Skip to main content

ΜΟΔΑ

Όλα όσα είδαμε στο show της Balenciaga στο Paris Fashion Week

O ‘80s inspired φετιχισμός του Demna Gvasalia κέρδισε τις εντυπώσεις.


Κέλλυ Νόβακ

O ‘80s inspired φετιχισμός του Demna Gvasalia κέρδισε τις εντυπώσεις.

Όταν ένα fashion show «ξεκινάει» με την Kim Kardashian West να φοράει μια κλασική καμπαρντίνα σαν φόρεμα, ένα ζευγάρι καρό knee-high μπότες και καθόλου μακιγιάζ (έτσι τουλάχιστον δήλωσε η ίδια), τότε τα πράγματα σοβαρεύουν για τον Demna. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού γαλλικού οίκου Balenciaga, Demna Gvasalia είχε ήδη ανεβάσει τον πήχη μετά την τελευταία  και πρώτη για τον οίκο συλλογή του, και έτσι έφερε τα «μεγάλα μέσα» για να δημιουργήσει ένα buzz γύρω από το show του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πολύ-χρειάστηκε όλο αυτό. Γιατί μετά από μια δεύτερη, επιτυχημένη συλλογή, ο Gvasalia απέδειξε ότι άξια βρίσκεται στην θέση του creative director για τον σημαντικό αυτό οίκο.

Υπό τους ήχους γνωστών hits από τραγουδιστές των ‘80s (βλ. Chris Isaak, George Michael και Dolly Partion κ.ά) και με ρούχα που η ίδια η Melanie Griffith στο “Working Girl” θα έφερνε τον κόσμο ανάποδα για να φορέσει, η συλλογή για την Άνοιξη 2017 άρχισε δυναμικά.

Αλλά ήταν η εμφανής εμμονή του Gvasalia με τον φετιχισμό που ίσως να ήταν και ο λόγος που αυτή η συλλογή ξεχώρισε. Μέσα από την χρήση spandex, λατέξ και δέρματος ο σχεδιαστής συναρπαστικά συνδύασε την κομψότητα του Cristobal Balenciaga με την δική του twisted ματιά που έχει απέναντι στο γυναικείο ντύσιμο. Kinky κάπες σε nude αποχρώσεις, neon-spandex μπότες σε διάφορα, bold χρώματα που αγκάλιαζαν το πόδι, μέχρι και τα «περίεργα» κοστούμια με τις έντονες βάτες και τις μισοσκισμένες φούστες αποδείκνυαν την ανάγκη της απενεχοποίησης του σχεδιαστή προς οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ριζοσπαστικά ερωτικό ή φετιχιστικό.

Όλα αυτά φυσικά, ενώ αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον ιδρυτή του οίκου, συμπεριέλαβε σε πολλά από τα looks, vintage, συλλεκτικές καρφίτσες που είχε σχεδιάσει ο ίδιος ο Cristobal Balenciaga και τις οποίες χρησιμοποίησε για τις ανάγκες του show.

Και έτσι «απλά» ο Gvasalia κατόρθωσε να παντρέψει την Υψηλή Ραπτική με τον φετιχισμό, δημιουργώντας για δεύτερη φορά μια πετυχημένη συλλογή που σίγουρα θα φορεθεί πολύ.  

2017ss-balenciaga-01.jpg2017ss-balenciaga-02.jpg2017ss-balenciaga-03.jpg2017ss-balenciaga-04.jpg2017ss-balenciaga-05.jpg2017ss-balenciaga-06.jpg2017ss-balenciaga-07.jpg2017ss-balenciaga-08.jpg2017ss-balenciaga-09.jpg2017ss-balenciaga-10.jpg2017ss-balenciaga-11.jpg

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

SINGLES

Πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής σου σε τέσσερα απλά βήματα

Ηρεμία, ενσυνείδηση, αυτοπεποίθηση και καλός ύπνος θα σε βοηθήσουν να κατακτήσεις πιο εύκολα τους προσωπικούς στόχους ευεξίας