4 λάθη που ΟΛΕΣ οι γυναίκες κάνουμε όταν ψωνίζουμε ρούχα - AllYou.gr

Search

4 λάθη που ΟΛΕΣ οι γυναίκες κάνουμε όταν ψωνίζουμε ρούχα

...και πώς θα τα αποφύγουμε!

06 Νοεμβρίου 2015

Όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε ένα ή και παραπάνω ρούχα στην ντουλάπα μας που όταν τα βλέπουμε λέμε: «Γιατί το αγόρασα αυτό;». Και αυτό γιατί, πολλές φορές όταν πάμε για ψώνια, επιλέγουμε με λάθος κριτήρια τα ρούχα μας.

Πέρα από την προφανή ερώτηση που πρέπει κάθε φορά να κάνουμε όταν ψωνίζουμε που είναι «Θα το φορέσω πραγματικά αυτό;», υπάρχουν 4 πράγματα/λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε, σώζοντας έτσι και χρόνο και κυρίως χρήμα!

1. Το να αγοράσεις παπούτσια που δεν σου χωράνε: Πόσες φορές έχεις αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια, το οποίο επειδή λάτρεψες αλλά δεν είχε στο νούμερό σου, έχεις πάρει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο; Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να το «χαρείς» και να το φορέσεις εάν δεν είναι το σωστό νούμερο, με αποτέλεσμα να μην δει ποτέ το… φως της ημέρας, πάρα μόνο της ντουλάπας σου. Σώσε μερικά χρήματα και μην είσαι τόσο αυθόρμητη στις αγορές σου! Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…

2. Το να αγοράσεις κάτι επειδή είναι της μόδας: Ξέρεις πολύ καλά ότι αγαπώ τις νέες τάσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις ακολουθούμε όλες. Μην γίνεσαι υποχείριο της μόδας και μην κοπιάρεις κάτι απλά επειδή θεωρείται… trendy ή φοριέται πολύ. Εάν δεν είναι του στιλ σου και δεν το υποστηρίζεις, μην το αγοράσεις!!

3. Το να αγοράζεις στα «τυφλά» συγκεκριμένα brands: Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι αυτό. Μην στρέφεσαι «τυφλά» μόνο σε συγκεκριμένες μάρκες επειδή είναι πασίγνωστες, γεγονός που καμιά φορά μπορεί να είναι… κακό για το πορτοφόλι σου. Μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και νέα, φρέσκα labels που μπορούν να σου προσφέρουν κάτι πιο πρωτότυπο αλλά και πιο οικονομικό.

4. Το να αγοράζεις ρούχα που δεν ταιριάζουν στο σωματότυπό σου: Ένα από τα βασικά κριτήρια όταν ψωνίζεις, είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μπορεί να έχεις δει ένα στιλ φορέματος που είναι της μόδας και που φοράνε όλα τα μοντέλα, αλλά εμείς οι πραγματικές –και επίσης λαμπερές- γυναίκες δεν έχουμε τις ίδιες αναλογίες με αυτές. Μην αγοράζεις ρούχα, λοιπόν, που δεν σε κολακεύουν, αλλά αντιθέτως να προτιμάς αυτά που αναδεικνύουν την σιλουέτα σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!