Skip to main content

FASHION NEWS

Η Michelle Obama, η Hillary Clinton, η Melania Trump και το αισιόδοξο μήνυμα μέσα από τις εμφανίσεις τους

Το έμμεσο μήνυμα που πέρασαν στον κόσμο μέσα από τις εμφανίσεις τους στην ορκωμοσία του Donald Trump.


Κέλλυ Νόβακ

Όλα τα βλέμματα αυτές τις ημέρες είναι στραμμένα στην Αμερική. Και αυτό γιατί πριν από λίγες ημέρες ο Donald Trump ορκίστηκε ως ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής. Στη μακροσκελή λίστα των λόγιων, μορφωμένων και κυρίως καλλιεργημένων ηγετών που έχουν υπηρετήσει τον αμερικάνικο λαό, τώρα έχει «γραφτεί» και το όνομα του επιχειρηματία Donald Trump. Να ξέρεις, ότι δεν πρόκειται γενικά να αναφερθώ πολύ στο ζεύγος αυτό. Ούτε στον Πρόεδρο της Αμερικής, αλλά ούτε και στην Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Melania Trump. Μου είναι πολύ δύσκολο να έχω ουδέτερη στάση απέναντι σε ανθρώπους που έρχονται τόσο πολύ ενάντια όχι μόνο με τα πιστεύω μου, αλλά και με το φύλο μου.

Παρόλα αυτά, στην πρόσφατη ορκωμοσία του Trump παρατήρησα κάτι, στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ. Ήταν τα χρώματα στις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας της Αμερικής αλλά και της Michelle Obama (για εμένα, θα είναι πάντα η Πρώτη Κυρία της Αμερικής).

Η τελευταία μαζί με τον σύζυγό της Barack Obama, υποδέχτηκαν τους Trump στον Λευκό Οίκο, λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου. Η ίδια εμφανίστηκε φορώντας ένα κομψότατο (όπως πάντα) κόκκινο fit & flare φόρεμα του Jason Wu, συνδυασμένο με μια λεπτή μαύρη ζώνη, ενώ την κλασική με το μαύρο κοστούμι εμφάνιση του Obama συνόδευε μια γαλάζια γραβάτα. Να σου εξηγήσω ότι στους «άγραφους κανόνες» της πολιτικής, το κόκκινο χρώμα χαρακτηρίζει την ομάδα των Ρεπουμπλικάνων υποστηρικτών, ενώ το μπλε αυτών των Δημοκρατικών. Αντίστοιχα λοιπόν και το ζεύγος Trump εμφανίστηκε με αυτές τις αποχρώσεις. Ο Donald Trump φόρεσε μια κόκκινη γραβάτα, ενώ η γυναίκα του Melania (προσπαθώντας να… μιμηθεί την Jackie O’) εμφανίστηκε με ένα γαλάζιο φόρεμα και μπολερό του οίκου Ralph Lauren. Και φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην επίσης κομψή και σχεδόν… ειρινιστική εμφάνιση της Hillary Clinton όπου φόρεσε ένα ivory / λευκό κοστούμι (επίσης από τον οίκο Ralph Lauren).

 

2017inagauration-trump-01.jpg 2017inagauration-trump-02.jpg 

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά και τι ρόλο παίζουν τα ρούχα σε αυτές τις περιπτώσεις; Αρχικά, στην συγκεκριμένη περίσταση ένιωσα ότι υπήρχε μια αίσθηση ενότητας μέσα από την επιλογή αυτών των αποχρώσεων κυρίως από τις γυναίκες των γνωστών ηγετών. Η Michelle φορώντας το χρώμα το Ρεπουμπλικανών και η Melania αυτό των Δημοκρατικών, σαν να θέλησαν να περάσουν στον αμερικάνικο λαό αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Και αντίστοιχα η Clinton «κουνώντας» λευκή «σημαία» με την εμφάνισή της, σα να προσπάθησε να μας πει ότι πρέπει να συνυπάρχουμε ειρινικά τελικά, για να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την νέα γενιά πραγμάτων.

Φυσικά, όλα αυτά είναι μια δική μου προσωπική θεωρία. Μπορεί να σημαίνουν τα πάντα, αλλά να σημαίνουν και τίποτα και η επιλογή αυτών των εμφανίσεων να έγινε τυχαία τελικά. Παρόλα αυτά, νομίζω –όπως συμβαίνει γενικότερα με την πίστη-, ότι το ανθρώπινο είδος πρέπει καμιά φορά να αρπάζει κάθε πιθανή ευκαιρία και να πιστεύει τελικά σε κάτι ίσως μπορεί να μην υπάρχει καν. Νομίζω ότι έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι η κοινωνία μας –είτε πρόκειται αυτή της Αμερικής, είτε η δική μας, είτε άλλες- είναι ενωμένη παρόλα τα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα, έτσι ώστε να μπορούμε να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια. Και στην τελική, αν πρέπει να πιστέψουμε σε μια ανώτερη δύναμη από εμάς, ας είναι τουλάχιστον η πίστη μας στους ανθρώπους που μπορεί να μας εκπλήξουν θετικά τελικά. Ποτέ δεν ξέρεις. 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί