Σκίσε το τζιν σου και γίνε η πιο κουλ fashionista - AllYou.gr

Search

Σκίσε το τζιν σου και γίνε η πιο κουλ fashionista

Ο απόλυτος τρόπος για να διοχετεύσεις την δημιουργικότητα σου!

10 Μαϊου 2018
Συντάκτης : Kelly Novak

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά η ρουτίνα της καθημερινότητας πολλές φορές με «μαυρίζει» και με κάνει να αισθάνομαι λες και βρίσκομαι σε μια φυλακή, σε ένα βούρκο κολλημένη.

Εκείνες τις στιγμές λοιπόν, που όλα τα βλέπω γκρι και άχρωμα, είναι όταν αποφασίζω να βρω τρόπους να διοχετεύσω κάπου και κάπως την ενέργειά μου και κυρίως την δημιουργικότητά μου. Γιατί σου έχω νέα, καλή μου φίλη, ακόμα και δημιουργική να θεωρείται η δουλειά σου, την «ρουτίνα» δεν την αποφεύγεις! Όλες οι δουλειές το έχουν αυτό ανεξαρτήτως.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος, όπως σου είπα για να «ξεκολλήσουμε». Προσωπικά, μου αρέσει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις να κάνω κάτι με τα χέρια μου. Μια DIY κατασκευή για το σπίτι ή ακόμη καλύτερα μια DIY εργασία που αφορά την Μόδα!

Είναι πολύ ικανοποιητικό να μεταποιείς τα ρούχα σου –ακόμα και αν έχεις μηδέν ικανότητες-, και να δημιουργείς κάτι διαφορετικό αλλά εξίσου stylish από ρούχα που έχεις ήδη.

Αν είσαι αρχάρια λοιπόν, στο… επάγγελμα, θα σε ξεκινήσω από τα βασικά και τα πιο απλά: με το τζιν παντελόνι!

Όλες οι γυναίκες έχουμε πάνω από ένα ζευγάρι τζιν! Και μιας και είναι πολύ της μόδας τα σκισμένα τζιν, γιατί να μην αποκτήσεις ένα… σκίζοντας το παλιό σου; Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο νομίζεις, στο υπόσχομαι!

Εργαλεία και τι να προσέξεις

Αρχικά, να σου πω ότι είναι σημαντικό να έχεις τα σωστά εργαλεία, όπως ένα καλό ψαλίδι, ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια και ίσως ένα μικρό κομμάτι γυαλόχαρτο για να δημιουργήσεις ένα πιο “used” αποτέλεσμα.

Επίσης, προτίμησε να πειραματιστείς πάνω σε ένα τζιν που δεν είναι πολύ ελαστικό και το τζιν ύφασμά του είναι πιο σταθερό, άρα και πιο εύκολο για να το κόψεις. Τέλος, αν φοβάσαι μην καταστρέψεις το τζιν σου, μπορείς να εξασκηθείς πρώτα σε ένα παλιό τζιν που έχεις για πέταγμα!

Πώς να σκίσεις το τζιν

Αν θέλεις να σκίσεις το τζιν στο σημείο των γονάτων, τότε με ένα στυλό ή μολύβι σημείωσε το ύψος που είναι τα γόνατά σου και που θέλεις να κόψεις το τζιν. Βάλε το τζιν σε μια ευθεία επιφάνεια και κόψε πάνω στο σημάδι.

Αν θέλεις να σκίσεις κι όλο το παντελόνι, τότε αρκεί να σχεδιάσεις με το στυλό, παραπάνω από ένα σημεία και όπου επιθυμείς εσύ. Τράβηξε λίγο με τα χέρια τα σημεία που μόλις κόψεις, για να πάρει το τζιν μια πιο «ευέλικτη» υφή, σαν να έχει σκιστεί από μόνο του.

Με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια, τράβα μερικές από τις ραφές του τζιν και να βγάλεις μερικές κλωστές προς έξω δημιουργώντας ένα πιο εντυπωσιακό και φυσικό αποτέλεσμα.

Αν το επιθυμείς, μπορείς με το γυαλόχαρτο να τρίψεις την επιφάνεια πάνω στο τζιν (σε όποια σημεία θέλεις εσύ) και να δημιουργήσεις ένα πιο “used” και ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο παντελόνι σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!