Skip to main content

FASHION NEWS

Πρέπει να δεις αυτά τα εξώφυλλα που εξυμνούν το γυναικείο φύλο

Δύο από τα πιο θρυλικά περιοδικά μόδας, στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα, απο την πρώτη - πρώτη τους σελίδα.


Κέλλυ Νόβακ

Χαίρομαι πολύ για αυτά τα δύο εξώφυλλα να ξέρεις. Χαίρομαι γιατί, στους… καιρούς αυτούς που ζούμε (όσο cliché και αν ακούγεται αυτό) όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία παλαιότερες γενιές έχουν παλέψει, σαν να έχουν αρχίσει σιγά-σιγά νας μας «στερούνται». Όταν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν για αυτά τα δικαιώματα (στην συγκεκριμένη περίπτωση για αυτά των γυναικών) κατά του ανθρώπου αυτού που προσπαθεί να τα στερήσει από μια κοινωνία ολόκληρη, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το κάθε μέσο (σ.σ. Μ.Μ.Ε) να ενισχύσει αυτή την διαμαρτυρία και δυσανασχέτιση των πραγμάτων, όσο καλύτερα μπορεί.

Υπήρξαν και υπάρχουν πολλές δυναμικές γυναίκες εκεί «έξω» που προσπαθούν να τονίσουν την σημαντικότητα ενός τόσο «απλού» αλλά σημαντικού θέματος: την ελευθερία. Την ελευθερία του λόγου, των δικαιωμάτων ενός ανθρώπου κ.ο.κ. Όλων αυτών των στοιχειωδών αγαθών που κάθε σύγχρονη κοινωνια επιβάλλεται να έχει. Έτσι λοιπόν, ακόμη και αν αυτό χρειάζεται να «εκφραστεί» μέσα από το εξώφυλλο ενός περιοδικού μόδας, ας έχει. Αρκεί να «εκπληρώσει» τον σκοπό του και να υψώσει την φωνή του.

Με αυτή την λογική πιστεύω ότι λειτούργησαν και οι fashion editors των Vogue US και του Harpers Bazaar Us. Τα δύο θρυλικά περιοδικά μόδας, δεν είναι τυχαίο ότι στα νέα τους τεύχη (για τον Μάρτιο), ένιωσαν την ανάγκη να επισημάνουν την ισχύ και δυναμικότητα του γυναικείου φύλου. Υπάρχει μια βασική διαφορά όμως στα δύο, η οποία είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα: από την μία, έχουμε το εξώφυλλο της Vogue όπου απαρτίζεται από νέα (και νεαρά) μοντέλα, όλων των ενθικοτήτων και των «μεγεθών» (βλ. Kendall Jenner, Gigi Hadid, Ashley Graham κ.ά.) και το οποίο εξυμνεί την μοντέρνα και σύγχρονη γυναίκα. Αυτή την γυναίκα που αξιοπιεί τα «αγαθά» που τις προσέφεραν οι παλαιότερες γενιές, συνεχίζοντας κατά κάποιον τρόπο τον αγώνα προς την ισότητα των δύο φύλων. Και από την άλλη, είναι το εξώφυλλο του Harpers Bazaar που φιλοξενεί την Rihanna η οποία επάξια ενσαρκώνει την Amelia Earhart, την πρώτη γυναίκα πιλότο -και συγγραφέα-, που ταξίδεψε στον Ειρηνικό Ωκεανό το 1937 (και μυστυριωδώς χάθηκε) --μια γυναίκα πρότυπο και πρωτοπόρο όπου κατάφερε να «ανοίξει» τον δρόμο και για τις άλλες γυναίκες στο να επιτύχουν σε τομείς που μέχρι και τότε θεωρούνταν “a mans world”.

Όλα αυτά λοιπόν, σαν να θέλουν να μας υπενθυμίσουν την σημασία και τον ρόλο που έχει και πρέπει να έχει μια γυναίκα σε μια σύγχρονη κοινωνία και όπου κανείς –μα κανείς- δεν πρέπει να μας τον στερεί. Αν αυτό το μήνυμα μπορεί λοιπόν, να περαστεί στον κόσμο μέσα από μια φωτογράφηση μόδας, τότε κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα που καταφέρνουμε να θαυμαύσουμε το γυναικείο φύλο (και τα καταπληκτικά σχέδια γνωστών σχεδιαστών) σε όλο του το μεγαλείο!

Enjoy!

 

Vogue, March 2017 (φωτογράφοι: Inez & Vinoodh, Fashion editor: Tone Godman)

2covers-about-women-01.jpg 2covers-about-women-02.jpg2covers-about-women-03.jpg

Harper’s Bazaar, March 2017 (φωτογράφος: Mariano Vivanco, Fashion Editor: Mel Ottenberg)

2covers-about-women-04.jpg2covers-about-women-05.jpg2covers-about-women-06.jpg2covers-about-women-07.jpg2covers-about-women-08.jpg2covers-about-women-09.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.