Skip to main content

FASHION NEWS

Όταν ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να ταξιδέψει στο διάστημα

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα ως τώρα από τον οίκο Chanel. Κάναμε λάθος.


Κέλλυ Νόβακ

Έχω λίγο-πολύ (όπως και πολύς κόσμος ακόμη), μείνη άφωνη. Όταν αντικρύζεις ένα τεχνητό διαστημόπλοιο στην μέση του Grand Palais, να «στέκεται» περήφανα ως το κέντρο της παρουσίασης της νέας κολεξιόν του οίκου Chanel, δε γίνεται διαφορετικά. Και οκέι, ίσως να μην χάναμε τα λόγια μας τότε, αλλά όταν αυτό στο τέλος του show, πήρε μπρος, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη θα εντυπωσιαζόμασταν και θα παρακολουθούσαμε κάτι περισσότερο από μια «απλή» επίδειξη μόδας.

Και όλα αυτά, από ένα brand το οποίο δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ με τα location και τα σκηνικά που επιλέγει κάθε φορά να παρουσιάσει. Όταν έχεις ήδη δημιουργήσει το δικό σου αεροδρόμιο, μπιστρό, καζίνο, σουπερμάρκετ, την «δική σου» Τσινετσιτά, έχεις στήσει μια ολόκληρη επίδειξη στον πιο κεντρικό δρόμο της Κούβας... τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις; ; Όλοι πιστεύαμε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο με το οποίο μπορεί να μας εκπλήξει ο Karl Lagerfeld. Aυτός ο ιδιοφυής άνθρωπος (τον έχω χαρακτηρίσει έτσι πολλές φορές στην ζωή μου), ο οποίος ποτέ, μα ποτέ δεν μπορεί να κάτσει «ήσυχος».

Το μυαλό του τρέχει πιο γρήγορα και από το φως στο διάστημα. Και είναι το διάστημα που τόσες φορές τον έχει απασχολήσει και τον «τρώει». Αυτό το άγνωστο, το άγνωστο του μέλλοντος –αν θες-, δεν μπορεί παρά να αποτελεί την μεγαλύτερη έμπνευση για εκείνον. Το σκέφτεται συνεχώς. Μέρα-νύχτα. Μήνες ολόκληρους και στην συγκερκιμένη περίπτωση, 6 στον αριθμό, καθώς τόσο καιρό χρειάστηκε για να δημιουργήσει το διαστημόπλοιο που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Ο ίδιος βέβαια, ισχυρίζεται ότι για τα ρούχα και τη συλλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017-2018, δεν εμπνεύστηκε από το διάστημα. Προσωπικά, διαφωνώ. Υπήρχαν τόσες πολλές φουτουριστικές αναφορές στα ρούχα του, από τις μεταλλικές αποχρώσεις σε jackets, φορέματα, παντελόνια, patterns (λατρέψαμε τα prints αστροναύτη που ήταν τυπωμένα σε πολλά ρούχα), μέχρι και τα ίδια τα sparkly παπούτσια που θύμιζαν κομψές μπότες αστροναύτη.

Από την άλλη, πολύ συχνά πολλά από αυτά τα στοιχεία αποτελούν μέρος των συλλογών του, οπότε ίσως και να έχω άδικο. Αλλά τo αδιαμφισβήτo homage που έπαιξε στην “Barbarella”, δεν νομίζω ότι μπορεί να αρνηθεί κανείς, ούτε εκείνος, ούτε εγώ. Τα bouffant, φουσκωτά μαλλιά, με τα στολισμένα και σχεδόν σαν έργα τέχνης, headpieces για τα μαλλιά, το επιβεβαιώνουν αυτό εξάλλου. Αλλά ήταν και οι συχνά ογκώδεις γραμμές κάποιων ρούχων, τα οversized, tweed jackets και κοστούμια –τα οποία όλα δημιουργήθηκαν εντός του «οίκου» αυτή τη φορά-, και είχαν όλα μια τέτοια «ηλικιακή» ελευθερία, που μπορεί να φορέσει εύκολα μια κοπέλα στα 25, αλλά και μια γυναίκα στα 50.

Αλλά αυτός είναι ο Lagerfeld. Ένας καλλιτέχνης, ένας σχεδιαστής που βλέπει «μπροστά», πριν από εμάς και η σκέψη του τρέχει –όπως σου είπα και πριν- έτη φωτός, πιο γρήγορα από εμάς. 

 

20172018-fw-chanel-01.jpg 20172018-fw-chanel-02.jpg 20172018-fw-chanel-03.jpg 20172018-fw-chanel-04.jpg 20172018-fw-chanel-05.jpg 20172018-fw-chanel-06.jpg 20172018-fw-chanel-07.jpg 20172018-fw-chanel-08.jpg 20172018-fw-chanel-09.jpg 20172018-fw-chanel-10.jpg 20172018-fw-chanel-11.jpg 20172018-fw-chanel-12.jpg

 

https://www.instagram.com/p/BRVWpKsFjU2/?taken-by=laurabrown99

https://www.instagram.com/p/BRV9rqRg-Z6/?taken-by=chanelofficial

https://www.instagram.com/p/BRW0j-9jOCj/?tagged=rocketman

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί