Skip to main content

DO IT YOURSELF

#CheapFashion: Κάνε τα φθηνά σου ρούχα να δείχνουν πανάκριβα

Όλοι θα νομίζουν ότι φοράς ρούχα των πιο… κουλ designers


Κέλλυ Νόβακ

Όλοι θα νομίζουν ότι φοράς ρούχα των πιο… κουλ designers

Νομίζω ότι δεν έχω κάτι ακριβό στην ντουλάπα μου. ΟΚ, για να είμαι ειλικρινής, αυτό ισχύει για το 80% της ντουλάπας μου. Υπάρχουν ρούχα και αξεσουάρ σε αυτή, στα οποία έχω επενδύσει (είναι τα staples της γυναικείας γκαρνταρόμπας), αλλά το υπόλοιπο 20% είναι ρούχα οικονομικά, έως και εξευτελιστικά φθηνά!

Πολλοί παρόλα αυτά, με ρωτάνε, από πού έχω αγοράσει το ένα ρούχο, αν κόστισαν πολλά τα κοσμήματα που φοράω και τέτοιες σχετικές ερωτήσεις. Και αυτό, γιατί όλα είναι θέμα… αντίληψης και σίγουρα… ενδυματολογικού δαιμονίου! Το μυστικό καμιά φορά για να δείχνουν τα… φτηνιάρικά μας ρούχα, λίγο πιο polish και εξεζητημένα βρίσκεται σε απλά πράγματα. Μεταποιήσεις, στιλιστικά τρικ και συνδυασμοί και όλα μπορούν να «παραπλανήσουν» τα μάτια ακόμη και του πιο έμπειρου στιλίστα!

Για να το καταφέρεις και εσύ λοιπόν, αυτό και να κάνεις τα φθηνά σου σύνολα να δείχνουν ότι αξίζουν πολλά ευρώ, δοκίμασε τα παρακάτω!

#1. Βάτες για καλό

Βάζοντας βάτες στα ρούχα σου, θα «κάθονται» λίγο πιο «στητά» πάνω σου, άρα καλό να μην είναι το ύφασμα, θα δείχνουν ότι έχουν καλύτερη εφαρμογή.

6thingstomakeyourclotheslooklikedesignerclothes_01.jpg

#2. I love βίνταζ

Αν σκεφτείς ότι πολλά brands κάνουν μια στροφή σε μια πιο used, vintage αισθητική τότε το να φορέσεις όντως παλιά ρούχα ή να κάνεις τα δικά σου να δείχνουν έτσι (π.χ. ρίχνοντας τους χλωρίνη, σκίζοντας κάποια σημεία τους κτλ.), θα φαίνονται λες και έχουν σχεδιαστεί από κάποιον ψαγμένο designer.

6thingstomakeyourclotheslooklikedesignerclothes_02.jpg

#3. Men’s department

Ακούγεται περίεργο, αλλά το να ψωνίσεις ανδρικά ρούχα που έχουν διαφορετικές γραμμές και φόρμες από τα γυναικεία θα κάνουν τις εμφανίσεις σου πιο ιδιαίτερες. Ιδιαίτερο=πολυτέλεια. Ναι, τόσο απλά.

6thingstomakeyourclotheslooklikedesignerclothes_03.jpg

#4. Customize έβριθινγκ

Το ήξερες ότι ο Tommy Hilfiger έγινε αρχικά γνωστός επειδή έπαιρνε denim ρούχα (που δεν τα είχε σχεδιάσει αυτός) και τα «πείραζε»; Αν αρχίσεις να κάνεις «δικά» σου και εσύ τα ρούχα σου, πέρα ότι θα έχουν αισθητικό ενδιαφέρον και διαφορετικότητα, θα νομίζει κανείς ότι πρόκειται για ένα fancy collaboration ενός brand, με κάποιον σχεδιαστή. Βάλε patches, στολίδια, πέτρες, ζωγράφισε πάνω στα τζιν σου. Ό,τι σε εκφράζει.

6thingstomakeyourclotheslooklikedesignerclothes_04.jpg

#5. Άλλαξε «λάστιχα»

Ένα σημείο των ρούχων που μαρτυράει την ποιότητα και την τιμή τους, είναι τα κουμπιά. Αν τα αλλάξεις λοιπόν, με καινούργια πιο εντυπωσιακά και καλύτερης ποιότητας θα αναβαθμίσεις αμέσως το ρούχο σου. Το ίδιο ισχύει και με τα φερμουάρ. Προτίμησε τα μεταλλικά από τα μονόχρωμα που χαλάνε αμέσως…!

6thingstomakeyourclotheslooklikedesignerclothes_05.jpg

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός