Skip to main content

FASHION NEWS

H τελευταία υπόκλιση του Alexander Wang για τον οίκο Balenciaga

Ο γνωστός σχεδιαστής αποχαιρετά τον οίκο με ένα εντυπωσιακό show!


Κέλλυ Νόβακ

Έχουν περάσει μόλις μερικές εβδομάδες από το εντυπωσιακό show του ομώνυμου label του στο New York Fashion Week και παρόλα αυτά ο Alexander Wang δεν σταματάει να μας εντυπωσιάζει. Αυτή την φορά, το καταφέρνει μέσα από την πρόσφατη –και τελευταία- συλλογή του, για την Άνοιξη/Καλοκαίρι ’16, για τον οίκο Balenciaga. Ο ίδιος φαίνεται να είναι πολύ συγκεντρωμένος στους δύο ρόλους που του έχουν τεθεί να αναλάβει, αλλά παρόλα αυτά, έναν από αυτούς έρχεται να αποχαιρετίσει. Αν και πάνε μόλις λίγα χρόνια από τότε που ανέλαβε τον ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, ο Wang αποχωρεί, με σκοπό να επικεντρωθεί στο ομώνυμο label του. 

Έχοντας, λοιπόν, παρόμοια λογική με αυτή που τον χαρακτηρίζει τελευταία, έρχεται να "χειριστεί" και αυτή την συλλογή. Μόνο που την προσαρμόζει με τέτοιο τρόπο ώστε ο θρυλικός οίκος να μην χάνει την ταυτότητά του. Για την ιστορία μιας κομψής και εκλεπτυσμένης Γαλλίδας που μετατρέπεται διακριτικά σε «κακό κορίτσι», έρχεται να μας μιλήσει ο σχεδιαστής. Τα ρούχα -που θυμίζουν νυχτικά φορέματα- και τα δαντελένια παπούτσια/παντόφλες έρχονται σε αντίθεση με τις χαλαρές σιλουέτες, τις σέξι διαφάνειες, τα αποκαλυπτικά κοψίματα και τα σχεδόν αθλητικά κομμάτια της συλλογής. Οι χρυσές λεπτομέρειες (αλλά και οι χρυσές τσάντες που θύμιζαν θήκες τσιγάρων), σε μια ολοκληρωτικά μονόχρωμη συλλογή, έδιναν μια extra λάμψη αλλά και μια ghetto αισθητική στα -κατά τα άλλα- ντελικάτα υφάσματα. Η γυναίκα Balenciaga -αυτή την σεζόν- «αποκαλύπτεται» και δεν φοβάται να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Φυσικά, από την τελευταία του πασαρέλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν μερικές από τις «μούσες»/μοντέλα του γνωστού σχεδιαστή, όπως η πολυαγαπημένη του Anna Ewars, αλλά και μερικές από τις φίλες του όπως οι Zoë Kravitz, Riley Keough και Nicola Peltz, οι οποίες περπάτησαν και αυτές στην πασαρέλα, υπό τους ήχους των θρυλικών ράπερ Tupac, Notorious B.I.G και Snoop Dog, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη του για την ραπ μουσική.

Και έτσι απλά, ο Alexander Wang κάνει την τελευταία του υπόκλιση για τον οίκο και μπορεί, με βεβαιότητα, κανείς να πει ότι το κάνει έχοντας την σιγουριά μιας επιτυχημένης συλλογής.

Δες παρακάτω την συλλογή!

balenciaga_ss16_01.jpg

balenciaga_ss16_02.jpg

balenciaga_ss16_03.jpg

balenciaga_ss16_04.jpg

balenciaga_ss16_05.jpg

balenciaga_ss16_06.jpg

balenciaga_ss16_07.jpg

balenciaga_ss16_08.jpg

balenciaga_ss16_09.jpg

balenciaga_ss16_10.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.