Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις «έξυπνο» shopping

5 tips για να κάνεις οικονομία!


Κέλλυ Νόβακ

5 tips για να κάνεις οικονομία!

Λατρεύω την αναζήτηση ενός νέου ρούχου. Μου δίνει ελπίδα και αυτοπεποίθηση η ιδέα ότι θα συνθέσω ένα νέο outfit. Και γενικά, όπως πολλές γυναίκες, έτσι κι εγώ, θέλω πάντα να φοράω ρούχα που είναι επίκαιρα, που είναι fashion forward. Αλλά για να αντέξει κανείς αυτό το σπορ, πρέπει να έχει και… γερό πορτοφόλι.

Και ΟΚ, πες έχεις το budget για να ψωνίζεις με ευκολία, ό,τι και όποτε το θελήσεις. Είναι σημαντικό να είμαστε και έξυπνοι καταναλωτές και να επεξεργαζόμαστε κάθε φορά τις αγορές μας, ως προς αν τελικά μας «κάνει» κάτι ή όχι.

Όπως και να έχει, το στιλ είναι θέμα προσωπικότητας. Πηγάζει από μέσα μας, οπότε ακόμα και καινούργια ρούχα να μην αγοράζουμε το στιλ μας δεν θα επηρεαστεί. Παρόλα αυτά, σαν «αχόρταγα» και καταναλωτικά όντα που είμαστε (thank you capitalism) είναι εύκολο για εμάς να ανατρέξουμε στο αγαπημένο μας κατάστημα ή e-shop και να προμηθευτούμε ένα νέο fashion item για την ντουλάπα μας. Πριν το κάνεις όλο αυτό, έχε λοιπόν, στο νου σου τα εξής:

#1. Αντιστάσου στις τάσεις  

Πριν αρχίσεις να αναζητάς την τάση που σου πρότεινα χθες, απλά σκέψου αν αυτή ταιριάζει σε εσένα. Αν όχι, τότε μην αγοράσεις ένα τέτοιο ρούχο. Σίγουρα, εδώ σου προτείνω πράγματα και σε κρατάω πάντα ενήμερη για τα επικρατέστερα trends, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα κάνουν για όλους. Don’t be a fashion victim, δεν θα είσαι stylish έτσι ποτέ.

#2. Η διαχρονικότητα είναι πάντα stylish

Είναι πολύ εύκολο να ενδώσει κανείς σε μια νέα τάση που μπορεί σε μερικές σεζόν να ξεθωριάσει, αλλά είναι σημαντικό να βλέπεις όχι μόνο το δέντρο, αλλά και το δάσος. Μπορείς να προβλέψεις αν αυτή η τάση θα κρατήσει; Αν όχι, τότε μην την αγοράσεις και μείνε πιστή στα classics και διαχρονικά ρούχα που θα φοράς και τώρα, αλλά και σε δύο χρόνια από τώρα.

#3. Loving the classics

Σίγουρα υπάρχουν ρούχα που αγαπάς πολύ και φοράς στο repeat. Με τα οποία νιώθεις άνετα και τα οποία μπορείς εύκολα να συνδυάσεις με τις εκάστοτε τάσεις. Ψάξε για αυτά, όταν ψωνίζεις και επένδυσε σε κομμάτια σαν αυτά. Αυτά είναι και θα είναι πάντα η «ραχοκοκαλιά» των εμφανίσεών σου.

#4. Eπένδυσε στα basics

Σε παρόμοια λογική με τα δύο παραπάνω tips, είναι σημαντικό η βάση της γκαρνταρόμπας σου να είναι σωστά «χτισμένη». Αν δεν έχεις μερικά από τα βασικά ρούχα που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην ντουλάπα της (ένα τέλειο σε εφαρμογή τζιν παντελόνι, ένα λευκό τοπ, ένα μαύρο σακάκι κτλ.), τότε επένδυσε σε αυτά τα κομμάτια πρώτα. Όπως σου είπα και πριν, αυτά τα ρούχα θα τα φοράς πάντα και είναι μια σωστή επένδυση. Μιας και μπουν στην ντουλάπα σου, δεν θα φύγουν ποτέ ξανά. Όχι πια περιττά έξοδα λοιπόν!

#5. Κάνε την μοδίστρα σου, κολλητή

Προσωπικά, δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν είχα καλή μοδίστρα. Πρώτον, γιατί έτσι είναι ο μόνος τρόπος να κάνω τα ρούχα μου να εφαρμόζουν πάντα τέλεια (ειδικά αφού δεν ψωνίζουμε sure measure) και επίσης, είναι η πιο οικονομική επιλογή ώστε να κάνεις μετατροπές σε παλιά σου ρούχα και να τα κάνεις να δείχνουν καινούργια. Ένα σκίσιμο σε μια φούστα, ένα κόντεμα σε ένα τζιν παντελόνι για να θυμίζει cropped pants και να, που οι νέες τάσεις της μόδας ήταν ήδη μέσα στην ντουλάπα σου…

Κεντρική φωτό: Becca McHaffie / Unsplash

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός