Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσίτα τα Γκάζι-α

Σήμερα η Λένα μάς ξεναγεί στην πιο πολύχρωμη, πολυπρόσωπη, πολυμορφική και πολύβουη συνοικία της Αθήνας! 


Λένα Γρηγορίου

Άρχισα κιόλας να αισθάνομαι φίλη σου. Μην αναρωτιέσαι "από πού κι ως πού". Μοιράζομαι μαζί σου, κάθε βδομάδα, την τεταρτιάτικη βόλτα μου, λίγο το λες αυτό; Είναι σαν να περνάμε μια ολόκληρη μέρα μαζί. Ιδέες, πλάνα, εικόνες, γεύσεις, ήχους, όλα μαζί σου τα μοιράζομαι. Σήμερα, ας πούμε που έχω σχεδιάσει μια βόλτα "πολυμορφική", εσύ θα το μάθεις πρώτη. Λέω, λοιπόν, να κατέβω στο Γκάζι. Μου αρέσει το Γκάζι. Είναι "πολύ" σε όλα του, έχει ομως και μια μελαγχολία, μια μοναχικότητα. Ναι, ναι, έτσι το νοιώθω, χρόνια τώρα... Και μου πάει. Μπορεί να είναι πολύβουο, πολύχρωμο, πολυπρόσωπο, πολυμορφικό, πολυποίκιλο, αλλά έχει και μια παράξενη μοναχικότητα. Ζησ' το ένα βράδυ και πες μου.

Σήμερα ξεκινάω τη βόλτα μου από το Μουσείο Μπενάκη. Αγαπημένο, πολύ αγαπημένο, και γι' αυτό κατεβαίνοντας με τα πόδια την Πειραιώς, χαμογελάω καθώς το σκέφτομαι. Κι αυτό και τους ανθρώπους του. Σήμερα, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138), έχει εγκαίνια εκεί το Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Αθήνας. Η φωτογραφία είναι κρυφό μου απωθημένο και οι φωτογράφοι- δημιουργοί, μου κάνουν χρόνια τώρα... κλικ! Τίτλος της έκθεσης "Reframe memory", ξαναβάλε σε κάδρο, φρεσκάρισε τη μνήμη σου, δηλαδή. Ανυπομονώ.

Στη συνέχεια, Nicola Conte! Εξηγούμαι: στην Τεχνόπολη (Πειραιώς και Βουτάδων γωνία) έχει jazz festival. Mουσική τζαζ από 17 χώρες! Ο Ιταλος Nicola Conte είναι πολύ σταρ! Μια σχολή από μόνος του. Μοναδική εμπειρία να τον ακούς. Εκεί, στην Τεχνόπολη και πολλά, ελληνικά γκρουπ. Αγαπώ! Και χαίρομαι που σήμερα θ' ακούσω και το απολύτως ελληνικό Wonderfall Quartet.

Μετά την ένταση, θα χρειαστώ, χαλάρωση. Τι φαντάζεσαι;

Να σου λύσω το... μυστήριο και να σου πω πως το βράδυ μου θα κλείσει στην καταπράσινη ταράτσα-όαση του Gazarte, στη Βουτάδων (στον αριθμό 34). Εκεί, θα επιτρέψω στον εαυτό μου την πολυτέλεια μιας... μπύρας, θα απολαύσω την ομορφιά της πιο όμορφης πόλης από ψηλά, θα μυρίσω  τις μυρωδιές που λατρεύω: λεβάντα, βασιλικό και δυόσμο και θα 'χω εικόνα, ροδιές, μανταρινιές και λεμονιές. Από εκεί θα σου στείλω την πιο δικιά μου καληνύχτα. Και θα σου δώσω ραντεβού για την επόμενη Τετάρτη.

Στη φωτό, το μαγαζί Gazarte. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.