Skip to main content

FASHION TRENDS

Pop of color: Πώς να ενσωματώσεις την πιο #trendingnow τάση της σεζόν

Η τάση του color block είναι γεγονός. Μήπως να την ακολουθήσεις;


Κέλλυ Νόβακ

Ήρθε η στιγμή να (ξανα)μιλήσουμε για το color block. Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις τι είναι αυτό, αλλά μιας και τελευταία η τάση αυτή έχει γίνει θέμα συζήτησης στα «σαλόνια» της μόδας αλλά και των social media, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να σου φρεσκάρω την μνήμη.

Το color blocking πρόκειται για μια «τεχνική» ή καλύτερα είδος styling το οποίο θέλει να συνδυάζεις bold, μονόχρωμες και clean αποχρώσεις μαζί. Είτε με χρώματα σε έντονες αποχρώσεις, είτε με λιγότερο, είτε με ρούχα που συνδυάζουν δύο ή τρία ή και παραπάνω χρώματα μαζί, το color block είναι η πιο εύκολη και… κομψή λύση, για να βάλεις χρώμα στις εμφανίσεις σου.

Ποιο είναι το μυστικό για να κάνεις σωστό color block

Ενώ το να συνδυάσεις δύο αντίθετες αποχρώσεις μαζί είναι σίγουρα μια τολμηρή, ενδυματολογική κίνηση σε περίπτωση που δεν έχεις το ξαναδοκιμάσεις είναι σοφότερο να επιλέξεις αποχρώσεις που είναι κοντινές μεταξύ τους. Για π.χ. συνδύασε θερμές αποχρώσεις μαζί όπως το κόκκινο με το ροζ ή το πορτοκαλί που συμπληρώνουν η μία την άλλη.

colorblock_summer17_01.jpgcolorblock_summer17_02.jpgΠαρόλα αυτά, δεν υπάρχει βασικός κανόνας για το color block. Είναι σημαντικό όταν το υιοθετείς στις εμφανίσεις σου, αυτές να «βγάζουν» νόημα. Να υπάρχει «ρυθμός» και μια συνοχή.colorblock_summer17_03.jpg

 

Μερικά συμπληρωματικά tips για το color block

-Δώσε βάση στις αποχρώσεις που επιλέγεις. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός του πράσινου με του κίτρινου «χάνονται» σε μια γυναίκα με λευκή επιδερμίδα και ξανθά μαλλιά. Επέλεγε αποχρώσεις που ξέρεις ότι σου ταιριάζουν.  

colorblock_summer17_04.jpg

-Το πράσινο σμαραγδί, το βαθύ κόκκινο, μπλε και γενικά τα χρώματα που θυμίζουν πολύτιμες λίθους (βλ. σμαράγδι) είναι από τις αποχρώσεις που προσφέρουν μια αίσθηση «πολυτέλειας» σε color block looks. Συνδυάζονται επίσης, τέλεια με το χρυσό και το copper-πορτοκαλί.

colorblock_summer17_05.jpg

-Αυτό ισχύει και για τον σωματότυπό σου. Μην ξεχνάς ότι τα πολύ φωτεινά χρώματα για π.χ. έχουν την τάση να τονίζουν αρνητικά την σιλουέτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτίμησε πιο θερμές αποχρώσεις όπως αυτές του μοβ, κόκκινου ή μπλε.

colorblock_summer17_06.jpg

-Όταν συνδυάζεις πάνω από δύο χρώματα μαζί, φρόντισε το styling της εμφάνισής σου να είναι απλό και μίνιμαλ.

colorblock_summer17_07.jpg

-To ροζ είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται πολύ στο color blocking. Μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα το κόκκινο και να ταιριάξει με πολλά άλλα χρώματα μαζί (βλ. μπλε, πράσινο, κίτρινο).

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου

FASHION TRENDS

6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024

Μοδάτα κοψίματα, χρώματα και patterns στην απόλυτη «στολή» του καλοκαιριού

FASHION TRENDS

4 αέρινα λινά πουκάμισα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη τη νέα σεζόν

Με το καλοκαίρι να έχει μπει πριν την ώρα του, επιλέγουμε προτάσεις για το καλύτερο transitional ρούχο της σεζόν

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός