Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μία και δύο και τρεις, μη σου πω, βόλτες!

Με καλή διάθεση η Λένα μας, αυτή την Τετάρτη. Με τραγούδια και βιβλία και βόλτες στο Ν. Ψυχικό, αλλά και στην οδό Ρηγίλλης!


Λένα Γρηγορίου

Σήμερα άνοιξα τα μάτια μου με... συμπαθητική διάθεση. Σου το λέω για να καταλάβεις πώς άνοιγα τα μάτια μου όλες αυτές τις ταραγμένες μέρες που μας έχουν προκύψει! Το "συμπαθητική" είναι θρίαμβος μπρος στα ξυπνήματα μου τα χθεσινά, τα προσθεσινά και πάει λέγοντας...

Καφές, κι άλλος καφές, Joe Dassin για να μου κάνω ατμόσφαιρα και μια μέρα ξεκινάει, συμπαθητικά! Δεν άκουσα "ειδήσεις"... Θα μου πεις, "βρε κοριτσάκι μου, άκουγες ως τα μεσάνυχτα, κάνε λίγο διάλειμμα". ΟΚ, σωστη. No news today! Σιγά μην κρατηθώ ως το μεσημέρι, αλλά ας λέμε και κάτι... θαρραλέο για να σου κάνω τη σπουδαία!

Πηγαίνω κατ' ευθείαν στο Public, στο Νέο Ψυχικό για καινούργιο βιβλίο. Έχω αποφασίσει τι θέλω: Πατρίκ Μοντιανό και "Στο cafe της χαμένης νιότης" (Εκδόσεις Πόλις). Ο Μοντιανό είναι ο Γάλλος συγγραφέας που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας 2014. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πεζογράφους κι αυτό που εμένα μου αρέσει σ' αυτόν είναι που τον βρίσκω ατμοσφαιρικό, χαμηλότονο και που στη γραφή του υπάρχει  μια μελαγχολία, μια νοσταλγικότητα αλλά ταυτόχρονα και μια θετική στάση απέναντι στη ζωή... Έχω διαβάσει το "Ήταν όλοι τους τόσο καλά παιδιά" και το"Νυχτερινό ατύχημα"και ανυπομονώ να ξεκινήσω τον καινούργιο μου Μοντιάνο, επειδή τον αισθάνομαι, ήδη, απόλυτα ταιριαστό με την γύρω μας ατμόσφαιρα.

Μετά το Public και με τον Μοντιανό μου "υπό μάλης" πάω για αγαπημένη Ράμπα (Δημ. Βασιλείου 14). Στέκι ΝεοΨυχικιώτικο παλιό, κλασσικό, διαχρονικό, φιλικό με υπέροχο κήπο,πολλή σκιά και γκαρσόνι χαμογελαστό, εξυπηρετικό, βγαλμένο, λες, από βουβή ασπρόμαυρη ταινία! Εκεί με παγωμένο τσάι, θα ξεκινήσω το ταξίδι μου στο αστραφτερό Παρίσι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου.

Αργά το απόγευμα θα κατηφορίσω την Ρηγίλλης. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου, πάντως, τον εντόπισε καθώς πηγαινοερχόταν στο Ωδείο Αθηνών, όπου διδάσκει. Και αποφάσισε να τον εγκαινιάσει ως χώρο θεατρικό. Εκεί λοιπόν, απόψε, θα δω τον "Ρήσο" του Ευριπίδη. Μια παράσταση με "περιπατητική διάθεση", με τους ηθοποιούς (Ορφέα Αυγουστίδη, Αργύρη Πανταζάρα, Προμηθέα Αλειφερόπουλο) να κινούνται ανάμεσα στα αρχαία, ενώ  το κοινό σε μια διαδρομή, με συνοδεία οδηγών θα ανακαλύπτει, παράλληλα, κάθε σημείο του αρχαιολογικού χώρου. Με ιντριγκάρει πολύ όλο αυτό. Πιστεύω πως θα είναι ενα θεατρικό παιχνίδι φαντασίας. Κι αυτό είναι το καλύτερο μου.

Αν θέλεις, έλα να με βρεις.

Στη φωτό, το μαγαζί Ράμπα 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30