Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, είδαμε, διαβάσαμε και απολαύσαμε αυτή την -δύσκολη- εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.



Τη Δευτέρα η Αναστασία μας προέτρεψε να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Σήμερα σκοπεύω για μια μέρα να «κλέψω» το αγαπημένο μου πλασματάκι από τη μαμά του και να του αφιερώσω την Δευτέρα μου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα. Έτσι θα ξεκινήσουμε οι δυο μας την ημέρα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44) όπου φιλοξενείται έως τις 23/7 ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει την γνώση με το παιχνίδι. Μέσω αυτού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις συλλογές του μουσείου σε μια διαδικασία αναζήτησης και να φτιάξουν με τα χέρια τους αρχαία παιχνίδια και πλάσματα μυθικά. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και κολάζ θα δημιουργήσουμε μουσικά όργανα σαν κι αυτά που ηχούσαν στην αρχαιότητα, ίυγγες και σειρήνες, θεατρικές μάσκες αλλά και ψηφιδωτά με αφετηρία την περίφημη τοιχογραφία της Άνοιξης από την προϊστορική Σαντορίνη. Και δεν θα φύγουμε αν δεν παρουμε μαζί μας ένα αναμνηστικό εμπνευσμένο από τα εκθέματα που θα δούμε εκεί. Το πρόγραμμα τρέχει δωρεάν καθημερινά από τις 11π.μ. μέχρι τις 12.30μ.μ. ενώ για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 213-2144813.

Την Τρίτη η Ειρήνη μας ξενάγησε στο πιο "άγριο" μέρος του Κιλκίς

Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψουμε παρέα ένα western μέρος, 10 λεπτά οδικώς έξω από το κέντρο, το Ράντσο του Κιλκίς (5ο χιλιόμετρο Κιλκίς - Θεσσαλονίκης). Το τοπίο έχει ως εξής: Ξύλινο μπαρ και εστιατόριο, σερβιτόροι που το look τους παραπέμπει σε καουμπόικη ταινία, παιδότοπος, άμαξα που σου δίνει τη δυνατότητα βόλτας, χώρος ιππασίας και φυσικά, άλογα, πολλά,  άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα, τα οποία μπορείς να θαυμάσεις, αγγίξεις, φωτογραφίσεις και ιππεύσεις. Το φόντο; Το πράσινο της υπαίθρου.  

Η Λένα υποδέχτηκε αυτή την Τετάρτη με τραγούδια και βιβλία και βόλτες στο Ν. Ψυχικό, αλλά και στην οδό Ρηγίλλης!

Αργά το απόγευμα θα κατηφορίσω την Ρηγίλλης. Δεν ξέρω αν εσύ έχεις ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη. Η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου, πάντως, τον εντόπισε καθώς πηγαινοερχόταν στο Ωδείο Αθηνών, όπου διδάσκει. Και αποφάσισε να τον εγκαινιάσει ως χώρο θεατρικό. Εκεί λοιπόν, απόψε, θα δω τον "Ρήσο" του Ευριπίδη. Μια παράσταση με "περιπατητική διάθεση", με τους ηθοποιούς (Ορφέα Αυγουστίδη, Αργύρη Πανταζάρα, Προμηθέα Αλειφερόπουλο) να κινούνται ανάμεσα στα αρχαία, ενώ  το κοινό σε μια διαδρομή, με συνοδεία οδηγών θα ανακαλύπτει, παράλληλα, κάθε σημείο του αρχαιολογικού χώρου. Με ιντριγκάρει πολύ όλο αυτό. Πιστεύω πως θα είναι ενα θεατρικό παιχνίδι φαντασίας. Κι αυτό είναι το καλύτερο μου.

Την Πέμπτη, η Κέλλυ γιόρτασε την ελευθερία και την αγάπη 

Με την διάθεσή μου να έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο, ακόμα και με τα ατέλειωτα πολιτικά ανέκδοτα του τύπου «δέχεστε ευρώ ή δραχμές;», ο τελευταίος μου σταθμός για σήμερα θα είναι στο Γκάζι, σε ένα all time classic μαγαζί. Το Sodade (Τριπτολέμου 10), είναι το πρώτο gay club της Αθήνας, που τώρα φυσικά έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο hot spots της πόλης, εάν θέλεις να χορέψεις μέχρι πρωίας. Μην αναρωτηθείς αν βρεις εκεί μέσα πολλούς straight φίλους σου, γιατί το μαγαζί διαθέτει ένα straight friendly attitude. Με δύο stages, ένα με πιο mainstream ήχους και ένα με progressive house μουσική, το μαγαζί καλύπτει όλα τα γούστα! 

Την Παρασκευή, η Μαρία ταξίδεψε από νησί σε νησί, πάνω σε δύο ρόδες 

Σήμερα, αποφάσισα να πάρω το ποδήλατό μου και να κατέβω στο Παλαιό Φάληρο και πιο συγκεκριμένα στη μαρίνα του Φλοίσβου. Πρόκειται για ένα γραφικό, πεζοδρομημένο shopping center, με καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Εδώ, θα τα δεις όλα. Μωρά σε καροτσάκια, παιδιά  με ποδήλατα, 30άρηδες να απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους, γηραιότερους να τρώνε το παγωτό τους, πιτσιρικάδες να συγκεντρώνονται σε παρέες στα σκαλάκια της προβλήτας... Κι όλα αυτά με φόντο τα υπερπολυτελή κότερα, που ξεχειμωνιάζουν στο λιμανάκι της, που θυμίζει κυκλαδίτικο λιμάνι. Για σήμερα, λέω να επιλέξω το πρόγραμμα των... πιτσιρικάδων και να πιω τη μπύρα μου στα σκαλάκια, εκεί όπου οι "μπλεγμένες" μουσικές από τα παρακείμενα bar είναι λίγο χαμηλότερες κι έτσι μπορώ να απολαύσω περισσότερο τον (έστω και ανεπαίσθητο) ήχο της θάλασσας. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

FOOD

Ποια πολύτιμα οφέλη προσφέρει στον οργανισμό σου το ρόφημα με δεντρολίβανο

6 σημαντικά οφέλη υγείας του τσαγιού δεντρολίβανου

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Όλα όσα δεν ξέρουμε για εκείνη!

Η αγάπη της στη μόδα, το όνομά της και ο έρωτάς της με τον άντρα της