Skip to main content

FASHION NEWS

Τι σχέση έχουν ο ατομικισμός, η φύση και η Παταγονία;

Η νέα Spring / Summer 2018 συλλογή του οίκου Parthenis μας δίνει την απάντηση.


Κέλλυ Νόβακ

Ήμουν πάντα υπέρ του «ατομικισμού». Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος οφείλει να ξέρει να λειτουργεί σαν μονάδα ή μάλλον ΚΑΙ σαν μονάδα. Είναι «οδηγός επιβίωσης 101».

Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος μαζί με άλλους, σαν σύνολο δεν λειτουργεί καλύτερα, πιο παραγωγικά. Αλλά χρειάζεται και την ανεξαρτησία του. Είναι απαραίτητο αυτό, κάποιες φορές. Είμαι τέτοιος άνθρωπος βασικά και, ίσως γι’ αυτό και να ταυτίστηκα τόσο με την νέα συλλογή του οίκου Parthenis.

“Exaggerated Individualism”, έγραφαν οι σημειώσεις της σχεδιάστριας Ορσαλίας Παρθένη, όταν βρεθήκαμε στην παρουσίαση της νέας συλλογής S/S 2018 Man & Woman Show. Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στο Ζάππειο Αθηνών στο πλαίσιο του 22ου Athens Xclusive Designers Week, κάτω από μια επιβλητική τέντα και ένα σκηνικό που μας μετέφερε πιο κοντά στη φύση, παράλληλα όμως και στην σύγχρονη τεχνολογία, υπό τους ήχους του πιο σύγχρονου μουσικού οργάνου – hang drum- από τον Spyro Pan, είχαμε την ευκαιρία να «μιλήσουμε» με την Ορσαλία Παρθένη.

Μας «μίλησε» μέσα από την συλλογή της και μας παρουσίασε την δική της πολεμική ιστορία ύφους και στιλ, με έμπνευση την Παταγονία του 19ου αιώνα. Αμέσως, μας καθήλωσε. Τα τυπώματα camouflage, με αναφορές στο body painting των ιθαγενών της Αργεντινής, ασπρόμαυρα optical ριγέ και περίτεχνες νότες χρυσού γεφύρωσαν τις αντιπαραθέσεις του μυαλού ενός ελεύθερου πνεύματος και γίνονται η "στολή" του.

 Ξεχώρισαν για ακόμα μια φορά τα καταπληκτικά βαμβακερά του οίκου Parthenis, οι σπάνιες προσμίξεις ramie και πολυτελή rayon, σε συνδυασμό με ανθεκτικές ποπλίνες, πλεκτά και αδιάβροχα καραβόπανα, ενώ τα χρώματα της σεζόν- λευκό, μαύρο, sandy μπεζ και army πράσινο- ολοκλήρωσαν το καδράρισμα ενός πολεμιστή που δεν θέλει πια να είναι αόρατος.

Γιατί αυτός ο άνθρωπος, ο χαρακτήρας που θα επιλέξει τον οίκο είναι αυτός που διαλέγει να ξεχωρίσει στη «ζούγκλα» του σύγχρονου κόσμου, είτε είναι μόνος, είτε όχι.
 

18ss_parthenis_01.jpg18ss_parthenis_02.jpg18ss_parthenis_03.jpg

18ss_parthenis_04.jpg

18ss_parthenis_05.jpg18ss_parthenis_06.jpg

18ss_parthenis_08.jpg

18ss_parthenis_09.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ