Skip to main content

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michelle λέει «ναι» στον μαξιμαλισμό

Max on, max off.


Κέλλυ Νόβακ

Όταν έχεις καταφέρει, σε έναν «ετοιμόρροπο» σχεδόν οίκο, να έχεις αυξήσει τις πωλήσεις κατά 43% (την χρονιά που μας πέρασε), τότε κάτι κάνεις καλά. Και ο Alessandro Michele, ναι, κάνει κάτι καλά. Πολύ καλά. Έχει καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να κάνει και τις… πέτρες να γνωρίζουν το όνομά του και τον οίκο Gucci, ένα από τα πιο respected (και πάλι) fashion houses.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει... πορωμένος μινιμαλιστής που να μην έχει πουλήσει μέχρι και την ψυχή του στον διάβολο, για να φορέσει έστω και ένα ρούχο, έστω και ένα αξεσουάρ, από τα χεράκια του Michele.

Δεν υπάρχει celebrity που να μην έχει πάει γονατιστός στο ατελιέ του, ζητώντας του, να του δώσει ένα ρούχο του να φορέσει για ένα επίσημο, red carpet event. Γιατί, οκέι, πέρα από την πλάκα, όταν άπειρες γυναίκες, με αψεγάδιαστο σχεδόν στιλ και «πιστοποιημένα» style icons της εποχής, πίνουν νερό στ’ όνομά του, και υποστηρίζουν συνέχεια τα σχέδιά του, (εντός και εκτός κόκκινου χαλιού), λέει από μόνο του πολλά. Ίσως και περισσότερα από το 43%.

Ο Michele, λοιπόν, έχει πάρει πολύ σοβαρά τον τίτλο του ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Gucci και την αισθητική που οραματίζεται για αυτόν, ακόμη σοβαρότερα. Γι’ αυτό και για άλλη μια συλλογή, αυτή για την Άνοιξη 2018, επέλεξε να κάνει focus στην αισθητική του μαξιμαλισμού, που τόσο πολύ αγαπάει εξάλλου.

Το αποτέλεσμα; «Ηλεκτρικά» σχέδια. Πώς λέμε «η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη»; Κάπως έτσι δηλαδή. Φουσκωτά μανίκια, τοπ γεμάτα παγιέτες και boxed σιλουέτες και jackets. Ladylike ζακέτες και πολύ (μα πολύ) χρώμα (βλ. πράσινο, χρυσό, μπλε, μοβ, ροζ).

Οι επιρροές από τα ‘80s είναι φυσικά ξεκάθαρες, αλλά όχι μόνο από την μόδα της δεκαετίας αυτής, αλλά και από… προσωπικότητες που μεσουράνησαν τότε. Από τον Elton John, μέχρι και τον Bugs Bunny, ο Alessandro Michele κατάφερε για άλλη μια φορά, να μετατρέψει τις nerdy επιρροές που είχε σαν παιδί, σε μια εξαίσια συλλογή ρούχων.
 

2018_ss_gucci_01.jpg


2018_ss_gucci_02.jpg


2018_ss_gucci_03.jpg


2018_ss_gucci_04.jpg


2018_ss_gucci_05.jpg

2018_ss_gucci_06.jpg

2018_ss_gucci_07.jpg

2018_ss_gucci_08.jpg

2018_ss_gucci_09.jpg

2018_ss_gucci_10.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Naomi Campbell κατακτά το Μουσείο Victoria & Albert με μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην ίδια

Το απόλυτο supermodel των ‘90s είναι το πρόσωπο που θα τιμήσει το V & A με μια πλούσια έκθεση με τίτλο NAOMI

FASHION NEWS

Η Kim Kardashian επιστρατεύει τους κλώνους της στην πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση της SKIMS

Η απόλυτη celebrity πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του brand της, έχοντας στο πλευρό της τους κλώνους της!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;