Skip to main content

FASHION NEWS

Ακρυλικό ύφασμα: κάνει κακό στο δέρμα σου

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες αυτά τα υφάσματα είναι απαγορευτικά για εσένα!


Κέλλυ Νόβακ

Όχι ότι τα πάω και πολύ καλά με τις επιστήμες (στα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ καλή), αλλά ένα μάθημα… βιολογίας χρειάζεται που και που! Ειδικά, όταν αυτή συνδέεται με την μόδα. Πώς γίνεται αυτό θα μου πεις; Εύκολα φυσικά, όταν πρόκειται για ρούχα που φοράμε και που ακουμπάνε το γυμνό μας σώμα. Και είναι αυτά τα ρούχα που παίζουν ρόλο καμιά φορά στην υγεία του δέρματός μας. Ναι, ναι καλά διάβασες, γιατί πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι μερικά από τα πιο συνηθισμένα υφάσματα από τα οποία κατασκευάζονται τα ρούχα που φοράμε, φέρουν τελικά κινδύνους στο δέρμα μας.

Το ακρυλικό ύφασμα (και όχι μόνο) κάνει κακό στο δέρμα

Και επειδή η γνώση δεν έκανε ποτέ κακό, παρακάτω σου αναφέρω τα 3 υφάσματα που σύμφωνα με την επιστήμη, κάνουν κακό στο δέρμα. Η λύση πάντως για αυτές τις περιπτώσεις είναι να προσπαθείς να ελέγχεις την ποιότητα και τα υφάσματα των ρούχων που πρόκειται να αγοράσεις και ακόμη καλύτερα να επιλέγεις αυτά που έχουν κατασκευαστεί με οργανικά υλικά και υφάσματα.

#1. Μαλλί

Εντάξει, δεν θα έπρεπε να σου είναι και «νέο» το γεγονός ότι το μαλλί μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στο δέρμα. Πόσες φορές σε έχει πιάσει φαγούρα από ένα μάλλινο πουλόβερ, το οποίο τελικά μπορεί να σου δημιούργησε μέχρι και έκζεμα; Φρόντισε λοιπόν, τα μάλλινα ρούχα που επιλέγεις να είναι πάντα καλής ποιότητας και όταν τα δοκιμάζεις να μην δημιουργούν ενοχλήσεις στο δέρμα.

#2. Συνθετικά υφάσματα

Πολυεστέρας, νάϋλον, ακρυλικό, ρεγιόν κ.ά, είναι μερικά από τα πιο φθηνά αλλά και βλαβερά πολλές φορές, υφάσματα για εσένα και το δέρμα σου. Η δημιουργία αυτών των υφασμάτων που δεν προκύπτει από φυσικά υλικά, μπορεί να περιλάμβάνουν μέχρι και τοξικές ουσίες, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Πολλά από αυτά τα υφάσματα μπορούν να επιβαρύνουν το δέρμα με βακτήρια λόγω των χημικών ουσιών που αποβάλλονται όταν ιδρώνουμε και έρχονται σε επαφή με τυχόν μικρόβια του περιβάλλοντος.

#3. Υφάσματα ανθεκτικά στις ζάρες

Όλα αυτά τα υφάσματα που «αντιστέκονται» στις ζάρες (ακόμη και αυτά που δεν δημιουργούνται από συνθετικά υλικά), προσφέρουν αυτή την ιδιότητα λόγω του βασικού χημικού υλικού που περιέχει, την φορμαλδεΰδη. Και ενώ σύμφωνα με το Science Daily γίνονται έρευνες ώστε να ανακαλυφθεί ένα πιο φυσικό υλικό που να μην ζαρώνει εύκολα, θα σου πρότεινα ως τότε, να αποφεύγεις αυτό το ύφασμα ακόμη και αν αυτό σημαίνει περισσότερο σίδερο!

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.