Skip to main content

FASHION NEWS

Η Google τιμάει την Eiko Ishioka

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ταλαντούχα Γιαπωνέζα σχεδιάστρια.



Ήρθα σε «επαφή» με την δουλειά της Eiko Ishioka σε πολύ μικρή ηλικία. Μιας και λάτρευα τις ταινίες τρόμου από μικρή ηλικία, η ταινία του Francis Ford Coppola, Dracula ήταν από τις πρώτες στιγμές που συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα κοστούμια στην επιτυχία μιας ταινίας.

Η Ishioka ήταν η υπεύθυνη πίσω από τα κοστούμια αυτά λοιπόν. Φυσικά και τότε δεν γνώριζα ότι τα είχε σχεδιάσει εκείνη, παρόλα αυτά, μεγαλώνοντας έμαθα λίγα περισσότερα πράγματα για αυτή την τόσο ταλαντούχα σχεδιάστρια. Με αφορμή λοιπόν, τον εορτασμό της Google για τα 79α γενέθλια της σχεδιάστριας, σκέφτηκα να σου μιλήσω για την καταπληκτική αυτή καλλιτέχνιδα. Να μάθεις 1-2 πράγματα για αυτήν και να εκτιμήσεις το τρομερό αυτό ταλέντο που ήταν.

Σημείωση: Η Ishioka πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας το 2012. Παντρεύτηκε τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Nicholas Soultanakis, όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο λίγους μήνες πριν το θάνατό της.

#1. Η Ishioka ήταν σχεδιάστρια κοστουμιών Γιαπωνέζικης καταγωγής. Ήταν αρκετά γνωστή για τη δουλειά της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και στον χώρο της διαφήμισης, καθώς είχε εργαστεί και ως γραφίστρια.

#2. Ήταν η διευθύντρια του σχεδιασμού των κοστουμιών για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.

#3. Έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ για τα κοστούμια που σχεδίασε στην ταινία του Francis Ford Coppola, Bram stoker’s Dracula και ήταν υποψήφια μετά θάνατον στην ίδια κατηγορία (Καλύτερων Κοστουμιών) για το έργο της στην ταινία του Tarsem Singh, Mirror Mirror, το 2012.

5factsforeikoishiosha_01.jpg5factsforeikoishiosha_02.jpg

#4. Η Ishioka ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας στο marketing της εταιρείας καλλυντικών Shiseido το 1961. Για την δουλειά της στην εταιρία, έλαβε πολλούς επαίνους τα επόμενα χρόνια.

#5. Οι τιμές και επαίνοι δεν σταματούν εδώ για την Eiko. Η ίδια έχει κερδίσει μέχρι και βραβείο Grammy, για την δουλειά της στον δίσκο Tutu του Miles Davis το 1987. Έλαβε επίσης δύο υποψηφιότητες για Βραβεία Tony το 1988, για τα σκηνικά και τα της θεατρική παράσταση Madame Butterfly.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;