Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τι να φορέσεις όταν ο υδράργυρος "χτυπάει" κόκκινο

Επειδή έξω κάνει ζέστη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι stylish!


Κέλλυ Νόβακ

Επειδή έξω κάνει ζέστη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι stylish!

Οκέι, το φαινόμενο είναι πλέον αρκετά συχνό στους δρόμους το καλοκαίρι. Βλέπω συνέχεια γυναίκες να φοράνε πολύ στενά μπλουζάκια, να πετάγεται η τιράντα του σουτιέν από τα ρούχα τους, να φοράνε σαγιονάρες στην πόλη (χωρίς περιποιημένα μανικιούρ) και μάξι, πανέμορφα φορέματα να σέρνονται στα πεζοδρόμια.

Άπαξ και αντικρύσω έστω και μερικά από αυτά τα στοιχεία στις εμφανίσεις των γυναικών, τότε ξέρω ότι έχει έρθει επίσημα το καλοκαίρι! Πολλά τέτοια «εγκλήματα» κατά της μόδας είναι συχνά στις εμφανίσεις των γυναικών το καλοκαίρι και όσο κι αν θέλω να το προσπεράσω, δεν μπορώ.

Και επειδή μπορεί να έχει καύσωνα έξω ή να κάνει κουφόβραση μετά από ένα γερό session νεροποντής, δεν θεωρώ ότι υπάρχει δικαιολογία στο να αντιμετωπίζουμε με τέτοιο τρόπο τα καλοκαιρινά μας σύνολα.

Είτε ντύνεσαι για την δουλειά σου, είτε για μια βόλτα στην πόλη, υπάρχουν μερικοί άγραφοι κανόνες που πρέπει να υπάρχουν στις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. Και όταν λέω «κανόνες», εννοώ κάτι περισσότερο σαν οδηγό, μιας και δεν πιστεύω ότι κανείς πρέπει να μας λέει τι να φοράμε και τι όχι.

Παρόλα αυτά, θεωρώ κρίσιμο να λαμβάνουμε συμβουλές από «ειδικούς» και να εμπνεόμαστε από street style εμφανίσεις, ώστε να βελτιώσουμε και τις δικές μας, που όσο άψογες ή μη, έχουν πάντα «χώρο» για εξέλιξη.

Ειδικά, τα καλοκαιρινά μας σύνολα που έχουν αρκετούς περιορισμούς λόγω καιρού (βλ. layers) και τα οποία όσο εύκολα ή απλά και αν μοιάζουν, χρειάζονται τελικά ένα touch «μαεστρίας» και σωστού styling ώστε να είναι τέλεια.

-Τα καλοκαιρινά σου ρούχα δεν πρέπει να είναι και στενά

4rulesonsummerdressing_01.jpg

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί συμβαίνει αυτό. Είναι θέμα αισθητικής τελικά και είναι πλέον και επιβεβαιωμένο και designers και όποιον άλλο fashion expert θες, ότι τα στενά ρούχα δείχνουν πιο φθηνά, άσχετα την λέει η τιμή τους. Τα λίγο πιο loose και άνετα ρούχα, ειδικά για το καλοκαίρι δίνουν volume, ενδιαφέρον και κομψότητα στα κατά τα άλλα, λιτά και απέριττα καλοκαιρινά μας looks.

-Κάτι επειδή είναι κατάλληλο για τον ζεστό καιρό δεν σημαίνει ότι είναι και για τον εργασιακό χώρο

4rulesonsummerdressing_02.jpg

Σίγουρα ένα κοντό, τζιν σορτσάκι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν είναι να βγεις από το σπίτι και να πας ακόμα και στην δουλειά. Επειδή αυτό το ρούχο είναι οκέι για τον καιρό αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι και για τον εργασιακό χώρο. Ένα tailored, υφασμάτινο σορτς είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή, καθώς αποπνέει και κομψότητα και στιλ. Αυτό ισχύει και για άλλα ρούχα σαφώς, όπως τα στράπλες τοπ και πολύ στενά ή αποκαλυπτικά φορέματα κ.α. τα οποία πρέπει να αποφεύγονται, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

-Ποτέ μην υποτιμάς την διαχρονική αξία ενός μαύρου φορέματος

4rulesonsummerdressing_03.jpg

Επειδή είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι τα μαύρα σου ρούχα πρέπει να μπουν στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Ένα μαύρο φόρεμα είναι σταθερή αξία και θα σου αποδώσει στιλ ακόμα και αν δεν φορέσεις ούτε ένα κόσμημα! Πρόσεξε όμως το στιλ και την γραμμή που θα επιλέξεις να είναι άψογα πάνω σου (σ.σ. είπαμε μην είναι… θεόστενο!) και άπαξ έχει λεπτό τιραντάκι να φορέσεις το κατάλληλο σουτιέν με αυτό (σ.σ. στράπλες).

-Μια καλή λύση για έξτρα πόντους στιλ είναι ένα κιμονό

4rulesonsummerdressing_04.jpgΕπειδή λόγω ζέστης δεν μπορείς να φορέσεις layers αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ένα κοντομάνικο κιμονό, ένα αμάνικο, τζιν γιλέκο κ.ο.κ. είναι ρούχα που θα δώσουν μερικούς έξτρα πόντους στιλ στις εμφανίσεις σου, χωρίς να ιδρώσεις! Κυριολεκτικά…

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

DO IT YOURSELF

Πώς να ελαχιστοποιήσεις τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου εφαρμόζοντας τον κανόνα less is more

Δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα απαραίτητα ποιοτικά κομμάτια, μειώνοντας τα έξοδά σου και εξοικονομώντας χώρο στο σπίτι σου.

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια