρύτση, λοιπόν, θα καθίσω αναπαυτικά στο Ale Blues (Πλατεία Καρύτση 10), μ' ένα μεγάλο μεγάλο καφέ και εδώ στην όμορφη και ήρεμη ατμόσφαιρα αυτού του cafe-bar θα ξεκινήσω το διάβασμα του καινούργιου μου Μουρακάμι.

Δεν ξέρω μέχρι ποια ώρα θα είμαι βυθισμένη στους έρωτες του Νορβηγικού Δάσους, αυτό που ξέρω, όμως, σίγουρα είναι πως σε λίγες ώρες ξεκινάει το γιορτινό μου ΣΚΔ, με βόλτες και χάζι και εκδρομή και παρέλαση και πάντα με μια σημαία στο χέρι να ανεμίζει!
Ως άλλη ...Μαντώ Μαυρογένους, σε ασπάζομαι!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια