Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να μην πονάω με τακούνια

Αγαπάς τα ψηλοτάκουνα; Έτσι θα τα φοράς χωρίς να... πονάς. Η Gwyneth Paltrow σού αποκαλύπτει τον τρόπο!


Κέλλυ Νόβακ

Αγαπάς τα ψηλοτάκουνα; Έτσι θα τα φοράς χωρίς να... πονάς. Η Gwyneth Paltrow σού αποκαλύπτει τον τρόπο!

Εάν κάποιος γνωρίζει πώς είναι να φορά ψηλά τακούνια, σίγουρα είναι μια σταρ σαν την Gwyneth Paltrow. Η ίδια, φαίνεται να τα αγαπάει πολύ, καθώς τα φοράει πολύ συχνά, ειδικά στις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. Φυσικά, ξέρει να τα υποστηρίξει και τα μακριά και ωραία πόδια της, σίγουρα βοηθάνε σε αυτό!

Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι φορώντας τα τόσο συχνά δεν κουράζονται τα πόδια της. Επειδή, όμως, είναι πάντα ειλικρινής και πιστή απέναντι στους fan της, μοιράζεται τα μυστικά της, που την βοηθούν να ξεκουράζει τα πόδια της, ενώ φοράει ακόμα και τα πιο άβολα stilettos.

Πώς να μην πονάω με τακούνια;

Ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει μερικές ασκήσεις, οι οποίες όμως έχουν αποτελεσματικότητα μόνο αν τις κάνεις συχνά. 

1. Ξεκίνα βάζοντας τα δάχτυλα των χεριών σου ανάμεσα στων ποδιών σου και τρίβοντας καλά. Μείνε σε αυτή την στάση για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, λύγισε τα δάχτυλά σου για 5 ακόμη δευτερόλεπτα. Επανέλαβε την διαδικασία 10 φορές.

2. Γονάτισε στο πάτωμα έχοντας και τα δύο γόνατα σε αυτό. Έπειτα, βάλε μια τυλιγμένη σε ρολό πετσέτα, στην άκρη των ποδιών σου και -προσεκτικά- κάθισε πάνω της και στις φτέρνες σου, μέχρι να νιώσεις τα πόδια και τους αστραγάλους σου να “τραβάνε” ελαφρά. Μείνε στην στάση αυτή για 30'' και επανέλαβε την 2 φορές.

3. Για αυτή την άσκηση θα χρειαστείς μια ζώνη ή ένα λάστιχο γυμναστικής. Ξάπλωσε στο πάτωμα και τοποθέτησε την ζώνη στο ενδιάμεσο μέρος της μιας πατούσας σου. Σήκωσε τα πόδια ψηλά και τέντωσε το πόδι προς τα έξω. Μείνε στην στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, επανέλαβε και στο άλλο πόδι. Κάνε την άσκηση από δύο φορές σε κάθε πόδι.

4. Ενώ στέκεσαι όρθια, λύγισε το μπροστινό σου πόδι σε γωνία 90 μοιρών και τέντωσε το πίσω. Άσκησε πίεση σε ένα τοίχο και πρόσεξε το γόνατο του πίσω ποδιού σου να είναι σε ευθεία γραμμή. Μείνε σε αυτή την στάση για 30''. Επανέλαβε την άσκηση από μια φορά για κάθε πόδι.

5. Τοποθέτησε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού κόντρα σε ένα τοίχο, με την μύτη του “κοιτάει” στο ταβάνι, ενώ η φτέρνα να πιέζει το πάτωμα. Παράλληλα, λύγισε λίγο το γόνατό σου για καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν αισθάνεσαι πιο ξεκούραστα τα πόδια σου ήδη;

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM