Αυτό είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ tip για να (ξε)καθαρίσεις την ντουλάπα σου - AllYou.gr

Search

Αυτό είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ tip για να (ξε)καθαρίσεις την ντουλάπα σου

Clean Closet!

29 Οκτωβρίου 2015

Ναι, ναι αρκεί μια μόνο ερώτηση στον εαυτό σου, για να τον απαλλάξεις μια και καλή αυτή την ακαταστασία που υπάρχει στην ντουλάπα σου. Βέβαια, η «ακαταστασία» στην οποία αναφέρομαι, μπορεί να έχει και μια ευρύτερη έννοια. Δηλαδή, να έχεις ρούχα στην ντουλάπα σου που να μην σου χρειάζονται πραγματικά.

Και εδώ, έρχομαι, λοιπόν, και εγώ να σου δώσω το tip για να την καθαρίσεις/ξεκαθαρίσεις. Και το tip αυτό είναι μια απλή, πολύ απλή ερώτηση την οποία επιβάλλεται να κάνεις στον ευατό σου, κάθε φορά που συμμαζεύεις τα ρούχα σου: «Σε τι σου χρησιμεύει το συγκεκριμένο ρούχο;». Είναι ο μόνος τρόπος για να την οργανώσεις σωστά, να κάνεις extra χώρο σε αυτήν –γιατί ξέρω ότι κάθε φορά παραπονιέσαι ότι δεν έχεις αρκετό για όλα σου τα ρούχα- και να πετάξεις (ή μάλλον να δωρίσεις σε αυτούς που το έχουν ανάγκη) τα περιττά ρούχα και αξεσουάρ σου.

Φυσικά, για να το επιτύχεις αυτό πρέπει να είσαι ειλικρινής και να σκεφτείς: «Θα φορέσω πραγματικά αυτό το ρούχο; Με κάνει να νιώθω άνετα και ωραία όταν το φοράω;». Εάν η απάντηση σου είναι αρνητική σε αυτά τα ερωτήματα, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Πρόσφατα, επιχείρησα και εγώ το ίδιο στην δική μου ντουλάπα και μπορώ να σου πω ότι η πράξη αυτή είναι πολύ λυτρωτική. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε ρούχα τα οποία δεν εκπληρούν τον σκοπό τους –δηλαδή το να τα φοράμε και να αισθανόμαστε καλά με αυτά.

Κάνε αυτή την ανανέωση, λοιπόν, στην γκαρνταρόμπα σου και θα δεις ότι θα ανανεωθείς και εσύ η ίδια!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!