Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Σαν μαγικό χαλί

6 μέρες…απογείωσης, 6 μικρές ιστορίες αγάπης, γεύσεων και μαγείας.



6 μέρες…απογείωσης, 6 μικρές ιστορίες αγάπης, γεύσεων και μαγείας.

Είσαι κοντά μου, όταν σε χρειάζομαι. Σαν μαγικό χαλί με μεταφέρεις. Και είσαι μόνο ένα παγωμένο ρόφημα.  Όμως είσαι μαγικό. Γιατί βγάζεις κάθε φορά το μυαλό μου από την δύσκολη θέση. Για να είμαι παντού, δίχως να μετακινηθώ, χρειάζομαι μόνο εσένα!

star2.jpg
 

Μέρα απογείωσης 1η

Εικόνα α! «Θα μπω. Μπες. Όχι ακόμα, κάτσε λίγο. Και να’ μαι… Μπαίνω. Σε αυτοκίνητο που βράζει. Παρκαρισμένο κάτω από τον ήλιο. 40 βαθμοί. Πρωί. Έχω τον τρόπο να αντέξω την πύρινη γλώσσα του καύσωνα. Πίνω μια γουλιά από το cappuccino μου και κλείνω για λίγο τα μάτια. Οι νότες του κακάο και η παγωμένη πλούσια γεύση συνεπαίρνουν τις αισθήσεις και τον οργανισμό μου.»

Εικόνα β! «Νιώθω τα χέρια του μασέρ να μου χαϊδεύουν σταθερά την πλάτη. "Βάλατε έλαιο με βούτυρο κακάο;", τον ρωτάω. Μου χαμογελά. Ένα απαλό αεράκι φυσάει στην τροπική, ολόλευκη παραλία. Παρακολουθώ για λίγο την σκιά του φοίνικα. Θα πιω άλλη μια γουλιά και δεν θα ανοίξω τα μάτια.»

Μέρα απογείωσης 2η

Εικόνα α! «Κάποιος φωνάζει. Και μια σειρήνα. Τα λάστιχα φρενάρουν και ένας ατμός σηκώνεται στο οδόστρωμα. Σα νωπή λάβα που αναδύεται, ένα πράγμα. Στέκομαι στην στάση και περιμένω το τραμ. Μου πάτησαν μόλις και το πόδι. Ακουμπάω στην μόνη διαθέσιμη κολώνα γύρω μου. Το καλαμάκι του Caramel Macchiato που κρατάω στο χέρι μου με κοιτάζει με πόθο. Μια γουλιά. Και η ζωή αλλού.»

Εικόνα β! «Στέκομαι στα βράχια, τα μαλλιά μου ανακατεύονται από τον άγριο αέρα. Νιώθω την ζέστη από την θάλασσα να μπερδεύεται με την παγωμένη καραμέλα και το εσπρέσο. Μεγαλειώδης φύση, μεγαλειώδης ενέργεια. Είστε όλα δικά μου. Για μια στιγμή. Για πάντα.»

star1.jpg
 

Μέρα απογείωσης 3η

Εικόνα α! «Εκεί, καθισμένη. 12 το μεσημέρι για μια ανάσα στο σιντριβάνι της πλατείας, έξω από το γραφείο. Δεν μπορείς να πεις... Μια δροσιά, υπάρχει. Βγάζω τα παπούτσια και παίρνω στο χέρι τον αγαπημένο μου Vanilla Bean Macchiato. Απλώνομαι στο πεζούλι και πίνω λίγο από το βανιλένιο μου εσπρέσο.»

Εικόνα β!  «Είδες πόσα βότσαλα καρδούλες βρήκα;», ρωτάω τον κολλητό μου ενώ καθόμαστε στην ακτή και κάνουμε ανασκαφές στις πετρούλες. «Να κοίτα.. Άλλη μια και μάλιστα κόκκινη» Νιώθω τις σταγόνες του νερού στα πέλματά μου. Όνειρα μεσημεριού στο κέντρο της πόλης, μόνο με τον καφέ μου»

Μέρα απογείωσης 4η

«Μπροστά μου, ένα βυτιοφόρο. Στα δεξιά, τρία φορτηγά. Αριστερά, ένα μίνι βαν, πίσω ο ορίζοντας να χάνεται ανεπιστρεπτί και μέσα μου, το χάος. Αιγάλεω – Περιστέρι, 1 ώρα και 10 λεπτά, αναγράφεται στην φωτεινή επιγραφή. Και ενώ η ανάσα γίνεται πιο γρήγορη, οι παλάμες στάζουν ιδρώτα και μια μίνι κρίση πανικού πάει να εισβάλλει στο αυτοκίνητό, κάποιος φωνάζει «ψιτ-ψιτ» από την τσάντα μου. Απλώνω το χέρι, τον αγγίζω και κοιταζόμαστε κατάματα. Σε αγαπώ, πιες με, μου ψιθυρίζει ο παγωμένος μου Frappuccino Coffee. Αμέσως, απαντώ, ανοίγοντας γοργά το μπουκάλι. Μια γενναία γουλιά και μια λύτρωση.  Η αστείρευτη ενέργεια μιας, όμορφα, ατέρμονης στιγμής είναι μέσα μου. Θα είναι μέσα μου.”

starbucks5.jpg
 

Μέρα απογείωσης 5η

«Τόσο πράσινο και τόσο μπλε μαζί. Το απέραντο πράσινο και το απέραντο μπλε. Το screensaver του υπολογιστή από πού να’ ναι; Χαβάη, είμαι σίγουρη, σκέφτομαι καθώς πετάω ό,τι απέμεινε από ένα γρήγορο φαγητό στο γραφείο. Ένας ήλιος μπαίνει από το παράθυρο, δυο λουλούδια μου χαμογελάνε και το Caffe Latte χτυπάει το κουδούνι της ζωής μου. Ανοίγω και πίνω μια γερή γουλιά. Πότε σου είπα τελευταία φορά να φύγουμε μαζί για πάντα; Για πού; Για παντού, μου λέει. Δεν είν’ κακό. Εγώ και το latte μου χαμένοι στο παντού και το πάντα. Κι ας είμαστε γραφείο».

Μέρα 6η

«Ένας γλάρος πετάει πάνω από τον αθηναϊκή Ριβιέρα. Σαν ζωγραφιά μοιάζει τώρα, που περνάει μπροστά από τον τεράστιο κόκκινο ήλιο. Τον ήλιο που ετοιμάζεται να χαθεί. Τίποτα δεν μπορεί να κρατήσει την εικόνα, που βλέπουν τα μάτια μου, για πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να αποτυπώσει την ενέργεια. Σταματώ το ποδήλατο. Θα θαυμάσω για λίγο. Ακίνητη θα είμαι. Βγάζω το Signature Chocolate και αφήνω το πλούσιο κακάο και το βελούδινο γάλα να απλωθούν μέσα μου σαν το ηλιοβασίλεμα που απλώνεται γύρω μου. Η ζωή είναι ωραία, σκέφτομαι. Γιατί όλα. Γιατί τίποτα. Γιατί ηλιοβασίλεμα. Και παγωμένη σοκολάτα.”
 

imgR.jpg

Διαβάστε επίσης

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το μυστικό για να εκπέμπεις πάντα θετική ενέργεια

Κάτι που χρειάζεσαι τώρα περισσότερο από ποτέ

 

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω;

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τους αναποφάσιστους

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 εύκολες κινήσεις για να γίνεις eco-friendly

Η διάσωση του πλανήτη αφορά όλους μας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30