Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τι πρέπει να πετάξεις από την ντουλάπα σου εδώ και τώρα

Ώρα για ενδυματολογικά ξεκαθαρίσματα!


Κέλλυ Νόβακ

Ώρα για ενδυματολογικά ξεκαθαρίσματα!

Το να κρατάς ρούχα και αξεσουάρ που δεν φοράς συχνά ή καθόλου, είναι λογικό, το κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Αλλά είναι κάποια στιλ ρούχων που σε όποιο ηλικιακό γκρουπ κι αν ανήκεις, δεν πρέπει να υπάρχουν στην ντουλάπα σου. Και αυτό, γιατί –και το έχω παρατηρήσει στο ντύσιμό πολλών Ελληνίδων γυναικών- πρέπει να μπεις λίγο στην λογική του να εξελίξεις το στιλ σου. Κάποια ρούχα είναι «αρκετά» για να σε σταματήσουν από το να το κάνεις αυτό. Κάποιες γραμμές και φόρμες τη σήμερον ημέρα είναι απαγορευτικές και άπαξ και δοκιμάσεις τις εναλλακτικές που σου προτείνω, είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβεις και εσύ που βρίσκεται το λάθος. Θα δεις ότι κάποια λουκ ταιριάζουν ακόμη καλύτερα στον σωματότυπό σου (σε αυτό δεν παίζει ρόλο αν είσαι αδύνατη ή όχι) και θα αναδείξεις τις εμφανίσεις σου πολύ περισσότερο!

#1. Bodycon φόρεμα: Τα πολύ στενά φορέματα είναι πλέον για τα σκουπίδια. Τονίζουν με κακό τρόπο την σιλουέτα σου, είτε έχεις γυμνασμένο σώμα είτε όχι! Δώσε την ευκαιρία σε ένα πιο loose φόρεμα να αναδείξει την θηλυκότητα σου, όπως ένα slip dress.

5clothestotossrightnow-01.jpg

#2. Γούνινες μπότες: Υπάρχουν τόσα διαφορετικά στιλ παπουτσιών αυτή την στιγμή που μπορούν πραγματικά να απογειώσουν τις εμφανίσεις σου. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, γιατί να θυσιάσεις την επιτυχία των looks σου, με αυτές τις γούνινες μπότες που μοιάζουν μόνο αρκετές για να τις φορέσεις στο σπίτι σου... Εάν θέλεις κάτι πολύ άνετο να φορέσεις, προτίμησε ένα ζευγάρι sneakers, από γνωστά brands που πλέον με τις  τεχνολογίες που διαθέτουν στα αθλητικά τους παπούτσια, νιώθεις ότι περπατάς σε αφρό!

5clothestotossrightnow-02.jpg

#3. Graphic t-shirts: Είμαι φαν των graphic t-shirts αλλά όχι αυτών που έχουν ένα σωρό σχέδια, χρώματα και «μηνύματα» πάνω τους. Απλοποίησε την…. σκέψη αλλά και το στιλ σου και προτίμησε ένα τέτοιο t-shirt λίγο πιο εμ, λακωνικό!

5clothestotossrightnow-03.jpg

#4. Novelty γυαλιά ηλίου: Δεν είσαι 20 πια ή και να είσαι, το να φορέσεις γυαλιά ηλίου κακής ποιότητας, μόνο και μόνο επειδή έχουν το σχέδιο ενός ανανά, δεν προσφέρει τίποτα στο στιλ σου και ακόμη πιο σημαντικό, στην υγεία των ματιών σου. Γι’ αυτό φρόντισε να αγοράσεις ένα ζευγάρι το οποίο να έχει UVA και UVB προστασία που να είναι διαχρονικό και κυρίως να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου. 

5clothestotossrightnow-04.jpg

#5. Πολύ κοντά jackets: Πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι οι λάθος φόρμες που σου έλεγα παραπάνω. Δεν χρειάζεται τα ρούχα που φοράς να σταματάνε όλα στην μέση. Δώσε λίγο «αέρα» στην εμφάνισή σου και χαλάρωσε λίγο τις γραμμές των ρούχων σου! Μπορεί για π.χ να φοράς ένα μια μπλούζα που να σταματάει στην μέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και το jacket που θα συνδυάσεις από πάνω πρέπει να έχει το ίδιο μήκος. Δημιούργησε layers με τις γραμμές έτσι ώστε να μην δείχνουν οι εμφανίσεις σου «ασφυκτικές»!

5clothestotossrightnow-05.jpg

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά