Μπάστερ Κίτον, Noise Paintings και Rabbit - AllYou.gr

Search

Μπάστερ Κίτον, Noise Paintings και Rabbit

"Υπαίθριο" σινεμά, μία έκθεση και ένας... λαγός περιλαμβάνονται στη σημερινή λίστα της Λένας! 

17 Ιουνίου 2015

Σήμερα η πόλη γιορτάζει με Athens Open Air Film Festival! Κινηματογραφική η γιορτή που ξεκινάει απόψε, μ' ένα φεστιβάλ που, για 5η χρονιά μας σηκώνει από τους καναπέδες μας και μας βγάζει έξω. Μας πάει σε θερινά σινεμά, σε χώρους αρχαιολογικούς και ιστορικούς, σε πλατείες, σε μουσεία, σε πάρκα και μας προσφέρει καλοκαιριάτικη τέρψη με δεκάδες ταινίες που αγαπήσαμε αλλά και που δεν προλάβαμε να δούμε. Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης που και οραματίστηκε και πραγμάτωσε και διευθύνει αυτό το Φεστιβάλ Θερινού κινηματογράφου, λέει πως πίσω από κάθε εκδήλωση κρύβεται μια πρωτότυπη ιδέα, πως κάθε βραδιά σχεδιάζεται σαν διαφορετικό event. Εμένα πολύ με ιντριγκάρει αυτό, κι έτσι σήμερα θα με βρεις στον Ναό του Ολυμπίου Διός για... Μπάστερ Κίτον. Ναι, "Ο Κινηματογραφιστής", η μαγική βωβή ταινία του Κίτον, θα προβληθεί στον μαγικό χώρο του ναού, συνοδεία πρωτότυπης μουσικής. Να σε περιμένω κι εσένα εκεί;

Νωρίτερα, θα περάσω από το Μουσείο Μπενάκη, στο Κολωνάκι, στην οδό Κουμπάρη 1, για μια ροκ έκθεση που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Μιλάω για την έκθεση της Κιμ Γκόρντον, που μετά τον μουσικό της εαυτό και τους Sonic Youth, έρχεται να μας δείξει και τον εικαστικό εαυτό της. Αμφιλεγόμενη καλλιτέχνις και με πολλές αντικρουόμενες γνώμες για τη δουλειά της, με κάνει να θέλω να έχω άποψη για το "Noise Paintings" της.

Μ' ένα ..κουνέλι σκέφτομαι να τελειώσω την τεταρτιάτικη βόλτα μου, πηγαίνοντας στη γειτονιά που με τραβάει σαν μαγνήτης, το Θησείο...  Στο Rabbit (Απ. Παύλου 23), λοιπόν, σ' έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους της πόλης μας, θα πιω το τελευταίο κοκτέιλ της ημέρας. Μη φανταστείς πως θα έχω πιει κι άλλα! Το πρώτο και το τελευταίο θα είναι. Στην υγειά σου!

Στη φωτό, το logo του μαγαζιού Rabbit. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!