Καφέ στο μουσείο, σινεμά στο Θησείο - AllYou.gr

Search

Καφέ στο μουσείο, σινεμά στο Θησείο

Αυτή την Τετάρτη ακολουθούμε την Λένα σε μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο μίας πόλης που βράζει (και όχι μόνο θερμοκρασιακά)!  

15 Ιουλίου 2015
Συντάκτης : Λένα Γρηγορίου

Σήμερα, ξεκινώντας από το σπίτι μου, πήρα μαζί μου κι ένα βιβλίο. Έτσι, για... ψυχολογική στήριξη! Το "Μεταφερθήκαμε παραπλεύρως" της Κικής Δημουλά (Εκδόσεις Ίκαρος). Μην ψάχνεις. Έτσι είμαι εγώ. Επιμένω να ακουμπάω στην ποίηση που αγαπάω για να πάω παρακάτω, για να νιώσω πιο δυνατή, πιο σίγουρη. 

Έριξα, λοιπόν, τη Δημουλά στην τσάντα μου για... πάν ενδεχόμενο (!) και ξεκίνησα. Γραμμή για το Cafe του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), για να συναντήσω φίλο μου αγαπημένο και επίμονο! Το έχεις ανακαλύψει, φαντάζομαι, το μικρό παραδεισάκι στο κατακέντρο της πόλης μας. Μα-γι-κό! Ο κήπος μοναδικός, ο καφές και η μηλόπιτα με παγωτό πρόταση που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, το Ίλιον Μέλαθρον, επιβλητικό και φορτωμένο μνήμες. Παραδεισάκι, σου το είπα; Και πολύ καλά έκανα! 

Για το βράδυ, νωρίς, στις 21.00, πολύ θα ήθελα να πάω σινεμά. Να δω ταινία παλιά, που έχω χάσει, που κυνηγάω χρόνια, που πρωταγωνιστεί ο κούκλος και βραβευμένος Πωλ Νιούμαν και που παίζεται σε σινεμά αγαπημένο, το Θησείο (Αποστόλου Παύλου 7)! "Μακρύ καυτό καλοκαίρι" του Μάρτιν Ριτ. Αμερικάνικος Νότος, καταπιεσμένες επιθυμίες, ανεκπλήρωτα όνειρα, τεράστια δόση γοητείας από τον Πωλ Νιούμαν, γλυκιά Τζόαν Γούντγουορντ, μεγάλος Όρσον Γουέλς. Ο επίμονος φίλος συμφωνεί, ψηφίζει Ναι (στην ταινία!) και άλλος ένας κήπος, αυτός του κινηματογράφου Θησείου, μας περιμένει.

Με ελληνικό κρασί και δροσερή σαλατούλα  θα τελειώσει αυτή η Τετάρτη. Στο "Αμπιμπάγιο", στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Με πολύ χάζι, κουβέντα, μανιτάρια πλευρώτους με ρόκα και το βλέμμα στη... Βουλή που σήμερα βράζει!

Φιλιά πολλά!

Στη φωτό το Cafe του Νομισματικού Μουσείου Ακολούθησε το allyou στο Instagram!