Skip to main content

FASHION NEWS

Το “φρανκεστανικό” πείραμα του Rick Owens

Μια συλλογή σαν καμία άλλη!


Κέλλυ Νόβακ

Ο Rick Owens δεν είναι από τους σχεδιαστές που "συμβιβάζονται". Ούτε όταν αυτό αφορά τα ρούχα του, ούτε τα fashion shows του. Αλλά είναι αυτή η ασυμβίβαστη ματιά του που μας κάνει –δικαιολογημένα- να θέλουμε να μιλήσουμε για αυτόν και τις συλλογές του.

Μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει ως αναίτια προκλητικές αλλά μπορεί και κάποιος να τις μεταφράσει ως μια μορφή τέχνης. Σίγουρα είναι λίγο και από τα δύο, αλλά αυτό που πραγματικά τις εκφράζει είναι το προσωπικό όραμα του σχεδιαστή.

Ο Rick Owens έχει πολλές φορές θελήσει να «δικαιώσει» το γυναικείο φύλο μέσα από τις συλλογές του, είτε φέρνοντας ετερόκλητες και «πραγματικές» γυναίκες (όχι επαγγελματίες μοντέλα, δηλαδή) για να περπατήσουν στην πασαρέλα του, είτε -όπως τώρα- «μιλώντας» για την γυναικεία δύναμη. Προκαλώντας ή μάλλον εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά, παρουσίασε το show του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16, έχοντας μερικά από τα μοντέλα δεμένα μαζί με ιμάντες. Συγκεκριμένα, ενώ το ένα μοντέλο περπατούσε το άλλο κρέμονταν άλλωτε από μπροστά και ανάποδα και άλλες φορές από πίσω αφήνοντας τα άκρα να περνάμε από τα αυτιά του εν κινήσει μοντέλου.

Αυτό το «φρανκεστανικό» κομψό πείραμα του Owens, δεν μπορούσε παρά να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό και οπτικό «κραδασμό» στο κοινό, δηλώντας έτσι και την επιτυχία του show. Ο ίδιος θέλησε να εκφράσει μια παιδικότητα και μια περισσότερο αλτρουιστική ματιά ως προς την γυναικεία επαφή και φιλία, αλλά φυσικά και τον γυναικείο δυναμισμό.

Παρά το ιδιαίτερο show, δεν σημαίνει ότι και τα ρούχα δεν ήταν εξίσου ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Τα εκπλητικά κατασκευασμένα μακρυά γιλέκα, τα «τσαλακωμένα» άνορακ, οι «άσπονδες» σιλουέτες στα φορέματα, αλλά και αυτά τα οποία διέθεταν κάτι σαν κολάζ από υλικά όπως το καραβόπανο και το δέρμα, συγχρονίζονταν άψογα με το ξεχωριστό σκηνικό.

Δες παρακάτω την συλλογή! 

ro_ss16_01.jpg

ro_ss16_02.jpg

ro_ss16_03.jpg

ro_ss16_04.jpg

ro_ss16_05.jpg

ro_ss16_06.jpg

ro_ss16_07.jpg

ro_ss16_08.jpg

ro_ss16_09.jpg

ro_ss16_10.jpg

ro_ss16_11.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;