Τσίτα τα Γκάζι-α - AllYou.gr

Search

Τσίτα τα Γκάζι-α

Σήμερα η Λένα μάς ξεναγεί στην πιο πολύχρωμη, πολυπρόσωπη, πολυμορφική και πολύβουη συνοικία της Αθήνας! 

03 Ιουνίου 2015

Άρχισα κιόλας να αισθάνομαι φίλη σου. Μην αναρωτιέσαι "από πού κι ως πού". Μοιράζομαι μαζί σου, κάθε βδομάδα, την τεταρτιάτικη βόλτα μου, λίγο το λες αυτό; Είναι σαν να περνάμε μια ολόκληρη μέρα μαζί. Ιδέες, πλάνα, εικόνες, γεύσεις, ήχους, όλα μαζί σου τα μοιράζομαι. Σήμερα, ας πούμε που έχω σχεδιάσει μια βόλτα "πολυμορφική", εσύ θα το μάθεις πρώτη. Λέω, λοιπόν, να κατέβω στο Γκάζι. Μου αρέσει το Γκάζι. Είναι "πολύ" σε όλα του, έχει ομως και μια μελαγχολία, μια μοναχικότητα. Ναι, ναι, έτσι το νοιώθω, χρόνια τώρα... Και μου πάει. Μπορεί να είναι πολύβουο, πολύχρωμο, πολυπρόσωπο, πολυμορφικό, πολυποίκιλο, αλλά έχει και μια παράξενη μοναχικότητα. Ζησ' το ένα βράδυ και πες μου.

Σήμερα ξεκινάω τη βόλτα μου από το Μουσείο Μπενάκη. Αγαπημένο, πολύ αγαπημένο, και γι' αυτό κατεβαίνοντας με τα πόδια την Πειραιώς, χαμογελάω καθώς το σκέφτομαι. Κι αυτό και τους ανθρώπους του. Σήμερα, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138), έχει εγκαίνια εκεί το Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αθήνας. Η φωτογραφία είναι κρυφό μου απωθημένο και οι φωτογράφοι- δημιουργοί, μου κάνουν χρόνια τώρα... κλικ! Τίτλος της έκθεσης "Reframe memory", ξαναβάλε σε κάδρο, φρεσκάρισε τη μνήμη σου, δηλαδή. Ανυπομονώ.

Στη συνέχεια, Nicola Conte! Εξηγούμαι: στην Τεχνόπολη (Πειραιώς και Βουτάδων γωνία) έχει jazz festival. Mουσική τζαζ από 17 χώρες! Ο Ιταλος Nicola Conte είναι πολύ σταρ! Μια σχολή από μόνος του. Μοναδική εμπειρία να τον ακούς. Εκεί, στην Τεχνόπολη και πολλά, ελληνικά γκρουπ. Αγαπώ! Και χαίρομαι που σήμερα θ' ακούσω και το απολύτως ελληνικό Wonderfall Quartet.

Μετά την ένταση, θα χρειαστώ, χαλάρωση. Τι φαντάζεσαι;

Να σου λύσω το... μυστήριο και να σου πω πως το βράδυ μου θα κλείσει στην καταπράσινη ταράτσα-όαση του Gazarte, στη Βουτάδων (στον αριθμό 34). Εκεί, θα επιτρέψω στον εαυτό μου την πολυτέλεια μιας... μπύρας, θα απολαύσω την ομορφιά της πιο όμορφης πόλης από ψηλά, θα μυρίσω  τις μυρωδιές που λατρεύω: λεβάντα, βασιλικό και δυόσμο και θα 'χω εικόνα, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές. Από εκεί θα σου στείλω την πιο δικιά μου καληνύχτα. Και θα σου δώσω ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη.

Στη φωτό, το μαγαζί Gazarte. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!