Επιτέλους: Ένας ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος για να καθαρίσεις τα λευκά παπούτσια σου - AllYou.gr

Search

Επιτέλους: Ένας ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος για να καθαρίσεις τα λευκά παπούτσια σου

DIY Fashion!

26 Αυγούστου 2016

Λατρεύω τα λευκά μου sneakers. Και όσο και αν πολλοί υποστηρίζουν ότι τα sneakers πρέπει να φοριούνται βρώμικα για να είναι πιο στιλάτα, εγώ διαφωνώ.

Κάθε φορά που τα φοράω και τυχαίνει να λερωθούν στον δρόμο, σχεδόν... πονάω! Βέβαια, αφού δοκίμασα τον παρακάτω τρόπο (που ανακάλυψα μέσω του Buzzfeed) για να τα καθαρίζω, ησύχασα. Είναι πολύ εύκολο. Και το σημαντικότερο; Λειτουργεί! Κάνει τα λευκά παπούτσια, πραγματικά σαν καινούργια!

Δοκίμασέ το και εσύ και θα δεις!

Θα χρειαστείς:

1 κ.σ μαγειρική σόδα

½ κ.σ οξυζενέ

½ λίτρο νερό

1 παλιά οδοντόβουρτσα

1 μπολ

Εκτέλεση: Ανάμειξε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Έπειτα, με την παλιά οδοντόβουρτσα, αφαίρεσε τυχόν έντονες βρωμιές από τα παπούτσια σου. Στην συνέχεια, άρχισε να τα τρίβεις καλά με την οδοντόβουρτσα, χρησιμοποιώντας το μείγμα που δημιούργησες προηγουμένως. Βγάλε τα κορδόνια και βούτηξέ τα και αυτά στο μείγμα με την σόδα και το οξυζενέ. Ανακάτεψε καλά. Άφησε τα κορδόνια και τα παπούτσια στον ήλιο. Μετά από 3-4 ώρες, θα έχει δημιουργηθεί ένα σκληρό περίβλημα από το μείγμα. Σπάσε το και με την οδοντόβουρτσα, αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα.

Αυτό είναι όλο! Τα παπούτσια σου θα είναι και πάλι λευκά! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!