Skip to main content

FASHION NEWS

Glamazonians, '90s αισθητική και ποικιλομορφία στο show του οίκου Balmain

Ο Olivier Rousteing δοξάξει το γυναικείο φύλο, για άλλη μια φορά.


Κέλλυ Νόβακ

Ο Olivier Rousteing αγαπάει το γυναικείο φύλο, αγαπάει την γυναίκα, το σώμα της, τις καμπύλες της, τα ατελείωτα πόδια της. Είναι φαν όλων αυτών των στοιχείων που μπορεί να έχει μια γυναίκα, ακόμη και αν όλα αυτά, έχουν τις ατέλειες του. Δεν τον απασχολεί καθόλου. Το μόνο που τον νοιάζει και τον αφορά, είναι να εκθιάσει αυτό το πλάσμα που πλάθει στο μυαλό του, προσφέροντας πάντα έναν καινούργιο ρόλο στην γυναίκα Balmain.

Ο Rousteing, είναι του “glam”, είναι του… grande. Του αρέσουν τα πολύπλοκα μοτίβα και είναι ο μόνος που δεν φοβάται να «μιξάρει» πολλά διαφορετικά μαζί. Το κάνει συνέχεια στις συλλογές του. Άλλοτε για να αποδώσει ένα πιο σέξι look, άλλοτε για ένα πιο urban chic ύφος, και άλλοτε για να αποτελέσει έμπνευση προς το γυναικείο φύλο, «ενδυναμώνοντάς» το, μέσα από τα σχέδιά του. Το τελευταίο πέτυχε και στην πρόσφατη συλλογή του για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017-2018, κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.

Το Balmain army ήταν εκεί όπως πάντα. Μια σειρά από τα top μοντέλα του χώρου (Kendall Jenner, Gigi Hadid, Elsa Hosk, Joan Smalls, Jourdan Dunn) που εξυμνούν με το lifestyle και τις απόψεις τους, τη δυναμική της γυναικείας φύσης, περπάτησαν για άλλη μια φορά στο catwalk του γνωστού γαλλικού οίκου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη ποικιλομορφία ως προς τις εθνικότητες των μοντέλων στην πασαρέλα, καθώς στόχευε σε κάτι τέτοιο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand.

 «Οι γυναίκες αυτού του “διαφορετικού” Balmain “στρατού” αποκαλύπτουν την ελευθερία να γιορτάσουν τους εαυτούς τους, την ομορφιά τους και την δύναμή τους. Η εντυπωσιακή εσωτερική δύναμη που κουβαλούν είναι ξεκάθαρη στην συλλογή μέσα από τα πολλά animal prints και μοτίβα. Η επόμενη σεζόν επικεντρώνεται στα animal prints και «χτίζει» παράλληλα μια μακρόχρονη παράδοση του οίκου Balmain», δήλωσε σχετικά ο creative director του οίκου, Olivier Rousteing.

Σε συνδυασμό όμως με όλα τα παραπάνω, ο σχεδιαστής, για πρώτη φορά αφήνει για λίγο στην «άκρη» την αισθητική της δεκαετίας του ’80, που τόσο φαίνεται να αγαπάει και να τον έχει εμπνεύσει σε παλαιότερες συλλογές, και τώρα προχωράει μια δεκαετία μετά, σε αυτή του ’90 προσφέροντας τελικά μια punk-rock αλλά και λίγο grunge ματιά στα ρούχα της συλλογής.

Τα bodycon και σέξι φορέματα, τα εντυπωσιακά παντελόνια και ασύμμετρες φούστες με κρόσια, οι πανύψηλες μπότες, τα «τομάρια» από ζώα σαν ευφάνταστα παλτό και jackets, αλλά και οι χρωματικές παλέτες των καφέ, μπορντό, κίτρινου και μαύρου, θυμίζουν κάτι από φαντασμαγορικές αμαζόνες που σίγουρα θα μπορούσαν να σταθούν επάξια δίπλα στον Indiana Jones και παλέψουν μαζί του, κάθε «κακό δαίμονα», όλα αυτά, ενώ το κάνουν με στιλ.

 

Balmain-Fall-Winter-2017-Runway01.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway05.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway08.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway13.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway14.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway20.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway27.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway31.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway36.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway37.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway38.jpg Balmain-Fall-Winter-2017-Runway39.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή