Οι 90s τάσεις που αγαπήθηκαν από popstars και κάνουν comeback! - AllYou.gr

Search

Οι 90s τάσεις που αγαπήθηκαν από popstars και κάνουν comeback!

Όταν η μουσική επηρεάζει την μόδα. Πολύ όμως.

07 Νοεμβρίου 2017
Συντάκτης : Kelly Novak

Τι θα κάναμε άραγε αν δεν υπήρχαν οι Madonnas, και οι TLCs αυτού του κόσμου; Δεν θα είχαμε τίποτα, αυτό σου λέω! Καμία έμπνευση, κανένα πρότυπο, κανένα icon, καμία τάση. Γιατί, σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, η μουσική είναι από τις βασικές πηγές έμπνευσης για έναν σχεδιαστή, ένα brand, για τα ίδια τα trends.

Πρόσωπα του χώρου αυτού έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στον κόσμο της Μόδας και οι περσόνες αυτές δεν σταματούν ποτέ να προσφέρουν υλικό σε σχεδιαστές, τόσο ώστε να αφιερώσουν και ολόκληρες συλλογές μόδας σε αυτές.

Είναι απαραίτητη λοιπόν, η ύπαρξη της μουσικής για την μόδα, αλλά και το αντίθετο. Είναι δύο χώροι, δύο έννοιες αλληλένδετες. Και αυτό έχει αποδείξει η ιστορία χρόνια τώρα. Δηλαδή, λίγο να κοιτάξεις τις εμφανίσεις γυναικών καλλιτεχνών από τα ‘50s, τα ‘60s αλλά και πιο πρόσφατων δεκαετιών όπως τα ‘90s, θα δεις πώς γυναίκες όπως η Madonna και πάρα πολλές ακόμη έχουν επηρεάσει την βιομηχανία της Μόδας. Και όχι μόνο, ώστε να δημιουργήσουν κάποιες τάσεις, οι οποίες είναι επίκαιρες μέχρι και σήμερα, αλλά να κάνουν εμφανίσεις οι οποίες «έσπασαν» τους κανόνες όσον αφορά τα “comme il faut” του γυναικείου ντυσίματος που ίσχυαν ως τότε.

Τόσο απαραίτητα είναι αυτά τα icons για τον πολιτισμό, την κοινωνία, την μόδα, την μουσική κ.ο.κ. λοιπόν. Και μέσα από αυτές τις εμφανίσεις, καταφέρνουν και οι νέες γενιές να εμπνέονται και να προσαρμόζουν τάσεις και στιλ από παλαιότερες δεκαετίες και να τις προσαρμόζουν σε εμφανίσεις και trends που να ταιριάζουν με την αισθητική του σήμερα.

Δες παρακάτω 5 τάσεις από την θαυμάσια δεκαετία του ’90 που άσκησαν τέτοια επιρροή στην μόδα, ώστε να κάνουν comeback μέχρι και σήμερα.

 

Εσώρουχα σαν ρούχα

5trendsfrom90s_01.jpg

 

Total leather looks

5trendsfrom90s_02.jpg

 

Γκρι κοστούμια

5trendsfrom90s_03.jpg

 

Πολύχρωμες γούνες

5trendsfrom90s_04.jpg

 

Τζιν σαλοπέτα

5trendsfrom90s_05.jpg

Ακολούθησε το allyou στο Instagram!