Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Απόψε, χορεύω σε latin ρυθμούς στο κέντρο της Κούβας

Αυτή την Τρίτη, η Ειρήνη σε προσκαλεί για χορό μέχρι πρωίας! 



Σήμερα, μου λείπει πολύ ένα πρωινό γεμάτο θερμίδες, αλλά τόσο λαχταριστό. Αυτό που για τους Θεσσαλονικείς αποτελεί σήμα κατατεθέν και στην Αθήνα πρέπει να έχεις επιμονή και υπομονή μέχρι να βρεις το κατάστημα που θα σου προσφέρει την αυθεντική γεύση και συνταγή. 

Για να μην στα πολυλογώ, ζωή και πρωινό χωρίς μπουγάτσα δεν νοείται! Εγώ, λοιπόν, έχω βρει το στέκι μου στην Καλλιθέα, το Sante Royale (Σιβιτανίδου 39), το οποίο δεν κλείνει ποτέ και η βιτρίνα του είναι γεμάτη από παραδοσιακές στριφτές ή μη πίτες. Ο δικός μου ακαταμάχητος συνδυασμός; Μπουγάτσα με κρέμα και λιωμένη σοκολάτα για επικάλυψη..

Στη συνέχεια, αφού θα έχω φάει του σκασμού ως συνήθως, θα πάρω την απόφαση -επιτέλους- πως το περπάτημα είναι μια καλή αρχή για να βάλω εκ νέου στη ζωή μου τη σωματική άσκηση. Έτσι, θα πάρω το τραμ από την κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης με κατεύθυνση προς Βούλα και θα αποβιβαστώ στο Πάρκο Φλοίσβου. Ένα καταπράσινο πάρκο, με παιδικές χαρές, μονοπάτια, χώρο ψυχαγωγίας για τετράποδους φίλους, κιόσκια και φυσικά, δέντρα και λουλούδια. Να σημειώσω ότι μου κάνει πάντοτε εντύπωση το πόσο καθαρός διατηρείται αυτός ο χώρος και εδώ πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια στους αρμόδιους φορείς. Αποτελεί αναμφίβολα μια ανάσα δροσιάς στην πρωτεύουσα. 

Για το βράδυ έχω φτιάξει το πλάνο μου ως εξής: θα κάνω το πιο σύντομο ταξίδι ever μέχρι την μακρινή, εξωτική Κούβα! Ναι, είναι τρελό, όμως αληθινό, αφού η απόσταση που πρέπει να διανύσεις μέχρι το Μπουρνάζι είναι σίγουρα μικρότερη από ότι να φτάσεις στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας, Havana Vieja. Στην οδό Αγίας Παρασκευής 72, στο Περιστέρι, βρίσκεται ο πολυχώρος Enzzo de Cuba, ένας χώρος – ιδεολογία, εμπνευσμένος από την κουλτούρα και τους ανθρώπους της εν λόγω χώρας. Το σκηνικό μοιάζει Χολιγουντιανό και αξίζει μια επίσκεψη στο μαγαζί για να σε κάνει θαμώνα και λάτρη του. Το μαγικό της υπόθεσης; Εκεί τα προβλήματα δεν έχουν θέση. Ο κόσμος, γνωστοί μεταξύ αγνώστων, χορεύουν σε latin ρυθμούς στο κέντρο της πίστας, απελευθερώνονται, χαμογελούν και απολαμβάνουν την πραγματική χαρά της ζωής. Θα δεις ζευγάρια να μπαίνουν χέρι – χέρι στο μαγαζί και να παθιάζονται, αλλά και singles που βρίσκουν το άλλο τους μισό με αφορμή ένα χορό. 

Τι λες, λοιπόν, χορεύουμε;

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.