Skip to main content

FASHION NEWS

“Είναι θέμα αισθητικής!”

Όταν οι σχεδιαστές του αύριο συνάντησαν τη Reebok Classic!


Κέλλυ Νόβακ

Loyalty, got royalty inside my DNA, λένε οι στίχοι του Kendrick Lamar στο επιτυχημένο, νέο track του, “DNA”. Και, ναι, κάποια πράγματα  είναι θέμα DNA, φιλοσοφίας, κατεύθυνσης. Είναι θέμα αφοσίωσης. Και αισθητικής. Γεννιέται, κανείς, μ’ αυτά.

Με αυτά τα στοιχεία, μ’ αυτό το DNA  «γεννήθηκε» και η Reebok Classic. Ένα brand που είναι από τα κορυφαία fashion brands παγκοσμίως, και ΟΧΙ χωρίς λόγο. 

Είναι στο DNA της Reebok Classic να είναι καινοτόμα, προοδευτική και fashion forward. 

Nα προσπαθεί πάντα, μέσα από τις συνεργασίες της, να ανακαλύψει εκ νέου τα όρια του κλασικού στιλ και να κάνει refresh τον εαυτό της, μέσα από φρέσκιες ιδέες.

Κι αυτή είναι μια κατεύθυνση που θα την ακολουθεί για όσα χρόνια κι αν περάσουν. Γιατί είναι στοιχεία που είτε τα έχεις, είτε όχι. Και πάνω σε αυτά «πατάει» πάντα το brand. Με βάση αυτά πάει μπροστά και είναι ο λόγος που δεν ζει μόνο για το παρόν, αλλά και για το μέλλον. Για το αύριο. Ποντάρει πολύ σε αυτό, εξ’ ού και η πρόσφατη συνεργασία με το Fashion Workshop Mod’ Art International.
 

madwalk-reebokclassic-02.jpg

Έχοντας πάντα ανοιχτούς ορίζοντες και τη διάθεση να δοκιμάζει νέα πράγματα, η Reebok Classic έδωσε την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές, σε σχεδιαστές του αύριο, να εμπνευστούν από τα outfits και το vibrant urban style του brand, και να δημιουργήσουν τα δικά τους σχέδια. Κι όλα αυτά επί σκηνής, καθώς κορύφωση της συνεργασίας τους δεν ήταν άλλη από το πιο συναρπαστικό fashion music project της Αθήνας, το Madwalk!

 

 

 

 

madwalk-reebokclassic-000.jpg

 «Όταν μας ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούμε με ένα παγκόσμιο brand, στην αρχή παγώσαμε όλοι, καθώς η ευθύνη ήταν μεγάλη και οι χρόνοι ιδιαιτέρως απαιτητικοί», αναφέρουν για την εμπειρία τους οι νεαροί σπουδαστές.

Φυσικά, το να σχεδιάσεις ρούχα για ένα brand σαν τη Reebok Classic δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Όσο καιρό σχεδιάζαμε τα ρούχα, παρά τις συχνές μας συναντήσεις με την ομάδα της Reebok Classic, το project έμοιαζε με ψέμα! Μόνο την ημέρα του Madwalk πιστέψαμε όντως ότι σχεδιάσαμε τα ρούχα και ότι όντως θα εμφανιστούν μαζί με τη Reebok Classic», δήλωσε η Genevieve Μajari, Creative Director του Fashion Workshop. 

madwalk-reebokclassic-002.jpg

madwalk-reebokclassic-01.jpg
 
Σκοπός ήταν οι νέοι σχεδιαστές να δημιουργήσουν ρούχα ανατρεπτικά και ξεχωριστά, με γραμμές και σιλουέτες που δεν είχε δει κανείς ως σήμερα. Γι’ αυτό και το brand έδωσε στους σπουδαστές το «πράσινο φως» και πλήρη δημιουργική ελευθερία, έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν σε συγκεκριμένες ή επαναλαμβανόμενες στιλιστικές νόρμες. Γι’ αυτό και οι δημιουργίες τους προέκυψαν, κυριολεκτικά, από το μηδέν. 

Με βασική έμπνευση τα Reebok Classic outfits και παπούτσια και, φυσικά, τις κλασικές ρίζες της Reebok Classic, δημιούργησαν δικές τους τεχνοτροπίες και τεχνικές εκ νέου, αφήνοντας τη δημιουργικότητά τους να υποδείξει το δρόμο. Το ζητούμενο ήταν ένα: να είναι ανατρεπτικοί και να αποδείξουν ότι υπάρχει λόγος που θεωρούνται οι σχεδιαστές του αύριο.


 madwalk-reebokclassic-06.jpg


madwalk-reebokclassic-07.jpg
 

«Το concept μας προέκυψε έπειτα από πολλή δουλειά, συζήτηση και σχεδιασμό. Σεβόμενοι την παράδοση και τις αρχές της Reebok Classic, θέλαμε από την αρχή να δημιουργήσουμε κάτι έντονο και δυναμικό», σημειώνουν οι σπουδαστές του Fashion Workshop. «Το διάφανο υλικό, σε συνδυασμό με μεταλλικά ιριδίζοντα ρέλια, δημιούργησε ένα graphic στοιχείο που αγκάλιασε τα outfits της Reebok Classic. Το τελικό αποτέλεσμα μας έκανε όλους υπερήφανους και το ανατρεπτικό urban street style ήταν, πλέον, πραγματικότητα!», συμπληρώνουν.

Το αποτέλεσμα πάντως μιλάει από μόνο του. Τα outfits από διαφάνεια, με το αναπάντεχο αυτό πάντρεμα των κλασικών γραμμών και φουτουριστικών στοιχείων ήταν το βασικό concept των σχεδίων. Πρόκειται για designs που υμνούν το στιλ όλων εκείνων που δεν σταματούν ποτέ να δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό, να πειραματίζονται με τα looks τους, να αναζωογονούν την εμφάνισή τους.
 

madwalk-reebokclassic-08.jpg


madwalk-reebokclassic-12.jpg
 

«Φανταζόμαστε έναν κόσμο όπου το ένδυμα δίνει χρώμα κι έκφραση ελευθερίας. Πειραματιζόμαστε συνεχώς και δοκιμάζουμε τα όριά μας. Μόδα για εμάς είναι η αντίληψη της ζωής και της δημιουργικότητας, ως αναπόσπαστο καθημερινό βίωμα εξέλιξης», αναφέρει η Genevieve Μajari.

Στην ίδια λογική, έγινε και η επιλογή των μοντέλων που φόρεσαν τα τελικά outfits και που περπάτησαν στη σκηνή του Madwalk – νέα παιδιά που αγαπούν να δοκιμάζουν καινούριες ιδέες, να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα από νέες τάσεις στο στιλ και τη μόδα. Είναι εκείνοι που δημιουργούν τα trends στην καθημερινότητά μας.
 

madwalk-reebokclassic-09.jpg


madwalk-reebokclassic-10.jpg

madwalk-reebokclassic-11.jpg
 

Τα σχέδια των σπουδαστών βγήκαν απευθείας από τα εργαστήρια του Fashion Workshop και συμπλήρωσαν τα outfits της Reebok Classic, προκαλώντας μοναδικούς, αλλά και fashion forward συνδυασμούς.

Φυσικά, η δουλειά τους επιβραβεύτηκε στις 27 Μαρτίου, στη σκηνή του Madwalk, όπου οι νεαροί σχεδιαστές είδαν τις δημιουργίες τους live και, μάλιστα, με τη μελωδική φωνή της Μαρίνας Σάττι να συνοδεύει τα μοντέλα.
 

madwalk-reebokclassic-13.jpg


Γιατί στη Reebok Classic, όλα είναι θέμα αισθητικής! Απόλαυσε το full performance:

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=kwr3dePoiHo

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός