Skip to main content

ΜΟΔΑ

3 βίντεο που δείχνουν πόσο μαγικά δημιουργούνται τα ρούχα

Το μυστικό βρίσκεται στις λεπτομέρειες, τη φροντίδα και την «απελευθέρωση» της φαντασίας!


Κέλλυ Νόβακ

Το μυστικό βρίσκεται στις λεπτομέρειες, τη φροντίδα και την «απελευθέρωση» της φαντασίας!

Γιατί ένα ρούχο γνωστού σχεδιαστή κοστίζει τόσο πολύ; Όλοι μας το έχουμε αναρωτηθεί αυτό πολλές φορές, αντικρύζοντας... ταμπελάκια. Έχεις, όμως, σκεφτεί τη διαδικασία που απαιτείται για να κατασκευαστεί αυτό το ρούχο πριν ακουμπήσει τα κορμιά των μοντέλων και καταλήξει τελικά στις πολυπόθητες πασαρέλες;

Σε έναν κόσμο όπου η «μαζική μόδα» και η μαζική παραγωγή ρούχων τολμάει να εξουσιάζει την βιομηχανία της μόδας, υπάρχει και μια πλευρά του χώρου αυτού που μοιάζει να είναι τελείως ετερόκλητη. Υπάρχει τελικά ελπίδα στην «μοναδικότητα» ενός ρούχου και και υπάρχει τρόπος να στο αποδείξω αυτό.

Μέσα από μόλις 3 βίντεο, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι σε πολλές περιπτώσεις πρέπει κανείς να «κινήσει Γη και Ουρανό» ώστε να δημιουργήσει ένα μονάχα ρούχο. Πρέπει να αφοσιωθεί κάποιος σε αυτό, να το φροντίσει, να το προσέξει και τελικά να κατασκευάσει ένα μικρό έργο τέχνης, το οποίο εμείς μπορούμε να αντικρύσουμε για μερικά μόλις δευτερόλεπτα μέσα από τον υπολογιστή μας, το κινητό μας ή οποιοδήποτε άλλο μέσο, μέχρι να κάνουμε swipe στην επόμενη φωτογραφία.

Όπως, όμως, συμβαίνει με όλες τις τέχνες, έτσι και με αυτή της ραπτικής, του σχεδιασμού και της μόδας γενικότερα (ρισκάροντας να ακουστώ υπερβολική αποκαλώντας όλες αυτές τις ιδιότητες ως «Τέχνη»), θέλει χρόνο, πραγματική αφοσίωση και ταλέντο για να αποδώσει κανείς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις και στις παρουσιάσεις των εκάστοτε συλλογών από τους εκάστοτε οίκους, το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγευτικό και ανταποκρίνεται πέρα από κάθε προσδοκία και φαντασία.

Είναι, λοιπόν, καθησυχαστικό να γνωρίζει κανείς, ότι ένα κομμάτι ρούχο μπορεί να προσφέρει ένα σωρό συναισθήματα στο κοινό για να επιβεβαιώσει τελικά την σημαντικότητα και το ταλέντο του δημιουργού του. Όλες αυτές οι ώρες πάνω από ένα κομμάτι ύφασμα, δεν πάνε τελικά χαμένες, όταν αυτό μετατρέπεται στο πιο ευφάνταστο φόρεμα, σακάκι ή παλτό και όταν ο περισσότερος κόσμος που το αντικρύζει δεν μπορεί παρά να μείνει με το στόμα ανοιχτό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ