Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Western απόδραση για ψαγμένους φίλους!

Η Ειρήνη επιμένει να μας ξεναγεί στο δικό της Κιλκίς. Στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έχει τρελή αδυναμία!



 

Ταξιδεύω πια σπάνια. Ίσως και πιο σπάνια από ότι πίστευα στην αρχή. O τόπος μου, το Κιλκίς,  είναι μακριά, η απόσταση μεγάλη, οι ώρες πολλές φορές ατελείωτες... 

Προτιμώ το ΚΤΕΛ. Προτιμώ είπα; Αναγκάζομαι μάλλον! Είναι, βλέπεις κι αυτή η οικονομική μας κατάσταση που, όπως και να το δεις μας... περιορίζει τις ανέσεις, την ευκολία της... ουράς για το check in στο αεροδρόμιο. 

Ταξιδεύω με το ΚΤΕΛ, λοιπόν. Και καθόλου πια δεν με ενοχλεί.Όλα συνηθίζονται. Κι αυτές τις γεμάτες διλήμματα ημέρες, το ήθελα να φύγω. Να βρεθώ μακριά από την πολύβουη πρωτεύουσα. Πήρα τη μικρή μου βαλίτσα, τα ακουστικά (διαδρομή δίχως μουσική δε νοείται), κατέβασα ρολά κι έφυγα.  

Κι έζησα το πιο σιωπηλό ταξίδι που είχα κάνει ποτέ...  

Θυμάμαι τις άλλες φορές που ο ελεγκτής μου έδινε το εισιτήριο χαμογελαστός, θυμάμαι, ότι κάθε διαδρομή, κάθε δρομολόγιο είχε κόσμο, κέφι, γέλια, ομιλίες, κουτσομπολιό, τηλεφωνήματα και κάποιους, λίγους, ελάχιστους  να κοιμούνται.. 

Αυτή τη φορά, όλα ήταν αλλιώς. Άνθρωποι σκεπτικοί, σκυθρωποί, αμίλητοι. Δεν σε κοιτούν. Περνάς απαρατήρητος. Δεν τους ενοχλεί η ζέστη, δε νοιάζονται αν βρέχει, δε θυμώνουν που το κουτάβι στο τελευταίο κάθισμα γαβγίζει, δε ζητούν να παίξει μια ταινία για να περάσουν οι έξι ατελείωτες ώρες τους. 

Μοιάζουν να περιμένουν ακόμα στην ουρά του ΑΤΜ για να πάρουν τα 60 ευρώ που οι τράπεζες δίνουν«απλόχερα». Οι εξελίξεις βλέπεις. Η τρέχουσα κατάσταση. 

Γιατί σου τα λέω όλ' αυτά; Μα γιατί δεν θέλω τίποτα να σε "ρίχνει". Θέλω να σου φωνάξω να μην αφήσεις τίποτα, μα τίποτα όμως, να σε πάρει από κάτω. Όλα θα πάνε καλά. Αυτό να σκέφτεσαι. Κάνε κάθε προσπάθεια επιβίωσης και ψυχολογικής ανάκαμψης! Είσαι εδώ, ανάμεσα μας, πατάς γερά τα πόδια σου στη γη, είσαι υγιής και σε προκαλώ να ζήσεις μαζί μου στιγμές έντασης και χαράς μέσα στη φύση και τον καθαρό αέρα. 

Φαντάσου τη μέρα σου και να ξεκινάει κάπως έτσι: Άνθρωποι γεμάτοι όρεξη για δουλειά και με διάπλατα χαμόγελα, φροντίζουν να απολαύσεις τον καφέ έτσι όπως τον θες και να γεμίσεις ενέργεια με θρεπτικά σνακ, φτιαγμένα από τα χεράκια τους!  Λίγα μόλις λεπτά από τον κεντρικό δρόμο της πόλης μου, το Sisters, σε περιμένει όλες τις ώρες. Αγίου Γεωργίου και Ελ. Βενιζέλου γωνία. 

Και τώρα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε παρέα ένα western μέρος, 10 λεπτά οδικώς έξω από το κέντρο, το Ράντσο του Κιλκίς (5ο χιλιόμετρο Κιλκίς - Θεσσαλονίκης) . Το τοπίο έχει ως εξής: Ξύλινο μπαρ και εστιατόριο, σερβιτόροι που το look τους παραπέμπει σε καουμπόικη ταινία, παιδότοπος, άμαξα που σου δίνει τη δυνατότητα βόλτας, χώρος ιππασίας και φυσικά, άλογα, πολλά,  άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, τα οποία μπορείς να θαυμάσεις, αγγίξεις, φωτογραφίσεις και ιππεύσεις. Το φόντο; Το πράσινο της υπαίθρου.  

Ετοίμασε το backpack, απαλλάξου από προϊόντα μακιγιάζ, glamour φορέματα και τακούνια και κλείσε εισιτήριο μαζί μου την επόμενη φορά.  Ο εναλλακτικός τουρισμός μακριά από την πρωτεύουσα σε περιμένει! Σε προσκαλεί και σου χαμογελάει!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του