Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Έφτασε (επιτέλους) η στιγμή να ενδώσω στον καλοκαιρινό καιρό και να κάνω την Παρασκευή μου πιο δροσερή από ποτέ

Σήμερα η Κέλλυ κάνει... κοπάνα και πάει παραλία! 


Κέλλυ Νόβακ

Χρειάζομαι οπωσδήποτε ένα μπάνιο στην θάλασσα. Ήρθε η ώρα να βουτήξω στον βυθό με τα μάτια ανοιχτά, αντικρίζοντας τον μαγευτικό υδάτινο κόσμο. Είμαι από νησί (Χίο σ’ αγαπώ!) και από τότε που γεννήθηκα όλα μου τα καλοκαίρια τα έχω ξοδέψει δίπλα στο νερό. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό μου είναι να βρω μια ωραία παραλία και εδώ στην Αθήνα, που να μπορώ απολαύσω το μπάνιο μου και να επιπλεύσω στην επιφάνεια του νερού, κοιτώντας κατάματα τον ήλιο.

Γι’ αυτό και αυτή την Παρασκευή θα πάρω ρεπό (sorry boss!) και θα αφιερώσω μια ολόκληρη μέρα κάνοντας αυτό που ο μπαμπάς μου με πρωτοέμαθε να κάνω στην αγαπημένη μου παραλία της Χίου, τον Ναγό: να κολυμπάω. Και επειδή ξέρω ότι και εσύ έχεις την ανάγκη να ξεφύγεις, σου απλώνω το χέρι και σε προσκαλώ να έρθεις μαζί μου και να περάσουμε την πιο summer-y Παρασκευή.

Έχω βρει σε ποια παραλία θα πάω, αλλά πριν το κάνω αυτό, χρειάζομαι μια μικρή προετοιμασία. Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι χωρίς ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και γι’ αυτό έχω σκοπό να κάνω μια νέα, fashionable αλλά και οικονομική αγορά. Θα μπω λοιπόν στο scapeswear.com, το νέο e-shop του -επίσης νέου- brand Scapes Sunglasses και θα προσπαθήσω να επιλέξω ένα από τα συναρπαστικά σχέδιά του. Αυτό που τράβηξε την προσοχή μου σε αυτά τα γυαλιά, είναι η πρωτότυπη πηγή έμπνευσης των σχεδίων του. Το London based brand, λοιπόν, εμπνέεται από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τα ελληνικά νησιά, τις χιονισμένες Άλπεις κ.ά, και με βάση αυτά σχεδιάζει τα γυαλιά του. Πέρα από το κουλ σχέδιό τους, έχουν και προσιτή τιμή, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψω μια περιουσία για να τα αποκτήσω. Σήμερα λέω να πάω με τα «Σαντορίνι» (σχέδιο που έχει εμπνευστεί από το νησί), γιατί ο μοβ φακός τους ταιριάζει άψογα με το μαγιό μου. Tip: Όταν τα αγοράσεις ανέβασε και την φωτογραφία σου στο Instagram, κάνοντας tag το brand και αυτό θα σε φιλοξενήσει στον λογαριασμό του και το site του!

Αφού, έχω λοιπόν όλα τα απαραίτητα στην τσάντα θαλάσσης μου (φυσικά δεν ξεχνάω ποτέ τα αντηλιακά μου), έφυγα για παραλία. Επειδή, όπως σου είπα, είμαι από νησί, θέλω την ψευδαίσθηση ότι ακόμα και στην Αθήνα μπορώ να νιώσω ότι είμαι σε ένα. Και η παραλία που θα μου το προσφέρει αυτό αναμφισβήτητα, είναι το K.Α.Π.Ε (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου Λεγραινά) στο Σούνιο. Ο μαγευτικός αυτός κολπίσκος με τα καταγάλανα (και καθαρά) νερά του και τα άσπρα-γκρι, καυτά βότσαλά του, αποτελεί έναν «κρυφό παράδεισο» στην Αττική, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Tip: Για να φτάσεις στην παραλία, πρέπει να κατέβεις μερικά (ή αρκετά σκαλοπάτια), οπότε πάρε όλα τα απαραίτητα (νερό με πάγο, χυμό, μπύρα) για να ενυδατωθείς με το που φτάσεις εκεί, από την καντίνα που βρίσκεται δίπλα στο πάρκινγκ. 

Αφού κατέβω και ανοίξω την φανταστική μου πρασινοκίτρινη ομπρέλα θαλάσσης, για να μην με χτυπήσει για τα καλά ο δυνατός ήλιος, θα κάνω την πρώτη μου βουτιά! Αλληλούια! Ήρθε το καλοκαίρι! Και αφού στεγνώσω και δω την αλμύρα της θάλασσας να διαγράφεται στο δέρμα μου, πρέπει να ακούσω και λίγη μουσική. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορώ να σταματήσω να ακούω το καινούργιο άλμπουμ του ράπερ A$AP Rocky, “AT. LONG. LAST. ASAP” (https://itunes.apple.com/us/album/at.long.last.a$ap/id994727168), ο οποίος κατάφερε για άλλη μια φορά να με εκπλήσσει ευχάριστα με τις νέες του μουσικές. To όμορφο αγόρι από το Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, με το αβίαστα κουλ και μοναδικό στιλ του, κατόρθωσε με το δεύτερο studio άλμπουμ του να δημιουργήσει ένα ραπ, ψυχεδελικό ήχο και αυτός είναι που θέλω να ακούω όλο το καλοκαίρι. Tip: Θα έχω στο repeat το track “L$D”, το οποίο είναι ιδανικό για να με ταξιδέψει, με θέα το καταγάλανο σκηνικό.

Tα λέμε εκεί! E;

{videobox}J_5XYkZFbec{/videobox}

Στη φωτό, η παραλία Κ.Α.Π.Ε. 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί