Skip to main content

DO IT YOURSELF

Έξυπνα tips για να οργανώσεις την ντουλάπα σου ενόψει καλοκαιριού

#SwseTaKalokairina σου ρούχα!


Κέλλυ Νόβακ

#SwseTaKalokairina σου ρούχα!

Ο Μάιος είναι εδώ. Πράγμα που σημαίνει ότι έφτασε η στιγμή να οργανώσεις την ντουλάπα σου και να βάλεις σε τάξη τα καλοκαιρινά σου ρούχα!

Οκέι, μπορεί να σου φαίνεται ως η μεγαλύτερη αγγαρεία του αιώνα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μπορεί να αποτελέσει μια πολύ λυτρωτική διαδικασία, να ξέρεις. Ξεκαθαρίζοντας και οργώνοντας τη ντουλάπα σου, θα βάλεις σε τάξη όχι μόνο τα ρούχα σου αλλά και τη ζωή σου. Θα ανανεωθείς ψυχολογικά! Το πώς, θα στο αναλύσω κάποια άλλη στιγμή. Προς το παρόν θα μοιραστώ μαζί σου τρόπους για να μη σου πάρει αυτή η διαδικασία πολύ χρόνο.

Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω χρήσιμα και έξυπνα tips, θα δεις ότι τελικά θα το απολαύσεις στο τέλος θα πεις «Καλοκαίρι 2017, καλώς ήρθες!».

#1. Ξεκαθάρισμα τώρα: Μιας και μαζεύεις τα χειμωνιάτικα ρούχα, μήπως να κάνεις και ένα ξεκαθάρισμα; Πέτα λοιπόν, στα σκουπίδια ότι δεν έχεις φορέσεις τα τελευταία 3 χρόνια. Αν δεν τα έχεις βάλει μέχρι τώρα, δεν θα τα βάλεις ποτέ. Trust me. Φυσικά, τα ρούχα αυτά μπορείς να δωρίσεις σε κάποιον που τα έχει ανάγκη, να τα ανταλλάξεις, μέχρι και να τα ανακυκλώσεις!

#2. Smart packing: Γιατί νομίζεις ότι υπάρχουν στην αγορά όλα αυτά τα ειδικά κουτιά και ειδικές σακούλες αποθήκευσης; Για να τακτοποιείς εύκολα τα ρούχα σου! Φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βαλίτσες που έχεις ήδη ή να τα τοποθετήσεις σε ράφια κτλ. Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, μην ξεχάσεις να πλύνεις πρώτα τα ρούχα και να τα κατηγοριοποιήσεις!
 

6tipstoroganize-summer-closet-01.jpg
 

#3. Ρούχα «παντός καιρού»: Εννοείται πώς πρέπει να κρατήσεις στην ντουλάπα σου τα ρούχα αυτά που φοράς όλο τον χρόνο. Τα λεγόμενα «παντός καιρού» ρούχα όπως τζάκετ, ζακέτες και τζιν, καθώς και αξεσουάρ, όπως φουλάρια και κοσμήματα.

#4. Ανανέωση εν όψει καλοκαιριού: Άνοιξε κουτιά και βαλίτσες με τα περσινά σου καλοκαιρινά ρούχα και κάνε και σε αυτά το ξεκαθάρισμα που λέγαμε πριν. Σε κάποια αγαπημένα κομμάτια, όπως τα ρούχα και οι πετσέτες παραλίας, που είχες φυλάξει μέσα στην τσάντα παραλίας, θα βρεις επίμονους τους λεκέδες από το αντηλιακό που πέρσι αμέλησες να «καταπολεμήσεις» αποτελεσματικά. Μην πτοείσαι. Φέτος μπορεί να βρεθεί η λύση για να σώσεις τα καλοκαιρινά σου. Αλήθεια, πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν υπήρχε ένα αντηλιακό που θα προστάτευε τα αγαπημένα μας ρούχα παραλίας αντί να τα καταστρέφει;

#5. Οργάνωση x3: Το Α και το Ω αυτής της διαδικασίας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να οργανώσεις σωστά την ντουλάπα με τα καλοκαιρινά. Κάνε το τώρα, για να ξεμπερδεύεις! Χρησιμοποίησε ίδιες κρεμάστρες, προμηθεύσου διάφανα κουτιά και ειδικές σακούλες και κατηγοριοποίησε τα ρούχα βάσει είδους, χρώματος, περίστασης, συχνότητας που τα φοράς.

#6. «Βγάλε» το σημειωματάριο: Όσο ξεκαθαρίζεις όλα αυτά τα ρούχα, είναι σημαντικό να κρατάς σημειώσεις με όσα αποχωρίζεσαι και όσα πρέπει να αναπληρώσεις. Έτσι την επόμενη φορά που θα βγεις στα μαγαζιά θα ξέρεις ποιες είναι οι ανάγκες σου και δεν θα προβείς σε περιττά έξοδα!

Βοnus tip

#SwseTaKalokairina σου φροντίζοντάς τα από την ημέρα που τα «κατεβάζεις» και τα τοποθετείς στην καλοκαιρινή σου ντουλάπα. Και για όσα διατηρούν «ενοχλητικές» αναμνήσεις από το περσινό καλοκαίρι, όπως οι λεκέδες από αντηλιακό, ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί λύση.


Let this summer begin!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner