Skip to main content

ΜΟΔΑ

Αγορά ρούχων: συμβουλές και πολύτιμα tips

3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν ψωνίζεις


Κέλλυ Νόβακ

3 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν ψωνίζεις

Και ποια γυναίκα δεν αγαπάει τα ψώνια; Αυτή η αίσθηση του να αγοράζουμε ένα καινούργιο φόρεμα ή παλτό ή τσάντα είναι ανεκτίμητη! Αλλά είσαι πάντα σίγουρη για τα ρούχα που φέρνεις στο ταμείο; Πριν προλάβεις να ξοδέψεις τα πολυδουλεμένα σου χρήματα, είσαι απολύτως βέβαιη ότι αυτό το ρούχο το θέλεις πραγματικά και ότι αυτή η στιγμή δεν πρόκειται απλά για μια αυθόρμητη (ή συναισθηματική) αγορά; Ε, λοιπόν για να το αποφύγεις αυτό, σου προτείνω να προσέχεις αυτά τα τρία πραγματάκια:

1. Κάνε check στα ρούχα που πας να αγοράσεις: Πολλές φορές στην λαχτάρα μας για μια νέα αγορά, δεν προσέχουμε τα ρούχα που παίρνουμε. Πρέπει να δίνεις σημασία σε κάθε στρίφωμα του ρούχου ώστε να «κάθεται» σωστά, να μην προεξέχει καμία κλωστή και να μην υπάρχει κάποιος λεκές. Όλα αυτά φυσικά παίζουν ρόλο και στην ποιότητα αλλά και το σχέδιο του ρούχου, όποτε ξανασκέψου το πριν πας να το αγοράσεις.

2. «Επικίνδυνα» prints: Ναι, τα μοτίβα στα ρούχα είναι πάντα ενδιαφέροντα, κομψά και στιλάτα, αλλά είναι μερικά τα οποία μας… παραπλανούν. Αναφέρομαι σε αυτά τα μικρά, με πολλά διαφορετικά σχέδια όπως τα πολύχρωμα floral ή τα paisley, τα οποία όχι μόνο δεν είναι όμορφα αλλά κάνουν τα ρούχα σου να δείχνουν φτηνά και κακής ποιότητας. Απέφυγέ τα και προτίμησε τις πιο καθαρές γραμμές στα prints, όπως τα γεωμετρικά και με 2-3 χρωματικές αποχρώσεις μόνο.

3. Πολλές ραφές: Όταν βλέπεις ρούχα με πολλές ραφές (σαν μέρος του σχεδίου τους) τότε κάτι πάει στραβά. Για να καταλάβεις, πολλοί σχεδιαστές το κάνουν αυτό για να «καλύψουν» τυχόν ατέλειες στο ρούχο ή για να το κάνουν να φανεί ακριβότερο. Προτίμησε τις καθαρές γραμμές και τα καλοραμμένα ρούχα, που αμέσως αναδεικνύουν το στιλ σου.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία εάν το ρούχο που πας να αγοράσεις δεν σου ταιριάζει απόλυτα. Ένα νούμερο μικρότερο ή μεγαλύτερο είναι αρκετά για να εγγυηθούν την αποτυχία της εμφάνισής σου! Και γι’ αυτό, ακόμη και εάν σου έχω ξαναπεί το ίδιο πράγμα αμέτρητες φορές, σου το ξαναλέω! Φρόντισε όλα σου τα ρούχα να ταιριάζουν στον σωματότυπό σου, αλλά και να είναι το σωστό μέγεθος. Και πολλές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα και τα ρούχα του «κουτιού» που αγοράζουμε, χρειάζονται κάποιες μεταποιήσεις. Και πριν σκεφτείς εάν αξίζει τον κόπο, σκέψου ότι με τα σωστά ρούχα θα κάνεις κάθε σου εμφάνιση να δείχνει πολυτελής και –αν μη τι άλλο- εξαιρετικά κομψή.

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!