Skip to main content

ΜΟΔΑ

H εξέλιξη των τοπ

Η μόδα στα τοπ των τελευταίων 100 χρόνων!


Κέλλυ Νόβακ

Η μόδα στα τοπ των τελευταίων 100 χρόνων!

Με τις διαφορετικές τάσεις που προκύπτουν κάθε σεζόν, πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε ακόμη περισσότερο πώς η Μόδα κάνει κύκλους. Σίγουρα δεν είναι πλέον εύκολο να υπάρξει παρθενογένεση και το παρακάτω βίντεο, εν μέρει, το επιβεβαιώνει.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ έντονα η ανάγκη του να ξεφυλλίσουμε τα βιβλία της ιστορίας της Μόδας και να δούμε πόσο έχουν αλλάξει ή όχι τα πράγματα. Περιοδικά μόδας και ομορφιάς όπως το Allure και το Glamour δημιουργούν ενδιαφέροντα βίντεο στα οποία μπορούμε να δούμε και να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω σε αυτό τον τομέα.

Πόσο έχουν αλλάξει οι τάσεις στο μακιγιάζ; Πώς έχει εξελιχθεί η ανδρική μόδα τα τελευταία 100 χρόνια; Με γνώμονα πάντα τις τελευταίες 9-10 δεκαετίες τα περιοδικά αυτά μας ενημερώνουν για την εξέλιξη των ρούχων ή των προϊόντων ομορφιάς, υγιεινής κτλ.

Σε ένα πιο πρόσφατο βίντεο, το Glamour κάνει focus στην εξέλιξη των τοπ τα τελευταία χρόνια. Εκεί μπορούμε να δούμε πώς από τα tailored και ανδρόγυνα τοπ των ’20s και των ‘30s, οι τάσεις προχώρησαν στα πιο χρηστικά ‘40s, με τοπ που περιλάμβαναν κοντά μανίκια και τσέπες και που εμπνέονταν από εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες όπως την Marlene Dietrich.

Έπειτα, βλέπουμε την άνοδο των “Peter Pan” collars στα ‘50s, των πιο «αποκαλυπτικών» τοπ στα ‘70ς, των oversized, «κόζικων» πουλόβερ στα λατρεμένα ‘80s, φτάνοντας τελικά στα πιο απλά tank tops των ‘90s.

Στα 2000s τα τοπ αντικαθίστανται από τις φημισμένες βελούδινες φόρμες και βελούδινα jackets που φοριούνται σαν τοπ (ευχαριστούμε γι’ αυτό Paris Hilton), με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στην τωρινή εποχή όπου κυριαρχούν τα τοπ με ανοιχτούς ώμους και τα cropped φουτεράκια, σημαίνοντας την άνοδο της athleisure μόδας.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το ολιγόλεπτο βίντεο, το οποίο σε λιγότερο από 5 λεπτά μας δείχνει πώς οι γυναίκες σταρ της εκάστοτε εποχής επηρέαζαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις τάσεις της Μόδας.

Φωτό: screenshot από YouTube

Διαβάστε επίσης

ΜΟΔΑ

Τα Marks & Spencer παρουσιάζουν τη χριστουγεννιάτικη σειρά M&S Food!

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου ξεκινάει από τα Marks & Spencer, τα οποία για ακόμη μια χρονιά μετατρέπονται σε ιδανικό προορισμό για τις πιο χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γλυκά κεράσματα.

ΜΟΔΑ

Η τσάντα που θα κρατήσεις όλο το φθινόπωρο

Το clutch bag επιστρέφει στη μόδα

ΜΟΔΑ

Ζώδια Παρασκευής 7 Ιουλίου

Επειδή η ανασφάλεια δεν θα σας βοηθήσει, μη φοβάστε το αύριο και πιέζετε τις καταστάσεις

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ