ΑΥΤΑ είναι τα 4 καλύτερα γούρια για το νέο έτος - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΑ είναι τα 4 καλύτερα γούρια για το νέο έτος

Από Έλληνες σχεδιαστές, φυσικά!

08 Δεκεμβρίου 2015

Είναι παράδοση το να αγοράζουμε ή να δωρίζουμε αντικείμενα για καλή τύχη, για το νέο έτος. Τα γούρια, είτε ως διακοσμητικά σπιτιού ή ακόμα καλύτερα ως κοσμήματα μπαίνουν πάντα στην shopping list μας τα Χριστούγεννα.

Εγώ φέτος επίλεξα εκείνα που μου τράβηξαν την προσοχή για την μοναδικότητά τους, αλλά και για το “background” τους. Εννοώντας φυσικά ότι η έμπνευση πίσω από το σχέδιό τους, έχει βάθος και νόημα.

Paul Sarz-The Aya Fern Lucky Charm

Ο γνωστός και λατρεμένος μας κοσμηματοποιός Paul Sarz, για άλλη μια χρονιά, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο γούρι, το οποίο διατίθεται σε μενταγιόν αλλά και βραχιόλι. Αντλώντας έμπνευση από την Δυτική Αφρική και το φυτό φτέρη, μέσα από το σχέδιό του μας «μιλάει» για το γεγονός ότι η διαφορετικότητα έχει πολύ μεγάλη δύναμη. Ένα δυνατό μήνυμα, για να ξεκινήσουμε την νέα χρονιά.

charms2016_01.jpg

 Ilias Lalaounis-The Good Luck Charm

Τα γούρια του, χωρίς αμφιβολία, θεωρούνται παράδοση εδώ και χρόνια. Για το φετινό σχέδιό του, το γνωστό brand Ilias Lalaounis, δημιουργεί ένα τριφύλλι –ένα φυτό το οποίο από μόνο του ήδη θεωρείται τυχερό -με ένα twist Βυζαντινής αισθητικής.

charms2016_02.jpg

 Πριγκιπώ- The Lucky Charm

Η νέα μου εμμονή, το Πριγκιπώ brand, σχεδιάζει για άλλη μια χρονιά ένα γούρι, το οποίο φοριέται είτε σαν μενταγιόν είτε σαν βραχιόλι, για καλή τύχη. Το σχέδιό του σαν βγαλμένο από άλλο πλανήτη, θυμίζει κάποιο περίεργο αστερισμό ή γη που εκεί μόνο… πρίγκιπες κατοικούν!

charms2016_03.jpg

Κατερίνα Μωραΐτη- Σπείρα

Για άλλη μια χρονιά, η καταξιωμένη κοσμηματοποιός Κατερίνα Μωραΐτη δημιουργεί ένα γούρι όχι απλά για μια καλή και τυχερή χρονιά. Το σχέδιο της σπείρας είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα, που προσφέρει θετική εξέλιξη της ζωής, δημιουργία και ζωτική δύναμη.

Το γούρι διατίθεται σε όλα τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη αλλά και σε αυτό της Πινακοθήκης του Νίκου Χ. Γκίκα. 

charms2016_04.JPG

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης