Skip to main content

FASHION TRENDS

Free the nipple: Εσύ θα ακολουθήσεις τη νέα τάση;

Is nudity a thing? 


Κέλλυ Νόβακ

Είναι γεγονός ότι η σεξουαλικότητα αλλά και ο φεμινισμός είναι θέματα που λίγο-πολύ μας αφορούν όλους και όλες. Τελευταία, στον χώρο της μόδας, αυτά τα δύο θέματα έχουν γίνει μέρος συζήτησης και ακόμη πιο συγκεκριμένα πηγή έμπνευσης. Από την προσπάθεια που γίνεται από πολλούς σχεδιαστές ως προς την ισότητα των δύο φύλλων -όσον αφορά το ντύσιμο τουλάχιστον, αλλά και από πολλές διασημότητες, όπως την Beyonce (θυμάσαι την performance της στα VMA’s, όπου η λέξη “Feminism” υπήρχε στο background με τεράστια, έντονα γράμματα;), αλλά και την Lena Dunham, την δημιουργό της tv σειράς Girls, που ασχολείται με αυτό το θέμα από την αρχή της σειράς, φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη από τον κόσμο για να μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα θέματα που προβληματίζουν όλους. 

Οι συλλογές για το Φθινόπωρο 2015 φαίνεται να το καταφέρνουν, ξεκινώντας μια τάση/κίνημα που είναι ξεκάθαρη μέσα από τα ρούχα. Πολλοί την αποκαλούν “Free the nipple” (ελευθερώστε την ρώγα), κάτι που πολλοί σχεδιαστές έχουν κυριολεκτικά ακολουθήσει.

Από τον Marc Jacobs, την Nina Ricci και τον Valentino με τα διάφανα φορέματά τους, τον Hedi Slimane για τον οίκο Saint Laurent και το φόρεμα με τον ένα ώμο, όπου απροκάλυπτα άφηνε το ένα στήθος εκτεθειμένο, αλλά και τον Kanye West για την adidas originals, όπου σχεδίασε διάφανες ολόσωμες φόρμες, όλοι αυτοί οι σχεδιαστές αλλά και άλλοι προσπαθούν να απενεχοποιήσουν ένα μέρος του γυναικείου σώματος, του οποίου η έκθεση για κάποιους θεωρείται υπερβολή. Είναι όμως αυτό δίκαιο, όταν ακριβώς το ίδιο μέρος του σώματος για τους άντρες δεν θεωρείται μεμπτό να είναι γυμνό; 

«Δεν είμαι πουριτανή, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν ένα στιλ το οποίο θα διαφήμιζα», δήλωσε η διευθύντρια του site MyTheresa, Justin O’ Shea.

Πολλοί σταρς βέβαια, όπως η Kim Kardashian, φαίνεται να βρίσκουν τρόπους να το φορέσουν. 

Εσένα ποια είναι γνώμη σου για αυτή την τάση; Είσαι υπέρ ή κατά; 

nudetrend_1.jpg

Saint Laurent

nudetrend_2.jpg

Marc Jacobs

nudetrend_3.jpg

Kanye West x Adidas Originals

nudetrend_4.jpg

Valentino

nudetrend_5.jpg

Nina Ricci

nudetrend_6.jpg

Gucci

nudetrend_7.jpg

Christopher Kane

 

Διαβάστε επίσης

FASHION TRENDS

Ποια σανδάλια είναι η πιο κομψή τάση του καλοκαιριού 2024;

Κομψά και άνετα – με «δαχτυλίδι» που τα κάνει να ξεχωρίζουν

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM