Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 μας

Τι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.  



Η Μαρία είδε: 

Τα θερινά σινεμά έχουν ανοίξει και λέω να κάνω την επίσημη πρώτη εμφάνισή μου, όχι τόσο γιατί είμαι σινεφίλ, αλλά γιατί τρελαίνομαι για τη μυρωδιά από το γιασεμί, την παγωμένη μπύρα και -κυρίως- το αχνιστό ποπ κορν. Απόψε, λοιπόν, θα δω μία ταινία για τα "μεγάλα μυαλά", τις μεγάλες προσπάθειες, τις μεγάλες αγάπες. Ναι, ναι, για την "Θεωρεία των πάντων" μιλάω. Για να σε βάλω λίγο στο κλίμα της ταινίας, πρόκειται για την ιστορία του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ με την πρώτη συζύγό του, Τζέιν Γουάιντ. Οκ, οι κριτικές μπορεί να μην ήταν διθυραμβικές, οκ, μπορεί η γκουρού του allyou.gr σε θέματα σινεμά (aka Αναστασία Τουρούτογλου) να μην το συμπεριέλαβε στη λίστα με τις ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσεις (βλ. "Ξέρω τι θα δεις φέτος το καλοκαίρι"), αλλά, πραγματικά τώρα: πόσο κακή μπορεί να είναι μια παραγωγή στην οποία πρωταγωνιστεί ο -μόλις 32 ετών, αλλά βραβευμένος με Όσκαρ- Εντι Ρεντμέιν; Θα την δω και θα επιστρέψω με εντυπώσεις.  

Η Ειρήνη έφαγε:

Επέλεξα ένα από τα αγαπημένα μου στέκια, με καλό, ποιοτικό φαγητό και προσιτές τιμές. Πάνω από όλα έχει θέα και μπορείς να γευματίσεις σε ένα από τα τραπέζια που σου επιτρέπουν σχεδόν να βρέξεις τα πόδια σου στο νερό της θάλασσας. Πού συμβαίνουν όλα αυτά; Στο Μικρολίμανο και πιο συγκεκριμένα, στην Παράγκα (Ακτή Κουμουνδούρου 34). 

Η Λένα ήπιε: 

Την τελευταία σημερινή τεταρτιάτικη βόλτα μου θα την κάνω στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο Μοναστηράκι. Ανάμεσα σε μουσικές ανακατεμένες με γέλια, ήχους από σέικερ και μυρωδιές από άφιλτρα στριφτά, λέω να πιω ένα ποτάκι και να χαλαρώσω. Απόψε σκέφτομαι να πάω εκεί που νοιώθω ρομαντικά, στο ZAF. Και να γίνω Zombie. Να πιω, δηλαδή, ένα κοκτέηλ που το λένε Zombie! Κι αν αγαπάς το ρούμι, σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Η Αναστασία άκουσε: 

Αν είσαι λάτρης της ηλεκτρονικής μουσικής, κατά πάσα πιθανότητα το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ (23 του μήνα) ήσουν κι εσύ στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3). Ο Αυστραλός Ben Frost ταξίδεψε μέχρι τα μέρη μας για μια βραδιά στο γνωστό Αθηναϊκό στέκι, εκεί όπου κάποτε τυπωνόταν το ιστορικό, ομώνυμο περιοδικό γεμάτο από έγχρωμες φωτογραφικές ιστορίες που έντυσαν την εφηβεία των μαμάδων μας. Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στους τοίχους, οι οποίο ξεχειλίζουν από ρετρό αναμνήσεις, αλλά πλέον και από οικειότητα, απολαύσαμε τόσο τον Frost όσο και  τα 3 support acts  που τον «προλόγισαν» (Hior Chronik, Γιάννης Αναστασάκης και Μιχάλης Μοσχούτης). Μία συναυλία από αυτές που δύσκολα ξεχνάς με πολλά ατμοσφαιρικά beats και ένα δυστοπικό techno να σε παρασέρνει στους ρυθμούς του. Αν δεν κατάφερες να τον δεις, μάλλον έχασες αλλά μπορείς πάντα να αναπληρώσεις. Πώς; Ακούγοντας ενδελεχώς τον περσινό του δίσκο "Aurora". Aξίζει. 

Η Κέλλυ χόρεψε: 

Θα κλείσω την... παρασκευιάτικη εξόρμηση μου στο Shamone (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι), το απόλυτο στέκι για χορό, εκεί όπου η Madonna και η Beyoncé δεν περνάνε απαρατήρητες. Υπάρχει κάτι στο vibe αυτού του μαγαζιού, που με κάνει απλά να θέλω να χορέψω, μέχρι το ξημέρωμα. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30