Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τα καλύτερα του καλοκαιριού Vol 5 

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη!   



* Πού θα "γλυκαθείς" 

Στο γλυκύτατο Cake στον πεζόδρομο (Στατηγού Μακρυγιάννη, Ακρόπολη) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης.Το μαγαζί είναι πραγματικό κουκλόσπιτο και τα θαυμάσια γλυκά του από τα πιο γευστικά που μπορείς να βρεις στο κέντρο - και όχι μόνο. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το διάσημο carrott cake. Αν προτιμάς τις πιο ξινές γεύσεις, επίλεξε το πραγματικά πεντανόστιμο Lemon Pie. Eάν φυσικά όλα αυτά δεν τα έχεις δοκιμάσει από καιρό, καθώς το Cake υπάρχει ήδη από το 2004 στο Κολωνάκι μετά από την απόφαση των Λούση, Μαργαρίτα και Στέφανου Έλλιοτ να δημιουργήσουν στην περιοχή ένα μικρό ζαχαροπλαστείο τύπου “bakery” με το όνομα «CAKE», για να παράγουν και να πωλούν Αμερικάνικου τύπου γλυκά. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το «CAKE Κολωνάκι» έγινε επιτυχία και έχει πλέον αναπτύξει μέσω του συστήματος franchising ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων. 

 

*Πού θα νοιώσεις ξανά... μαθήτρια 

Στο «Άμα λάχει στης Νεφέλης» (Καλλιδρομίου 69). Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο, στα «πόδια» του λόφου του Στρέφη, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο ενός παλιού δημοτικού σχολείο. Το καλοκαίρι, το προαύλιό του -με τις νεραντζιές, τις λεμονιές και τα γιασεμιά να μπλέκονται αρμονικά με τα τραπέζια, μεταμορφώνεται -ίσως- στην πιο νοσταλγική αυλή του κέντρου. Όσο για το φαγητό του; Πεντανόστιμοι και εξαιρετικά προσεγμένοι μεζέδες και μία αξιοπρεπέστατη λίστα κρασιών για να τους συνοδεύσεις. Στα μεγάλα συν του «Άμα Λάχει», ο… λογαριασμός, που δεν ξεπερνάει τα 15 € (το άτομο). Tip: Εδώ, για να βρεις τραπεζάκι έξω, θα πρέπει να έρθεις από νωρίς. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) -από φέτος- το μαγαζί δεν κάνει κρατήσεις.  

 

* Πού θα απολαύσεις ήσυχα τον καφέ σου 

Στο Ale Blues (Πλατεία Καρύτση 10), στην Πλατεία Καρύτση. Σ' αυτό το πανέμορφο allday bar, στην καρδιά της πόλης, εκεί που όλα μυρίζουν την αγαπημένη μυρωδιά του τυπωμένου χαρτιού, κουβαλάνε τόμους εφημερίδων και περιοδικών, μνήμες από ταινίες (λατρεμένο Αττικόν), παραστάσεις (θέατρο Μουσούρη), συναυλίες (Παρνασσός) και σήμερα έχουν ένα καινούργιο άρωμα ζωντάνιας με τα δεκάδες μικρά καινούργια στέκια. 

 

* Πού θα πάρεις μία γεύση από... νησί 

Στη μαρίνα του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο. Πρόκειται για ένα γραφικό, πεζοδρομημένο shopping center, με καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Εδώ, θα τα δεις όλα. Μωρά σε καροτσάκια, παιδιά  με ποδήλατα, 30άρηδες να απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους, γηραιότερους να τρώνε το παγωτό τους, πιτσιρικάδες να συγκεντρώνονται σε παρέες στα σκαλάκια της προβλήτας... Κι όλα αυτά με φόντο τα υπερπολυτελή κότερα, που ξεχειμωνιάζουν στο λιμανάκι της, που θυμίζει κυκλαδίτικο λιμάνι. Σου προτείνουμε το πρόγραμμα των... πιτσιρικάδων. Πιες τη μπύρα σου στα σκαλάκια, εκεί όπου οι "μπλεγμένες" μουσικές από τα παρακείμενα bar είναι λίγο χαμηλότερες κι έτσι μπορείς να απολαύσεις περισσότερο τον (έστω και ανεπαίσθητο) ήχο της θάλασσας.  

 

* Πού θα "ταξιδέψεις" στις 5 ηπείρους 

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (Θέση Υαλού, Σπάτα). Εκεί, όπου τα παιδιά μπορούν να ψυχαγωγηθούν αλλά και να επιμορφωθούν. Εκεί, όπου εσύ ως ενήλικας, θα βρεις ξανά το χαμένο παιδί μέσα σου και θα ξεχάσεις τα άγχη, τις υποχρεώσεις, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το συνάδελφο που μάλωσες, τον οδηγό που έβρισες γιατί παραβίασε το κόκκινο. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και προσφέρει στους επισκέπτες ένα περιβάλλον – ταξίδι στις πέντε ηπείρους μέσα από τα 2000 ζώα που φιλοξενεί, τα είδη των οποίων αγγίζουν τα 350. Λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 μέχρι τη δύση του ηλίου. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ