Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Α for Athens, Μ for Melina, K for Kate

Και πού δεν θα μας πάει σήμερα η Λένα! Παντού θα μας γυρίσει! Φτιάξου, στολίσου, ετοιμάσου και ξεκινάμε! 


Λένα Γρηγορίου

Θα πάρουμε το μετρό, θα κατεβούμε στάση Ακρόπολη και να' μαστε, φτάσαμε... Στο Μουσείο που λατρεύουμε, στο μουσείο-όραμα της μαγικής ολοδικής μας Μελίνας, στο Μουσείο που έγινε κιόλας 6 χρόνων (και το γιόρτασε!), που είναι ένα από τα τρία καλύτερα μουσεία του κόσμου και που από την πρώτη στιγμή που περπατάς πάνω στο γυάλινο δάπεδο βλέποντας έκπληκτος και συγκινημένος την αρχαιολογική ανασκαφή, αισθάνεσαι ευλογημένος. Στο Μουσείο της Ακρόπολης (και της Μελίνας) λοιπόν θα ξεκινήσουμε την σημερινή τεταρτιάτικη βόλτα μας. Μη με ρωτάς πόσες φορές εχω έρθει. Πολλές. Και κάθε φορά αισθάνομαι πως έχω να δω κι άλλα που δεν πρόσεξα, που δεν στάθηκα όσο έπρεπε, που δεν ήξερα πώς να τα δω, που ο χρόνος μου με πρόδωσε, που τα μάτια μου τα πλάνεψαν άλλα γλυπτά, αγγεία, ειδώλια, θεοί και ημίθεοι... Σήμερα, θα πάμε να θαυμάσουμε την ολοκαίνουργια Έκθεση του Μουσείου, τη Σαμοθράκη. Έχει θέμα τα μυστήρια των μεγάλων θεών και κρύβει μικρούς θησαυρούς  γεμάτους ιστορίες, σύμβολα, τελετουργίες. 

Βγαίνοντας από το Μουσείο της Ακρόπολης, με ανεβασμένη διάθεση θα ανηφορίσω την Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο Ηρώδειο, με περιμένει ένας παλιός αγαπημένος φίλος με το κορίτσι του. Είναι ο Κόουλ Πόρτερ και η Kate του! "Kiss me Kate", λοιπόν, και σιγά να μην έχανα την μια και μοναδική παράσταση του "χρυσού" μιούζικαλ, του μιούζικαλ- θησαυρού! Πολύ έξυπνη η απόφαση της Καμεράτας να ανεβάσει, μέσα σ'  αυτό το παράξενο ελληνικό καλοκαίρι, την μιουζικαλική εκδοχή από το "ημέρωμα της Στρίγγλας", με ήχο τζαζ! Τρομερό το cast των ηθοποιών- τραγουδιστών- χορευτών- μουσικών! Ως και ηρωικό, θα το έλεγα. Από Κώστα Βουτσά, Χάρη Ρώμα, και Νάντια Κοντογεώργη, ως Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρη Αδριανό, Αλέξανδρο Μυλωνά και Δημήτρη Ναλμπάντη! Μπράβο Γιώργο Πέτρου και Πάρι Μέξη!

Με το τελευταίο χειροκρότημα, με το τραγούδι της Kate να μου έχει κολλήσει ενοχλητικά και με μια... συναισθηματική φόρτιση (μην το ψάχνεις), κατεβαίνω τα σκαλάκια του Ηρώδειου και κατευθύνομαι προς Μοναστηράκι. Πλατεία. Απέναντι από τον Σταθμό του μετρό. Α for Athens. Το τέλειο μπαρ, η μαγική ταράτσα, η ασύγκριτη θέα, το σημείο της απόλυτης συνάντησης σου με την φωτισμένη Ακρόπολη και το δικό σου, το καταδικό σου cocktail. Ολα αυτά μαζί. Για να κλείσει μια γεμάτη μέρα με μια ζωντανή νύχτα. Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη. Εδώ. Στο allyou! 

Στη φωτό, η θέα από το A for Athens 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024