Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα καλύτερα του καλοκαιριού Vol 3  

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη!  



* Πού θα δεις την αλληλεγγύη να γίνεται πράξη 

Στο "Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος" (Μοναστηρίου 140), ακριβώς απέναντι από το πάρκο. Πρόκειται για έναν μικρό, φιλόξενο χώρο, στον οποίο -με ένα μαγικό τρόπο, όλοι γίνονται μία παρέα. Ένα καφενείο που σερβίρει άφθονη ρακή και -εκλεκτούς μεν πάμφθηνους δε- βιολογικούς μεζέδες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εκεί πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ανταλλακτικά παζάρια και θεματικές βραδιές. Αυτό, όμως, δεν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στο εν λόγω μαγαζί. "Το καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος" είναι το πρώτο συνεργατικό καφενείο της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι είναι ένας χώρος που λειτουργεί χάρη στην αλληλεγγύη και την αγάπη μίας παρέας ανθρώπων που αποφάσισαν πώς η απάντηση στην (οικονομική και όχι μόνο) κρίση είναι η συνεργασία, η δημιουργία και η αυτοδιαχείριση. Με όνειρα, αλλά χωρίς κομπίνες. Χωρίς κέρδος, χωρίς αφεντικά, χωρίς υπαλλήλους. Όπως λέμε, από μία παρέα ανθρώπων, για μία παρέα ανθρώπων.  

 

* Πού θα πάρεις γεύση από... Ιταλία 

Στο Tony Bonanno (Βασ. Παύλου 63, Καστέλλα), το απόλυτο ιταλικό εστιατόριο που τόσο τo φαγητό του, όσο και η καταπληκτική διακόσμηση του, είναι ότι πιο "πιστό" υπάρχει από την γειτονική μας χώρα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αυθεντική, ιταλική πίτσα (με την λεπτή ζύμη φυσικά!) και τα άγρια μανιτάρια. Tip: Κάνε μια γρήγορη βόλτα και από το διπλανό μαγαζί -το Tony’s Bar- που μόλις άνοιξε και βγάλε τις καλύτερες φωτογραφίες για το Instagram, με φόντο την καταπληκτική ‘60s ταπετσαρία! 

 

* Πού θα αισθανθείς σαν... τουρίστας

Στον διάσημο πλέον Βρεττό της Πλάκας (Κυδαθηναίων 4, Πλάκα), ένα από τα πιο κλασικά στέκια των τουριστών αλλά και και των Ελλήνων. Εκεί που το λικέρ είναι επιστήμη και η λίστα κρασιών τεράστια. Αν επιλέξεις να περάσεις από κει μια βόλτα Σαββατοκύριακο φρόντισε να είναι νωρίς, γιατί το προτιμούν πολλοί. Τις Δεύτερες πάλι τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά.  

 

* Πού θα νοιώσεις πρωταγωνίστρια 

Στην Ράμπα (Δημ. Βασιλείου 14). Στέκι ΝεοΨυχικιώτικο παλιό, κλασσικό, διαχρονικό, φιλικό με υπέροχο κήπο,πολλή σκιά και γκαρσόνι χαμογελαστό, εξυπηρετικό, βγαλμένο, λες, από βουβή ασπρόμαυρη ταινία! Εκεί μπορείς να απολαύσεις το παγωμένο σου τσάι, αλλά και μία πληθώρα από πεντανόστιμα πιάτα.  

 

* Πού θα φας καλά, φτηνά και... σικάτα!  

Κλείσε τραπέζι στον πιο μοντέρνο και στιλάτο κήπο της πόλης. Ο λόγος για το Verde Papagalo (Αβέρωφ 41, Κορυδαλλός). Το σκηνικό έχει ως εξής: ένα παλαιό σπίτι με καταπράσινο κήπο και μια τεράστια άγρια φιστικιά στο κέντρο του. Το εστιατόριο γεμίζει με κόσμο παντός καιρού και μια επίσκεψη αρκεί για να αντιληφθείς την έννοια του ποιοτικού και προσιτού φαγητού.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός