Skip to main content

FASHION NEWS

H Isabeli Fontana, τα flapper girls και το Όραμα Ελπίδας

Η εντυπωσιακή συλλογή της Celia Krithariori για την Haute Couture Spring/Summer ’17 συλλογή!


Κέλλυ Νόβακ

Δεν ξέρω γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα. Ίσως γιατί κανείς άλλος δεν είναι η Σήλια Κριθαριώτη. Είναι μία και μοναδική, τόσο η ίδια όσο και τα ρούχα της.

Πάει αρκετός καιρός από τότε που είχαμε να δούμε fashion show της εν λόγω σχεδιάστριας στην Ελλάδα, αλλά η αναμονή άξιζε. Για πολλούς λόγους: Πρώτον, για το σόου έλαβε μέρος στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τον καταπληκτικό αυτό χώρο που μοιάζει να είναι σχεδιασμένος τέλεια ΚΑΙ για επίδειξη μόδας –εξ’ ού και η απορία μου, γιατί δεν έχει παρουσιάσει κανείς εκεί συλλογή ρούχων προηγουμένως. Δεύτερον, γιατί ο λόγος για την παρουσίαση της συλλογής Haute Couture Spring-Summer ‘17 της σχεδιάστριας ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο μεγάλο του σκοπό: Την αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας. Τεράστιος λόγος, τεράστια ευθύνη. Τρίτον και εξίσου σημαντικό, γιατί ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της εποχής μας, άνοιξε το show: η Isabeli Fontana.

Τρεις πολλοί σημαντικοί λόγοι που ήταν επιτυχημένη η βραδιά στο Νιάρχος, την Τρίτη το βράδυ. Αλλά ο κυριότερος απ’ όλους τους λόγους που επιβεβαίωσαν την επιτυχία του σόου; Τα ρούχα. Νομίζω ότι οι sartorialist και «κατασκευαστικές» ικανότητες της Σήλιας Κριθαριώτη ήταν καλύτερες περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα μεταλλικά, εντυπωσιακά, γεμάτα ενδυματολογική μεγαλοφροσύνη φορέματα και που θύμιζαν flapper girls του ’20 ήταν τόσο εξαίσια κατασκευασμένα που νόμιζε κανείς ότι τα δημιούργησε κάποια προγραμματισμένη μηχανή κι όχι άνθρωπος. Ήταν όμως η γενικότερη μίξη του θηλυκού, του ρομαντικού και του σέξι που υπήρχε σαν γενικότερη παρουσία στα ρούχα της συλλογής που μας έκαναν να περιμένουμε με κομμένη την ανάσα, να δούμε το ένα look μετά το άλλο να περνάει μπροστά από τα μάτια με σκοπό να τα αντικρύσουμε με θαυμασμό.

Ήταν όλα τόσο σωστά δομημένα, με συνοχή και με μια ροή που ήταν λες και η Σήλια Κριθαριώτη, μας εξιστορούσε την δική της twisted πολλές φορές, ιστορία. Κομψότητα, διαχρονικά κομμάτια, μοντέρνα και ρετρό στοιχεία όλα ήταν «εκεί» στο show της Σήλιας Κριθαριώτη. Ό,τι ζητάει (ή θα πρέπει να ζητάει) μια γυναίκα από τις εμφανίσεις της δηλαδή. Στην Σήλια Κριθαριώτη λοιπόν, θα βρεις το στιλ σου. No questions asked.

Σημείωση: Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, φίλοι του Συλλόγου, και πολλοί άλλοι.  Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζουν ένα θερμό «ευχαριστώ» στην κυρία Κριθαριώτη και τη συγχαίρουν για την κοινωνική της ευαισθησία και την πρωτοβουλία της να διαθέσει τα έσοδα της εκδήλωσης στη στήριξη του έργου του Συλλόγου.

2017ss_celia_hautecouture_01.JPG2017ss_celia_hautecouture_02.jpg2017ss_celia_hautecouture_03.jpg2017ss_celia_hautecouture_04.JPG2017ss_celia_hautecouture_05.JPG2017ss_celia_hautecouture_06.JPG2017ss_celia_hautecouture_07.JPG2017ss_celia_hautecouture_08.jpg2017ss_celia_hautecouture_09.jpg2017ss_celia_hautecouture_10.JPG

Η Σήλια Κριθαριώτη και τα μοντέλα της επίδειξης, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κύριος Νίκος Τσάκος και κυρίες προσκεκλημένες στην εκδήλωση.

2017ss_celia_hautecouture_11.JPG2017ss_celia_hautecouture_12.JPG

 

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα