Skip to main content

DO IT YOURSELF

Μονοχρωμία στα ρούχα

5 λόγοι για να υποδεχτείς το θαυμάσιο κόσμο της… μονοχρωμίας στα ρούχα σου.


Κέλλυ Νόβακ

5 λόγοι για να υποδεχτείς το θαυμάσιο κόσμο της… μονοχρωμίας στα ρούχα σου.

“When in doubt, go monochrome” (=όταν αμφιβάλεις, φόρεσε ένα μονόχρωμο σύνολο). Αυτό είναι το μότο μου, εδώ και αρκετό καιρό πια. Πιστεύω πολύ στην βαθύτερη έννοια της «μονοχρωμίας», μιας και για εμένα ένα μονόχρωμο σύνολο, δεν είναι απλά ένας λόγος να φορέσεις ρούχα της ίδιας απόχρωσης. Υπάρχει μία ολόκληρη φιλοσοφία πίσω από αυτήν, που πολλές φορές συνάδει με αυτή του μινιμαλισμού.

Πες ναι στη μονοχρωμία στα ρούχα

Χωρίς όμως να θέλω να συνδέσω αυτά τα δύο, θέλω να σε… πείσω για να πεις «ναι» στην μονοχρωμία. Και αυτό, γιατί πολύ απλά, θα σου «ανοίξει» τις πόρτες προς έναν νέο θαυμάσιο κόσμο του στιλ: αυτόν που δεν μπορείς να κάνεις κάτι λάθος, παρά μόνο να σου προσφέρει πάντα δύο βασικά πράγματα: κομψότητα και… swag-attitude-ύφος, όπως θες μπορείς να το πεις.

5 λόγοι για να βάλεις τη μονοχρωμία στα ρούχα σου

Αλλά επειδή αυτά, μπορεί να μην είναι αρκετά για να σε βάλω στο «παιχνίδι» της μονοχρωμίας, σου λέω 5 ακόμη λόγους που είμαι σίγουρη ότι θα σε πείσουν να την υποδεχτείς στις εμφανίσεις σου!

#1. Είναι απλά τα πράγματα

Δεν χρειάζεται να σκαρφιστείς κάποιον ιδιαίτερο συνδυασμό. Να σκεφτείς τι ταιριάζει με τι, όταν πρόκειται για μια απόχρωση. Αρκεί να έχεις ωραίες σιλουέτες στα ρούχα που έχεις επιλέξει και να σου εφαρμόζουν άψογα.

#2. Ξεχωρίζεις αμέσως

Είτε φορέσεις μία απόχρωση πιο σκούρα, είτε ένα σύνολο σε έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο ή το ροζ το μόνο σίγουρο είναι ό,τι θα ξεχωρίσεις. Συνδυάζοντας και τα κατάλληλα αξεσουάρ με αυτό το μονόχρωμο σύνολο, όπως statement κοσμήματα κτλ. η επιτυχία του συνόλου σου είναι βέβαιη.

#3. Φαίνεται «ακριβό» το μονόχρωμο ρούχο σου

Αυτή την καταπληκτική ιδιότητα έχουν όλα τα μονόχρωμα σύνολα. Να σε κάνουν να δείχνεις περιποιημένη, σοφιστικέ και ότι έχεις ξοδέψει μία περιουσία για την εμφάνισή σου! Τέλειο;

#4. Κολακεύει την φιγούρα το μονόχρωμο ρούχο

Όταν φοράς ένα μονόχρωμο σύνολο (όχι μόνο αν είναι μαύρο), τότε η σιλουέτα σου φαίνεται πιο ψηλή και λιγνή. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω του ότι υπάρχει ένα χρώμα μόνο, οι ραφές και τα μήκη «χάνονται», άρα μακραίνει και η φιγούρα σου.

#5. Η μονοχρωμία στα ρούχα είναι η πιο εύκολη επιλογή όταν ταξιδεύεις

Τα μονόχρωμα ρούχα είναι τέλεια επιλογή όταν ταξιδεύεις. Και αυτό γιατί ταιριάζουν άψογα και με τα υπόλοιπα ρούχα που θα πάρεις μαζί σου. Για π.χ. αν πακετάρεις μαζί σου ένα μονόχρωμο μπεζ σύνολο, αυτό το μπεζ τοπ που θα φορέσεις, ταιριάζει τέλεια και με το τζιν παντελόνι σου ή με ένα μαύρο, καλό παντελόνι. Έτσι, θα έχεις αμέσως 3 σύνολα σε χρόνο dt!

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να φροντίσεις σωστά τα αγαπημένα σου jeans

Συμβουλές για να τα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου σαν καινούρια

DO IT YOURSELF

Πώς να ελαχιστοποιήσεις τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου εφαρμόζοντας τον κανόνα less is more

Δημιούργησε μια capsule γκαρνταρόμπα με τα απαραίτητα ποιοτικά κομμάτια, μειώνοντας τα έξοδά σου και εξοικονομώντας χώρο στο σπίτι σου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;