Skip to main content

FASHION TRENDS

Burberry Trench Coat: Η ιστορία πίσω από την θρυλική καμπαρντίνα του οίκου

Πώς ξεκίνησαν όλα;


Κέλλυ Νόβακ

Πώς γίνεται ένα κομμάτι ρούχου να έχει τόση ιστορία; Πώς γίνεται να μπορεί να "μιλάει" για την εποχή και τις ανάγκες της; Όταν είναι τόσο εμβληματικό σαν την καμπαρντίνα Burberry, τότε μπορεί. Και η ιστορία της, είναι αυτή που –δικαιωματικά- την κάνει τόσο μοναδική.

Όλα ξεκίνησαν από τον Thomas Burberry, ο οποίος το 1879 εφηύρε το ύφασμα gabardine, όπου μπορούσε να "αντισταθεί" στο νερό και τον αέρα. Το gabardine αργότερα θα χρησιμοποιηθεί στην πρώτη μορφή του, σε στολές στρατιωτών, κατά την διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπου το χακί χρώμα του αλλά και το ευέλικτο και ελαφρύ ύφασμά του θα βοηθήσει τους στρατιώτες να κρύβονται από τον εχθρό.

burberry-1950-trench-coat-ad-01.jpg

Μεταπολεμικά, αυτό θα πάρει την μορφή του γνωστού παλτό που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Γυναίκες και άντρες ηθοποιοί της εποχής, θα το μετατρέψουν στο πιο εμβληματικό ρούχο σε ταινίες.

burberry-1950-trench-coat-ad-02.jpg

Το παραδοσιακό σχέδιο της Burberry καμπαρντίνας είναι μακρύ, ακουμπώντας τους αστραγάλους ή τις γάμπες και διαθέτει επωμίδες αλλά και ένα ειδικό επικάλυμμα στην πλάτη. Ιστορικά, το παλτό διακοσμείται από 10 κουμπιά, 5 στην κάθε πλευρά του. Αυτά τα χαρακτηριστικά "περιλαμβάνονται" μέχρι και σήμερα και στις πιο νέες εκδοχές της καμπαρντίνας. Το 1920, το εμβληματικό κόκκινο και μπεζ τύπωμα του οίκου, θα κοσμήσει το εσωτερικό του ρούχου.

burberry-1950-trench-coat-ad-03.jpg

Το μέλλον της καμπαρντίνας προβλέπεται λαμπρό και τα υπόλοιπα χρόνια, κυρίως με τον ερχομό του Christopher Bailey το 2001, ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου. Το όραμα του Bailey θα φέρει μια μοντέρνα ματιά στον οίκο, με σεβασμό πάντα στην κληρονομιά και την ιστορία του. Με την σειρά Prorsum, ο σχεδιαστής θα δημιουργήσει νέες σιλουέτες, θα χρησιμοποιήσει νέα και πολυτελή υφάσματα, όπως δέρμα και δαντέλα για την αναδημιουργία της καμπαρντίνας και θα δώσει μια fashion forward αισθητική στον οίκο. 

burberry-1950-trench-coat-ad-04.jpgburberry-1950-trench-coat-ad-05.jpgburberry-1950-trench-coat-ad-06.jpgburberry-1950-trench-coat-ad-07.jpgburberry-1950-trench-coat-ad-08.jpgburberry-1950-trench-coat-ad-09.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Γιατί να επενδύσεις σε ένα λευκό jean αυτή την άνοιξη

Η πιο hot τάση αυτή τη στιγμή

FASHION TRENDS

7 floral φορέματα για την άνοιξη, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά

Οι προτάσεις της fashion editor του AllYou, για μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα μας τώρα που οι μέρες μεγαλώνουν

FASHION TRENDS

10 κοινά λάθη στο styling που μπορούν να καταστρέψουν ένα outfit

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και μπορούν να καταστρέψουν μια κατά τα άλλα όμορφη προσπάθεια.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;