Skip to main content

DO IT YOURSELF

Cleaning 101: Πώς να τακτοποιήσεις την ντουλάπα σου

Δεν θα χρειαστείς πολύ ώρα για να τα καταφέρεις!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν θα χρειαστείς πολύ ώρα για να τα καταφέρεις!

Θα είμαι ειλικρινής: Έχω μια σχετικά τακτοποιημένη ντουλάπα. Έχω πασχίσει πολύ γι’ αυτό όμως. Παλιά η ντουλάπα μου είχε λίγο-πολύ τα πάντα μέσα. Επικρατούσε ένα χάος!

Ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό, αποφάσισα να βάλω ένα τέλος σε αυτή την ακαταστασία! Ο βασικός λόγος ήταν γιατί είμαι της φιλοσοφίας ότι μια τακτοποιημένη ντουλάπα σημαίνει ότι θα έχω και πιο… «τακτοποιημένες» εμφανίσεις.

Πιστεύω πολύ σ’ αυτό λοιπόν. Μια οργανωμένη ντουλάπα μας βοηθάει να συνθέσουμε πιο εύκολα τα σύνολά μας. Έτσι αποφάσισα να βρω τα καλύτερα tips που θα με βοηθούσαν να ξεκαθαρίσω τα ρούχα της ντουλάπας μου και… γρήγορα!

Έτσι κατέληξα στα παρακάτω. Τα 5 αυτά βήματα με βοήθησαν να οργανώσω καλά την ντουλάπα μου και μάλιστα σε λιγότερο από 1 ώρα! Τέλειο;

Παπούτσια

Τα έχεις πάνω από έξι μήνες και δεν τα έχεις φορέσει πάνω από μία φορά; Είναι λίγο μικρά ή λίγο φαρδιά; Δεν είναι πια της μόδας; Πέτα τα! Μη το πολυσκέφτεσαι…

Τζιν & άλλα παντελόνια

Δεν είναι άνετα; Θα τα φορούσες τώρα, αυτή την στιγμή; Αν η απάντηση δεν είναι θετική, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις… Δώρισέ τα!

Κάλτσες & εσώρουχα

Ξεφορτώσου οτιδήποτε έχει τρύπες –που δεν μπορείς να ράψεις-, λεκέδες που δεν φεύγουν με τίποτα ή έχουν χάσει το χρώμα τους μετά από πολλά πλυσίματα.

Το ίδιο ρούχο x 3

Έχεις το ίδιο ρούχο σε εκατό διαφορετικές εκδοχές; Κράτα μόνο αυτό που φοράς σε καθημερινή βάση.  

Υπόλοιπα ρούχα

Εάν έχεις κάποιο ρούχο που δεν φαντάζεσαι να φοράς είτε σε μια βραδινή έξοδο, είτε σε ένα επίσημο event, πάρτι κτλ., μέσα στους επόμενους 5 μήνες, τότε πέτα το. Ειδικά αν το έχεις αγοράσει εδώ και καιρό και δεν το έχεις ήδη βάλει, οι πιθανότητες είναι να μην το βάλεις ούτε τώρα… Απλά τα πράγματα…

Κεντρική φωτό: Becca McHaffie / Unsplash

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

DO IT YOURSELF

10 τρόποι για να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ

Συμβουλές για να βρεις την ταυτότητά σου στο ντύσιμο και να κάνεις τη διαφορά

Προτεινόμενα